"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

tiistai 3. helmikuuta 2015

Muutoksen tuulet puhkuu ja puhaltaa...

On melkein kaksi kuukautta vierähtänyt edellisestä päivityksestä...kiirettä pitää sekä töissä että muussa elämässä. Nyt tosiaan paljon tapahtunut pienessä ajassa. Muutettiin vuoden alussa tammojen kanssa Inkalta Hämeenkyröön Mahnalaan, Seppälän Eerikalle. Huiput olosuhteet ja tosi kiva porukka. Hepat tarhaavat laumoissa laitumenkokoisissa tarhoissaan ja heinää on koko ajan saatavilla. Slowfeeding näyttää toimivan ja Pääskyn kuramaha on parantunut niin kuin arvelinkin. Ikävä silti Inkaa ja muitakin...

Kahden hepan kulut vaan kävivät ylivoimaiseksi ja tämä ikuinen ajanpuute ja stressi ärsyttää, joten tein päätöksen, että toinen lähtee. Tässä tapauksessa en tohtinut myydä kumpaakaan ja Pluusin jalkojen takia tulin siihen tulokseen, että se saa lähteä ylläpitoon kevyempään käyttöön. Löysinkin sille ihan fantastisen perheen ja paikan. Ja vielä läheltä, Viljakkalasta. Tiukkaahan se tavallaan tekee, koska se on mun sydämen hevonen eri tavalla kuin Pääsky, mutta ei auta. Pääsky on ehjä ja nuorissa on tulevaisuus :) Nyt siis jatketaan Pääskyläisen kanssa painimista ja katsotaan mihin tämä paini ajallaan johtaa...

Pääsky on nyt seisonut vajaan kuukauden, koska sillä on joku reikä kaviossa, josta sitten tietysti oli päässyt joku pöpö sisään seurauksena tulehdus. Käytiin klinikalla, mutta lääkettä ei saatu. Kenkä otettiin irti ja nyt on vaan pari viikkoa odoteltu. Turvotus on täysin laskenut, mutta kavio on edelleen lämmin. Ontumista ei enää ole havaittavissa, onneksi. Jospa tämä tästä. Nyt aletaan köpöttelemään hangessa, jotta saadaan lihaksisto pysymään siinä kunnossa, mihin se jo syksyllä saatiin.

Vähän jännäähän tää nyt on, kun on vaan yksi hepo ja se on vielä niiiiin keskeneräinen kaikessa. Kunhan jalka nyt paranee, niin enköhän mie sinne selkään könyä. Saan Eerikalta lainaksi rungotonta satulaa, joka nyt näyttäisi passaavan Pääskylle tähän alkuun. Soviteltiin tallin satuloita sille yksi päivä ja kiipesin selkään useaan kertaan. Eihän se siitä mitään sanonut. Hiukan ihmetteli vaan :)

Tänään kävi Petri sen kengittämässä ja saatiin tilsakumitkin alle. Että mie tykkään siitä Petristä! Hyvä kengittäjä ja tosi kiva ihminen. Pääsky sai rauhoittavaa kielen alle, jotta saadaan homma hoidettua ilman taistelua sen kavio-ongelmankin takia. Hyvin meni kaikki. Se on sitten mukava hevonen...RAUHOITETTUNA NUKKUESSAAN, hih!

Alla muutama kuva joulumaastoista. Pääsin mukaan kolmelle joulumaastolle. Eka reissu Ässätallin porukoiden kera Veittijärven maastoissa. Toinen reissu Ponteroosan porukoiden kanssa Inkerin kärryillä Pluusi käsihevosena ja kolmas reissu Juhan, Maman ja molempien tammojen kanssa. Ihanaa! Hyviä muistoja Inkan tallilta ja ikävähän niitä on. Mutta kiva talli tämä uusikin ja mukavat ihmiset sielläkin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti