"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pakkasta ja puhuria

No onpahan ollut aika hurjia kelejä viime aikoina. Pakkasta paljon ja joinakin päivinä ihan hirveä viima. Silti ollaan touhuttu heppojen kanssa lähes päivittäin. En jaksa enkä aio selostaa kaikkia ratsireissuja tai Pääskyn hoitosessioita, mutta jos muutamalla sanalla jotain kertoisin. Pääsky oli ekaa kertaa kävelylenkillä niin, että talutin kuolaimista. Reissuun mahtui hyviä ja huonoja pätkiä. Keli liian liukas kengättömän kanssa. Tiistaina oli tosi kiva maasto Kirsin kanssa. Vedettiin 20 kilsan lenkki noin 14,5km/h vauhdilla eli reippaasti. Käveltiin vaan tyyliin kolme jyrkkää mäkeä, muuten vauhti vaihteli pikkuhölkästä reippaaseen laukkaan. Huippureissu ja Kirsi ja Rico ovat erittäin hyvää ja mukavaa seuraa. Kiitos vaan Kirsille :)

Otettiin tallilla hevosilta sykkeet suoraan ravista. Pluusilla oli 78 ja noin 10 minuutin kävelyn jälkeen 52 eli tosi hyvät (suokille). Hyvillä mielin siis matkiksiin. Ja eihän me todellakaan siellä mennä noin lujaa eli sykkeet on ihan varmasti matalammat kisoissa, jos keskivauhti on esim. 10km/h. Kirsin Podium-satula on kadehdittavan ihana istua. Häntäluu ei paina ja peppu pysyy lämpimänä lampaankarvan päällä. Mää haluuuuuuun kans!!! Ehkä joskus, jos omalla menen matkakisoja.

Torstaina ratsastin Pluusin Jannen radalle ja menin siellä kaksi erillistä reipasta monte-hiittiä. Lämmittelin pari kierrosta ja vedin sit kolme kierrosta lujaa ravia. Laukattu ei siis ollenkaan. Sitten kävelin ja toin hepan talliin viltin alle huilaamaan. 20-30 mintuutin päästä otin uuden setin eli kolme kiekkaa reippaasti. Sitten äkkiä loimi päälle ja hölkötellen/kävellen takas kotiin. Ihan huikea reissu!!! Pluusi oli tosi hyvä :) Noin hyvin en oo vielä saanu sitä selästä käsin ravaamaan aiemmin. Nostin jalustimia 6 reikää ylemmäs, ettei mun jalat häiritse sen menoa. AUTTOI! Tosin estepenkki ei oo kyllä ihan paras tohon monte-asentoon...

Perjantaina eli eilen käytiin Pluusin kanssa mukava rento kolmen vartin kävely/hölkkälenkki aamuauringossa. Illalla käytiin koko perheen voimin hoitelemassa Pääskyä. Vedin Pääskyn kokonaan läpi furminaattorilla, mutta yllättävän vähän lähti karvaa tällä kertaa?! Pääsky on laihtunut ja alkaa näyttää hyvältä. Jännittää jo se näyttely, mutta vielä enemmän jännittää se korttikurssi, joka alkaa parin viikon päästä, hui!

Viikonlopuksi lähdetään Jalasjärvelle Sarille ja Terolle yökylään, jeeeeee! Mennään taas kolmisin ratsastamaan Sarin ja Juhan kanssa. Mukavaa :)


Pari kuvaa viime viikonlopusta Ihamuotilasta:



1 kommentti:

  1. Lyhyet jalustimet todellakin auttaa, niin uskomatonta kun se onkin, niin oma tasapaino on sit parempi. Ja mitä enemmän tasapaino parantuu, niin sitä enemmän sitä lyhentää ja lyhentää jalustimia.. Menin Minnillä viimeks rauhallisen lenkin pitkin jalustimin, mutta Minni painoin välillä aikalailla päälle, ja olo oli ihan avuton liian pitkin jalustimin..

    VastaaPoista