"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pääskyn monipuolinen viikko :)

Kyllä on kuulkaa juhlallista, kun on vain yksi hevonen hoidettavana ja maksettavana! Tuntuu, että aikaa jää muuhunkin! Pääsky on nyt voinut hyvin, vaikka molemmissa jaloissa on mustelma ja rupi sääressä. Tällä viikolla ollaan tehty tehokkaasti ja nyt se huilii viikonlopun. Huhtikuussa Pääsky menee Mäkisen ratatalliin kuukaudeksi, jotta pääsen ajamaan radalla kavereiden kanssa. Aion siis ajaa sitä vallankin itse aina töiden jälkeen!!! Olen nyt ratsastanut varmaan 6 kertaa ja pari kertaa ollaan ihan ravailtukin. Ajattelin, että kerta/vko selässä 30 minsaa on tässä kohtaa sopiva määrä, ettei rasitu varsa liikaa liian aikaisin.

Pääskyn viikko:

Maanantai: 1h reipas ajolenkki koppakärryillä Ilona mukana kyydissä
Tiistai: 30min. ratsastus maastossa, käynti+ravi
Keskiviikko: 30min. liinassa kentällä, käynti+ravi
Torstai: 1h reipas ajolenkki koppakärryillä Juha mukana kyydissä
Perjantai: 20min. vesikävelyä Ekohepossa
La+Su: Vapaata tarhailua hyvässä seurassa

On siinä varsalla taas pureskeltavaa! Olin ekaa kertaa ihan yksin liikenteessä sen kanssa, kun mentiin Ekohepoon. Se onneksi lastautuu helposti yksin ilman apuja. Sillä ei oo mihinkään kiire. Se odottaa, että saan seinän ja puomin kiinni. Sama purkaessa. On tässä hepassa niin paljon hyvää :) Vesimatolle meni hienosti, kun sai hetken katsella. Sitten se yritti kesken kävelyn juoda sitä vettä ja puri niitä riimuja, joilla se oli kiinni. Mutta hyvällä fiiliksellä näytti olevan. Oppipahan senkin nyt samalla!

Ensi lauantaina mennään Teivoon pitkästä aikaa ja saadaan seuraksi Magnatin omistajat Oksaset, jotka tulevat meidän ajokavereiksi Mari-varsansa kanssa. Mari on 2v lämpönen ja luultavasti meidän vauhdit on aika samat :) Kivaa! Jos saatais tästä nyt semmonen säännöllinen kaveri meille.

1 kommentti: