"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Perushässäkkää

Taas on ehditty touhuilla vähän sitä sun tätä molempien ponien kanssa. Pääsky oli viime viikolla kärryjen edessä vain kerran, kun toisella kertaa radalle tuotiin just uutta hiekkaa, niin päädyttiin liinaamaan. Pääsky olikin reipas liinanpäässä, kun Juho ajeli traktorilla ihan vieressä ;) Vedettiin kunnon tsembalot...pukkilaukkaa ja rrrrrreipasta raviakin. Ei ollut laiska ei! Pluusin kanssa tein reilun 20 kilsan lenkin viime viikonloppuna. Keskinopeudeksi tuli 13,5km/h pakollisten käyntipätkien kanssa. Muuten mentiinkin sitten aika haipakkaa :) Ilma oli lämmin ja heppa hikosi oikein kunnolla! Sitten kylmäiltiin jalat ja vähän pestiinkin. Auringossa oli hyvä kuivatella. Kokeilin ottaa selästä videota, kun oltiin pellolla, mutta aika kehno siitä tuli...Täytynee hommata kypäräkamera, kun olishan se ihan super sekä raveissa että ratsastaessa! :)

Pellolla kännykkä kädessä ;)

https://www.youtube.com/watch?v=qnKFpB-cFo8&feature=youtu.be


Satulasopin Helistä ei oo kuulunut mitään, vaikka lupasi tällä viikolla tulla. Ei edes vastaa sähköpostiin tai tekstareihin...Kiva! Sillä on mun synteettinen satula siellä autossansa, enkä ole saanut vaihdossa mitään. Toivottavasti tulee pian! Mulla ei ole tällä hetkellä muuta penkkiä kuin Podium. Voin kertoa, että alkaa otsassa törröttää ihan näillä näppäimillä!!! Enhän mie pääse kunnolla hyppäämään enkä mitään. Tällä viikolla hyppelin taas pikkuesteitä ilman satulaa. Nyt pitäisi kyllä päästä hyppäämään jo ihan kunnolla. Mullahan menee koko kausi ihan pipariksi... :( Kohta aletaan taas reenata raviakin. Kesäkuussa olisi parit kivat startit tiedossa, Riihimäellä ja Kokemäellä. Kokemäen Juhannusravit olisi ihanat ajaa, kun siellä on porukkaa ku pipoa! Sais kerrankin ajaa ison yleisön edessä! Myös Mänttä olis kiva, koska yleisöä on paljon...Monte ei vaan nappaa Pluusin kanssa tällä hetkellä. On niin pirun vaikea saada sitä pysymään ravilla.


 Pluusi on juossut irtona useampana päivänä, kun tuntuu että mulla on niiiiiin kiire...Kesäloma, missä sinä viivyttelet?!



Pääsky oli eilen kärryjen edessä yli viikon tauon jälkeen ja meno oli sen mukaista...Otti muutamat "laukka-ritolat", mutta meni myös hienompaa ravia kuin ikinä! Ajelin 6,5 kierrosta kotona, eikä sille tullut edes hiki. Suunnitelmissa Teivo tälle päivälle, siis molempien tammojen kanssa. Pluusi edellä ja Pääsky perässä :)

Video eiliseltä (Onneksi olen tottunut Pluusin kanssa tähän selinmakuuseen kärryjen kyydissä ;) koska muuten olisin saattanut olla ihmeissäni, kun radan vieressä oleva "jyrkänne" lähestyi)

https://www.youtube.com/watch?v=ZmSZoqZb5iA

Pääsky on kyllä käytökseltään muuttunut kovasti! Vaikka temppuileekin ajoittain kärrien edessä, niin kokonaisuudessaan kaikki käsittely ja hoito on tosi helppoa. Se on jotenkin aikuistunut tai sitten taas yksi uhmavaihe on selätetty...Pääsky oli nyt päässyt issikoiden viereen tarhaamaan eli aidan toisella puolella on kosketusetäisyydellä kolme heppaa. Ei tartte tarhata siellä kaukana muista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti