"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 6. syyskuuta 2014

Suomenhevosen päivänä ajeltiin molemmat hepat

Suomenhevosviikko alkaa olla lopuillaan ja eilen taisi olla virallinen suomenhevosen päivä. Ajoin molemmat heppulit. Ensin Pääsky pääsi lenkille Kimalluksen kanssa. Perässä oli tosi reipas ja täytyi pidellä, mutta edellä ei ensin oikein ymmärtänyt mitä olisi pitänyt tehdä. Kyllä se pian oppii, että paikat vaihtuu. Ihan eri hevonen se on noin kaverin kanssa, positiivisessa mielessä. Liikkuu mielellään eikä hynytä. Inkan lähellä on parin kilometrin pätkä ihanaa pehmeää pohjaa, jossa on hyvä mennä. Eilen käytiin myös Mäkelä-Haavistontiellä. Pääsky on ollut nyt tosi kiva ajaa. Kyllä se eilenkin vähän yritti lähteä, mutta tajus kai ettei toisen kärryjen yli voi mennä ;) Hiukan se kopsii koko ajan eli täytyy kengityksellä saada asia kuntoon.

Pääsky ja Kimallus ekalla yhteisellä lenkillä :)


Illalla klo 20 keksin, että jos lähtis vielä ajamaan Pluusinkin, kun keli on niin hyvä. No sittenhän me tehtiin Pluusin kanssa 40 minuutin kävely/hölkkälenkki pitkin sänkipeltoja. Oli ihana ilta. Pimeää jo, mutta jotenkin niin ihanan rauhallista. Pluusilla on virtaa aivan mahdottomasti, kun ei olla kunnolla päästy tekemään, joten se painaa ohjalle aika tavalla. Kotiinpäin sain ihan oikeasti pitää kiinni, toiseen suuntaan oli helpompaa. Peltojen päällä oli hurjasti usvaa ja näkyvyys oli huono. Onneksi pellot on tutut ja sänkkäriä on helpompi lukea kuin korkeaa heinikkoa. Mentiin hissukseen. Enimmäkseen reipasta kävelyä ja sitten rauhallista hölkkää. Pluusi on ihan paras <3 Sen kanssa kaikki on sellaista hermolepoa :)

Magnat oli 2. Vermon Hopeadivisioonassa. Ihan huippu juoksu taas. Sieltä se tulla päristeli kolmatta rataa kärkikahinoihin. Ei painanut ensimmäisen puolikkaan 1.08 avaus eikä ekan kierroksen 1.10. Ihan sairasta vauhtia siellä taas mentiin, huh! Uusi hieno ennätys 12,8a komeilee nyt Manun taulussa. Onnittelut Magnatin poppoolle taas kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti