"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

tiistai 10. toukokuuta 2016

Nuoret radalle -lähdöt part 1 ja 2 + vähän muuta

Pääsky on nyt osallistunut kahteen Nuoret radalle-lähtöön, joissa siis kaikki hyväksytyn juoksun tehneet hepat saavat rahaa. Voittaja saa 300, toinen 200 ja loput 100€. Summia ei lasketa hevosen varsinaiseen palkintosummaan, joten heppa pääsee starttien jälkeen edelleen nollasarjoihin juoksemaan. Jos aika alittaa koelähtörajan, juoksusta saa hyväksytyn koelähdön.

Pääsky juoksi ekassa Nuoret-lähdössä 19.4. Mukana oli 6 suomenhevosta. Pääsky lähti voltista tosi hyvin, mutta otti matkalla kaksi laukkaa, joista toinen oli aika paha ja se jäi jälkeen. Se pyristeli kuitenkin vielä neljänneksi ja 100€ nasahti tilille. Hevonen tuntui muuten ihan hyvältä.

Toisessa lähdössä eilen eli 3.5. taas lähdettiin lujaa ja meillä oli ykkösrata. Nyt kävi niin kuin pelkäsinkin eli P lähti lujaa, mutta hätääntyi vieruskaverin vauhdista ja otti ennen kurvia laukan. Kaikki pyyhkäisivät vuorotellen ulkoa ohi kun yritin saada laukkaa alas sisäradalla, joten se meni sitten siinä...En saanut laukkaa ajoissa alas ja tulospöytäkirjassa lukee hpl...Kyllä harmitti eilen niiiiin vietävästi. Ei onneksi enää...Rata oli kivikova ja Pääsky moitti sitä ja varoi askeliaan jo lämmityksessä. Tuli huono fiilis siis siitäkin. P on pehmeiden pohjien hevonen. Se on nähty niin monta kertaa! Saas nähdä miten me nyt sitten tehdään näiden juoksujen kanssa...Kaikki irtonaisuus, väljyys ja lennokkuus puuttui ja ne ovat  Pääskylle kuitenkin ominaisia. Toivottavasti jalat on ok eikä vaurioita tullut. Oikein pahaa teki itsellekin, kun joka askeleella ääni oli ku asfaltilla juoksuttaisi...Hitto näitä pohjia! Onkohan kaikki Suomen radat yhtä kovia?!

Tässä välipäivinä olen muutaman kerran ratsastanut ja maanantaina menin kentällä ekan kerran laukkaa ympyrällä. Talvella käytiin kerran maneesilla, mutta sen jälkeen ei olla ympyrällä laukattu. Maastossa toki ollaan. Olipas se hyvä ja pukkejakaan ei tullut kuin muutama. Siitä innostuneena pyysin Petrin, joka oli tullut kenkäämään, rakentamaan miulle esteen. Siinä sitten vetäistiin Pääskysen kanssa ensi ristikkoa ja sit 50cm pystyä ekaks ravissa ja sit laukassa. Sehän meni niinku olis aina mennyt. Suomenhevonen <3

Huokkarilla ollaan käyty päästelemässä ja olen laukkuuttanut sitä ihan kärryjenkin kanssa treeneissä ja lämmityksissä.

Ollaan hypätty pari kertaa esteitä selästä ja P on mennyt tosi hienosti. Laukat nousee molempiin suuntiin ja muutenkin se on ollut aika kiva ratsastaa. Häntä tosin viuhuu koko ajan ja joka hypyssä se viuhahtaa taivasta kohti! Sitähän mie olen aina halunnut...että hevonen viuhauttaa häntänsä esteen päällä...Heh :D

Tässä vähän kuva- ja videosatoa...















VIDEO: Porukkahiitillä huhtikuun lopulla...

https://www.youtube.com/watch?v=7YuCRRUjUDk

VIDEO: Lämmitystä Teivon mettässä...

1 kommentti:

  1. Hauskat nuo pinkit valjaat:D meillä Kuusamossa ei oo maa yhtään parempi:(

    VastaaPoista