"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kiirettä pukkaa kaikilla elämänalueilla...

Kaksi viikkoa taas mennyt ihan huomaamatta, kun on niin hirveä vauhti päällä ;) Töissä on kiire, kotona on kiire ja tallilla on kiire! Onneksi nyt on muutaman päivän huilitauko työelämästä, niin ehtii harrastaa. Pääsky siis muutti Ihamuotilaan ja tarhaa siellä nyt yksin, joten hiukan tylsäksi käy aika välillä...Ostin sille pallon, jolla se kyllä leikkiikin, mutta se lentää niin helposti aidan toiselle puolelle :( Kerran olen nyt ajanut sitä Jannen radalla ja kerran liinannut isossa hiekkatarhassa. On jotenkin niin helppoa kaikki, kun on puhtaat hiekkatarhat eikä tartte siellä mudassa rypeä. Toivottavasti kengätkin pysyy nyt jalassa paremmin. Myllymäen Petri kävi eilen kenkäämässä molemmat putet ja taitaa käydä jatkossakin. Petri on huippu tyyppi :) Mukavaa jutella raviasoista ravimiehen kanssa! Ratsastin Pluusin Ihamuotilaan, niin ei tarvinnut Petrin kahdessa paikassa käydä. Ihanaa, nyt ne on kesäkengässä molemmat!

Pääsky oli laiska, kun ajoin radalla. Samoin liinassa jouduin käskemään koko ajan. Sille pitäisi nyt ihan oikeasti saada vetokaveri ettei ala koko homma tympiä jo alkumetreillä. Häntä pyörii ja peppu keinahtelee, kun käskee. Varsinainen jurrikka! Hyvin se on suhtautunut kaikkeen uuteen. Lastaus ja kaikki meni taas tosi hyvin. Täytyy koittaa ajella sitä nyt pääsiäisenä pari kertaa.

Video: Minä ja Pääsky ekaa kertaa ajelemassa Jannen radalla

https://www.youtube.com/watch?v=5-MW29wNOa0


Pluusia ei ole ajettu aikoihin. Sille tuli viime reissusta mahavyöstä kamalat patit mahan alle. Se aristi niitä pitkään ja nyt olenkin mennyt taas paljon ilman satulaa. Pari kertaa ollaan käyty tekemässä kunnon laukkatreeni Jannen radalla, koska pohja on siellä nyt ihan loistava. Rata ajetaan päivittäin "piikkilanalla", joten se on aina täydellinen :) Jouduin lähettämään molemmat Satulasopin satulat pois, koska eivät käyneet. Lahtisen tai siis nykyisin Uusinarkauksen Anu kävi katsomassa estesatulan ja kyllähän se parempi voisi kuulemma olla...Itku tuli, kun tämän kuulin. Olin jo niin valmistautunut tähän uuteen satulaan. Pluusi oli testitilanteessa ihan kummallinen. Varmaan arkoi edelleen niitä patteja mahan alla. Oli tahmea ja huonoliikkeinen ja hypyt oli vähän outoja. Hyppäsi alkuun hyvin, mutta alkoi sitten kummallisesti tökkiä. Ihan ku Woody aikoinaan, kun jalat oli kipeät. Nyt siis ei hetkeen laiteta satulaa, paitsi pyhä Podium, joka saapui vihdoinkin arvon Italiasta. Väärän väriset pädit, mutta uudet on jo tulossa. Ihan huikea penkki istua. Oli ihan huippu maasto Saiman ja Julian kanssa, kun siinä on vaan niin hyvä olla oikeassa asennossa. Ei tuu kipeäksi selkä eikä häntäluu :) Uudet pinkit suitset on myös aika käheet, vaikka ohjien kiinnitysmekanismi ei ehkä ole tarkoitettu pullaaville suokkiravureille. Otin lukot pois ja kiinnitin ohjat suoraan kuolainrenkaisiin. Jospa näin olisi turvallisempi! Vein lukot huvikseni nähtäväksi muutamille ravi-ihmisille ja juu, eivät saaneet kannatusta. Toi on vaan semmonen asia, minkä tietää vain ne, jotka on ajaneet ravureita, jotka painaa! Ei sitä pysty selittämään kenellekään, että aikuinen mies joutuu kiskomaan niin kovaa, kuin ikinä jaksaa ja vielä kilometritolkulla. Ratsut tekevät kaikenlaista muuta, mutta en ole vielä eläessäni tavannut ratsua, joka tekisi niin, jos ei sillä ole ravitaustaa. Ei semmosta kilpailuviettiä ole kuin ravi-tai laukkahevosilla. Eikä tietenkään voikaan olla! No mutta toivottavasti ne päävehkeet nyt kestää eikä laukea jossain huonossa paikassa.

Ostettiin toiset perinteisen valjaat, jotta päästään ajamaan Ihamuotilaan noita tammoja kimpassa. Nyt sit vaan kun pääsis pääsiäisenä tekemään näitä juttuja. Mari-Nella on kuumeessa, joten se nyt hiukan rajoittaa meidän tekemisiä :( Teivossakin tarttis käydä molempien kanssa. Pluusia pitäisi kuitenkin koko ajan ravauttaa, ettei homma unohdu. Esteitä ei nyt sitten päästä kisaamaan ennen kuin saadaan satula. Satula-auto tulee parin viikon sisällä ja sitten katsotaan lisää. Yritän saada sen Anun katsomaan samalla kertaa. Tosi harmillista nyt näiden satuloiden kanssa, kun olisi niin kiva päästä kisaamaan esteitä. Nyt on jo kahdet kisat menneet pipariksi tän satulaongelman takia...

Viikonloppuna irtohypytetään molempia tammuskoja Sepon kentällä. Kinkereihin tulee varmaan muitakin. Tehdään kaikki Tyttelin ohjeiden mukaan ihan niinku viime keväänä Niihamassa. Jokainen kaakki teki just niinku piti, kun homma tehtiin kunnolla. Hauskaa nähdä Pääsky hyppäämässä :)

Tässä uudet Podiumin suitset



Paluumuuttaja Pääsky ekana päivänä Ihamuotilassa

Meidän uudet Podiumin vermeet :)

Tässä tämä ohjien kiinnitys-systeemi ja tuo lukko on tosiaan noin 3cm pitkä

Tässä PYHÄ PODIUM-satula :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti