"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

maanantai 18. maaliskuuta 2013

SUPER-HYPER viikonloppu

Olipahan melko heppailuntäyteinen viikonloppu taas. Pääsky riehui pihatossa kavereiden kanssa ja mie keskityin Pluusiin. Lauantaina ratsastin Pluusin Ihamuotilaan ja valjastin siellä. Sit kärryteltiin Juhan kanssa tunti Jannen radalla. Suvi oli Tähden kanssa mukana. Tähti meni ensin edellä, kun Pluusi kävi melkoisesti kierroksilla. P kuitenkin rauhoittui jossain vaiheessa ja sit oli ihan kiva ajaa. Ajettiin pääosin rauhallisesti, mutta loppuun sitten mentiin Juhan kanssa muutama reipas kierros. Pluusi on ihan mahtava! Kyllä se kovasti painaa ja kiinni saa ottaa, mutta hyvin pärjään sen kanssa, joten innolla odotan korttikurssin alkua.

Ihana talvipäivä ja aurinko lämmitti jo tosi kivasti :) Jolkoteltiin Pluusin kanssa takas Sepolle vasta iltapäivällä. Olipas kivaa! Ihamuotilassa oli paljon porukkaa liikkeellä, ni oli kiva touhuta porukassa. Juha sai hyviä kuvia. Kiitos niistä <3













Juha kuvasi myös vauvojen touhuja...












Sunnuntaina olin Pluusin kanssa Vahannan ratsastuskoululla Pluusin ekoissa estekisoissa. 60cm rata mentiin. P hyppäsi puhtaan radan ja oli muutenkin tosi kiva. Tyylituomari oli vanha tuttu ja sain kirjallisen palautteen lisäksi vielä mukavan suullisen palautteen ja muutaman vinkin :) Pisteitä tuli yhteensä 30. Muut pisteet oli ihan ok, mutta tasaisesta rytmistä tms. tuli vain 5,5 eli tässä rokotettiin siitä kun mentiin suurin osa radasta ravissa.  Hovikuvaajalla (Juha) oli tänään muuta menoa Maman kanssa. Pluusi oli yllättävän rauhallinen maneesissa, vaikka siellä tosiaan oli pelottavia asioita. Kyllä se katteli eikä tosiaankaan ollut rento, mutta ei myöskään torspoillut mitään.

Menin radan pääosin ravissa, mutta 4 estettä taisi mennä laukassa, kun oli sopiva esteiden väli ja tie. 9 estettä radassa oli kaikkiaan. Pluusi on tähän mennessä hypännyt "rataa" kolmella pikku esteellä sillai, että mennään pari kertaa kaikki. Ei siis todellakaan mikään oikea rata! No nyt oli maneesi sullottu täyteen esteitä ja eipä se Pluusia paljoa kummastuttanut :) Kahdella ekalla esteellä kolautti, jonka jälkeen ymmärsi nostella jalkansa kunnolla :) Hyvä piirre estehevosessa: on kiinnostunut, tippuuko vai ei ja haluaa suoriutua hyvin!!!! Ihan törkeen hyvä fiilis :) :) :) Mentiin luokan ulkopuolella, koska senioriluokka ei toteutunutkaan. Sain silti tuomarilta tyyliarvostelu-lapun, jossa luki: "Hyvin suoriuduttu hevosen tasosta/kokemuksesta riippumatta". No todellakin! Olin onneksi kertonut Susannalle (tuomari) millainen heppa mulla on, että esimerkiksi tietää, miksi lähestyn ravissa, enkä laukassa välttämättä. Siitähän saa vähennyksiä, kun ei laukkaa, mutta toisaalta taas plussaa siitä, että menin rauhallisesti sen mukaan, mihin hevosen taidot riittävät tällä hetkellä. Susanna kehui Pluusia ja sen asennetta kovasti :) Mitenhän mulla on näin hyvä säkä, että jo toinen ravuri peräkkäin on tämmöttinen esteillä??? Onneksi on näin hyvä tuuri, koska fiilistä on vaikea kuvailla tässä kohtaa...Saan ihan uskomattomat kiksit, kun teen hevosen kanssa jotain, mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt ja se vielä onnistuu hyvin!!!

Kun raaka ja osaamaton hevonen joutuu täysin vieraaseen tilanteeseen ja luottaa ihmiseen niin paljon, että ylittää itsensä, niin voiko hevosihmiselle ikinä mistään muusta tulla niin hyvä mieli??? Mun mielestä ei. Toki on kiva nauttia onnistumisista myös osaavilla ja valmiilla hevosilla, mutta siinä ei ole mitään erityistä. Yhteistyö on parhaimmillaan silloin, kun kaikki onnistuu, vaikka kokemattomampi osapuoli on ihan pihalla. Voihan se olla toisinkin päin eli heppa on osaava ja ratsastaja ei. Kun heppa ratsastajan taidoista ja uskalluksesta huolimatta tekee parhaansa ja suoriutuu, silloin ollaan mun mielestä aika pitkällä tässä ns. "join up":ssa. Aina painotetaan ratsastajan roolia joka tilanteessa, mutta onhan sillä hevosellakin roolinsa. Kaikkihan on ehdottomasti YHTEISTYÖTÄ. Yhteistyö ei ole sitä, että toinen osapuoli ajattelee toisesta: "Kaikki on hyvin niin kauan kuin teet kaiken hyvin ja oikein" vaan eikö yhteistyö sanan varsinaisessa merkityksessä tarkoita sitä, että " Me teemme tämän yhdessä ja tuemme sekä autamme toisiamme niissä kohdissa, joissa toinen sitä apua tarvitsee". Tässä miun motto tästä ratsukon yhteistyöstä :)

No tulipahan taas kirjoitettua tänne puhdasta tajunnan virtaa...

Yhtä kaikki, viikonloppu oli ihan huippu ja Pluusista on tullut mulle hurrrrrjan rakas ja tärkeä. Tampere kiittää ja poistuu tällä erää :)

Kuvia kisoista:







Video kisoista (vihdoinkin sain tämän tänne, vaikka kylläkin vaan linkkinä)
http://www.youtube.com/watch?v=AAFlTsgq0C0


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti