"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 3. huhtikuuta 2014

ESTEITÄ JA KÄRRYTTELYÄ

Taas on viikko vierähtänyt ja apua, nyt on jo huhtikuu...Kaikkee on taas ehditty tehdä :) Viikonloppuna ajeltiin molemmat putet Teivossa ja lisäksi Pääsky kärrytteli myös kotona. Pluusi on ollut enimmäkseen ratsuhommissa, koska ollaan soviteltu uusia satuloita, jotka ovat kokeilussa Satulasopin autosta. Toinen on Cliff Barnsbyn estesatula ja toinen Knightsin estepainotteinen yleispenkki. Molemmat näyttäis sopivan hevoselle, mutta estesatula on ehdottomasti parempi istua :) Tytteli lupasi tulla ensi maanantaina katsomaan satulan istuvuuden tositoimissa :)

Oon hypännyt esteitä harva se päivä, koska penkit on olleet testissä vuoronperään.Tiistaina hyppäsin Barnsbylla 110cm pystyn, jonka Johanna mulle laittoi. Pluusi meni tosi kivasti ja sujuvasti, eikä mustakaan tuntunut ollenkaan hullummalta selässä. En oo ehkä koskaan kunnolla hypännyt oikealla estesatulalla ja oon aika paljon elämässäni hypännyt...eiköhän ole siis jo korkea aika. Nyt on pakko olla kunnon varusteet, kun aion oikeasti kisata ahkerasti seuraavina kuukausina. Pluusi jäi ravitauolle juurikin tästä syystä. Sarjoihin on vaikea päästä, niitä on liian vähän ja tulee liikaa sekoitusta, jos yrittää kisata esteitä samaan aikaan. Nyt siis kerätään taukopisteet raveja ajatellen ja saa itsekin huilata raviajatuksista hetken...13.4. on Niihamassa alue-estekisat, joihin olen menossa. Tosin taidan ekalla kerralla hypätä pelkän seuraluokan 80cm, mutta toivottavasti se menee nappiin niin päästään seuraavissa kisoissa kuun lopussa jo 90cm rata. Se olis nyt kauden tavoite, että näitä 90cm ratoja hypittäis ja katotaan sitten onko meistä siihen metriinkin vielä tällä kaudella...hissukseen katellaan, kun ei mulla sillai oo korkeudella väliä kunhan on haastetta molemmille ja pääsee aluekisoja kiertämään. Pluusi on osoittautunut enemmän esteponiksi kuin ravuriksi, joten tehdään nyt välillä tätä :)

Teivossa Pluusi meni edellä ja Pääsky tuli perässä. Mulla oli Susanna kyydissä "tilanteiden" varalta. Juha ajoi Pluusia uusilla Customeilla. Pääsky meni hyvin perässä, mutta edessä se toppaili ja sain käskeä oikein kunnolla. Neljännellä kierroksella Pääsky päätti yhtäkkiä alkaa pukittelemaan etusuoran alussa, mutta sain sen onneksi nopeasti lopettamaan. Siloista lähti ohjasrengas, joten hyppäsin kärryiltä korjaamaan sitä ja onneksi oli se kaveri mukana. Mentiin katoksille korjaamaan rengas ja sitten Ilona lähti mun kyytiin, kun Susin piti lähteä. Nyt mentiin kaksi kiekkaa hiukan reippaammin ja Pääsky toimi hyvin. Sitten ajelin itsekin vielä Pluusilla semireippaan mailin hiitin, kun oli pakko päästä koittaan Customeita. Onhan ne omaa luokkaansa! Kuin Pilven päällä istuisi :)

Pääsky peruutti katokseen tosi hyvin kärryjen kanssa. Tää oli nyt kolmas kerta kun peruutettiin katokseen. Viimeksi oli vielä suht hankalaa kun tammikuussa oltiin. Pääsky oli tosi järkevä yhtä "pylläyttelyä" lukuunottamatta. Kaikki sujui mallikkaasti, jopa se kun Pluusi lähti katoksilta ja Pääsky jäi yksin. Ei hössännyt kummemmin. Lastautui myös mallikkaasti ekaa kertaa kuukausiin :) Hyvin ne meidän tytöt siellä kopissa pönötti vierekkäin :) :) :)

Pääsky kärryttelee kotona Takamaalla




Teivoon lähdössä


Hasardikuljetus
Musta...

ja ruskea...








Onhan sille vähän massua tullut :)



Urheilijan rakenne niin kuin Lammin Pekka sanoi :)  Onhan se ihan eri näköinen kuin Pluusi.


Pääsky muuttaa sunnuntaina takaisin Ihamuotilaan. Aika kivaa, kun päästään radalle ajelemaan. Täytyy vaan toivoa, että olis joku kaveri välillä mukana ajossa. Otettiin Pääskyltä kengät pois, kun ne tippuilee Inan tarhassa koko ajan. Olkoot hetken ilman ja jospa ne sitten Jannen tarhoissa pysyisi, kun on tasaiset hiekkatarhat. Näin tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti