"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 20. lokakuuta 2012

Ekat hypyt Pluusin kanssa :)

Koska Woodyn kanssa ei tapahdu mitään ihmeellistä just nyt, ni aion kylmän viileesti raportoida tänne mun muista heppailuista meidän tallilla. Tänään hyppäsin Pluusilla ekaa kertaa. Pluusi on 8-vuotias ravurisuokki, joka asustelee meidän tallilla. Omistaja ajaa sillä kilpaa säännöllisesti, mutta on mielissään, kun sitä liikutetaan myös ratsain. Pluusi on tamma ja siitä harvinainen suokki, että se on jotenkin vienyt mun sydämen <3 En ole suomenhevosihminen, mutta tämä pieni tupsukka onkin luonteeltaan aikas erilainen suokki, mihin olen itse tottunut. On aina menossa, reipas ja rehti. Kuitenkin myös kiltti ja nöyrä, toki joskus pilke silmäkulmassa :) Pluusi teputtelee pikku hölkkää ja lähtee kuin raketti. Ei ole mikään hidas lyllertäjä! Onneksi, koska se olisi ihan sietämätöntä.

Ratsastelin Pluusilla pari vuotta sitten kentällä, kun sillä ei vielä oltu ollenkaan ratsittu. Ilman satulaa mentiin silloin, koska sopivaa satulaa ei siis ollut. Nyt olen ratsastanut Pluusilla 6-7 kertaa tänä syksynä parin vuoden tauon jälkeen. Se ei osaa paljon mitään, mutta yrittää kovasti. Laukat "nousee" helev.....kovasta kiitoravista, mutta kummiskin. Taivu se ei vielä mihinkään, mutta opetellaan pikku hiljaa.

Tänään siis hypättiin ekaa kertaa. Mun käsityksen mukaan Pluusi ei ole aiemmin hypännyt, siis ainakaan selästä käsin. Mentiin pientä ristikkoa ja sit n. 50cm pystyä. Vähän se kolisteli, mutta korjasi aina heti perään. Tosi kivasti etenee ja hiukka kuumuikin esteistä, mutta ei pöllöillyt yhtään. Olen ratsastanut nyt Olympialla sitä, kun on vähän kova suustaan. Ei tartte ottaa kiinni ku ihan vähän, kiskomiset loppui kuolaimen vaihtoon. Saman tein aikanaan Woodyn kanssa ja hyvin tepsi. Oppi hiljulleen pois "ravipullaamisesta" ja muuttui herkäksi suustaan. Ehkäpä Pluusin kanssa käy samoin. Jos sitten jossain vaiheessa kolmipala ajaa asiansa. Pluusi eteni halutulla tavalla esteelle ja pari hyppyä oli ihan hyviäkin. Kovasti se tahtoo kiihdytellä, varsinkin esteen jälkeen ;) No mut tosi hyvä fiilis jäi. Mua vaan jostain syystä kiehtoo tehdä hevosilla jotain mitä ne ei ole ennen tehneet. Jännittävää! Huvinsa kullakin!


Tässä muutamia kuvia tältä päivältä, kiitos Juhalle!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti