"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 27. helmikuuta 2015

Pääsky on palannut sorvin ääreen jalkavaivojen jälkeen :)

No niin...nyt näyttäisi siltä, että jalkavaivat olisivat tällä erää taaksejäänyttä elämää. Käytin Pääskysen uudelleen klinikalla, kun eihän tuo paisejalka meinannut rauhoittua. Sen lisäksi toiseen jalkaan oli tullut epämääräinen kivikova patti, jota epäilin potkuhaavaksi. Sellaiseksi se osoittautuikin eikä ultrassa ja röntgenissäkään onneksi mitään ollut. Treenilupa tuli siis klinikalta. Kävelyä mentiin muutamaan otteeseen sekä selästä että kärryiltä, mutta nyt ollaan jo päästeltykin. Olen ratsastanut Pääskyllä nyt 5 kertaa ja kaksi viimeistä kertaa ollaan jo otettu pieniä ravipätkiä ja menty kerrallaan selästä yhteensä noin puolisen tuntia. Pääsky on ihan super ja tykkää selvästi ratsastusjutuista :) Kärryiltä käsin se on ollutkin nyt pari kertaa ihan pöljä! Yrittää koko ajan lähteä ja kun ei päästä niin menee poikittain ja häntä pyörii kiukkuisesti. Eilen saatiin kyllä Juhan kanssa maistella taas sitä ihanaa Pääskyä, kun päästeltiin sohjossa reipasta ravia. Hankitreeniä on tehty. Parina päivänä ollut aika raskastakin, kun joutuu koppakärryissä vetämään kahta ihmistä hangessa. Hyvää voimaharjoittelua ja kävelyähän me vaan mennään hangessa.

Oon nyt niin innoissani tuosta Pääskyllä ratsimisesta, että täytyy oikein itseä toppuutella. Liikaa ei saa rasittaa kasvavaa otusta. Takakorkeakin se taas on. Satulan ostin sille, kun vahingossa löytyi sopiva. Kiefferin lech prof- koulupenkki on sille aika hyvä. Inasen se on leveä, mutta fyllingillä saa korjattua ja kohtahan se leviää tuo heppa tuosta. Malli on täydellinen.

Pääsky on lihonnut aika tavalla, kun oli saikulla niin pitkään. Ehkä ne kilot nyt siitä lähtee, kun päästään taas liikkeelle :)

Tässä ratsikuvia muutamalta reissulta.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti