"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 4. syyskuuta 2014

MAGNAT, olen ykkös-fanisi :)

Ihanista ihanin Magnat <3 Mukavaa, kun olen tutustunut Oksasen perheeseen. Maria oli kanssani korttikurssilla 1,5 vuotta sitten. Nyt olen tutustunut myös hänen vanhempiinsa ja sitä kautta Suomen kärkikastiin kuuluvaan lv-ruuna Magnatiin. Kaunis ja erikoisen värinen hevonen herättää kaikkien huomion raviradoilla. Pieni kuikelo, joka on yksinkertaisesti täydellinen kisahevos-paketti. Kiltti ja nöyrä, mutta uskomaton taistelija tosi paikan tullen, askel on kevyt ja nopea kuin lintusen lento ja voi hyvänen aika kuinka vahva ja kestävä se onkaan...Fanitan tätä hevosta aivan hullun lailla, koska tämä eläin on itse RAVIURHEILU. Tämän takia tätä hommaa tehdään! Jotta joskus, kerran elämässä ihmistä siunataan tällaisella lahjakkaalla yksilöllä kuin Magnat. Olen iloinen Oksasten perheen puolesta.

Tämän hevosen elämä on varsinainen tuhkimotarina. Se ei ole ammattilaisten tilaustyönä tarkoin suunnittelema kallis tekele, vaan se on tavallisen raveja harrastavan perheen kasvatti. Se ei ole ikäluokka-hevonen eikä sen nuoruusvuosien urasta ole niin paljoa kerrottavaa. Se on toki voittanut aina silloin tällöin ja tienannut rahaa säännöllisesti, mutta se on silti kuulunut hyvän keskitason lämpöisiin juoksijoihin. Yhtenä kauniina päivänä 8-vuotiaana se alkaa kulkea...ja sen kulku ei ole hidastunut...päinvastoin! Hevonen on puolessa vuodessa noussut avoimien sarjojen tasolle ja kuten ravikansa hyvin tietää, niissä sarjoissa juoksevat vain parhaat yksilöt. Magnat voitti keväällä 6 kertaa peräkkäin ja tähän ei ole pystynyt kuin pari muuta hevosta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Niistäkin lähdöistä ainakin yksi oli 75-lähtö.

Tänä syksynä Magnat on voittanut kerran ja ollut totosijoilla joka viikko. Se paransi Porissa ennätystään huimasti ja nyt 12-aikaisena hevosena se voidaan jo luokitella huipuksi. Viimeksi kultadivisioona-karsinnassa se oli kolmas ja jätti taakseen itsensä Womanizerin. Hauskinta tässä on se, että Magnatin lähtönopeus jää monelle huipulle ja niinpä se joutuukin usein juoksemaan melko rankat tiet. Yleensä se juoksee kuolemanpaikalla tai takapareissa ulkona, josta Torvisen Jukka sen sitten kääntää kolmannelle tai neljännelle radalle ja kiertää koko porukan tullen maaliin ensimmäisten joukossa. Magnatin persoonallisin piirre juoksun aikana on, kun sen korvat häviävät näkyvistä...se siis laittaa ne niskaa pitkin luimuun silloin kun se oikeasti taistelee täysillä loppusuoralla :) Se näyttää silloin vihaiselta ja sillä on tappajan katse, hih! Maalilinjan jälkeen korvat nousevat taas pystyyn ja se muuttuu luttanaksi. Mieletön hevonen! Luulin sitä paljon kookkaammaksi, mutta kun seisoin sen vieressä katoksessa, niin sehän on pieni. Se on aina 30 cm irti maasta, kun sen näkee radalla. Siksi se varmaan näyttää niin isolta :D

Tässä upea Magnat <3









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti