"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Niihaman Drive-In estekisat ja meidän 34. ruusuke

Tänään siis aikainen lähtö Niihamaan draivareihin. Mentiin nyt sitten 50-60cm:n luokka etujalkojen takia. En tiedä uskaltaako sitä enää isompia mennäkään :( No ehkä 70cm, jos jalat pysyy hyvinä. Vaikea sanoa tässä vaiheessa. Isommat esteet on Woodyn kohdalla joka tapauksessa hypätty. Mietin koko viikon, että miten sitä kehtaa mennä pieneen luokkaan hevosella, jolla on kummiskin kisattu 80 luokkia jo useampana vuonna, treenattu 90 rataa ja hypätty yli metrisiä yksittäisinä tehtävinä?! No, eipähän ole paljon vaihtoehtoja. Kuitenkin haluan tarjota sekä hevoselle että itselleni mielenvirkistystä ja olisi epäreilua hypyttää isompia niiden etusten takia. Tää oli tosi hyvä pikku estetreeni, kun tuli vaan 9 hyppyä. 7 radalla ja 2 verkkahyppyä. Hypyt tuntui taas isommilta miltä näyttivät kuvissa. Oli siis vaan yksi jättiloikka, viimeiselle esteelle. W lähti ihan hullun kaukaa eli hypylle tuli hurjasti pituutta.

Kerrankin olin ajoissa verkassa ja ehdin siis verkata puolisen tuntia ja sitä ennen Juha oli kävelyttänyt noin vartin. Oppikirjan mukaan siis mentiin :) Woody kävi aika kierroksilla, minkä kyllä arvasinkin, koska hypyistä on taas niin paljon aikaa! Radalla kaikki sujui normaaliin tyyliin eli vauhdikkaasti mentiin puhdas rata. Videolla meno näytti yllättävän rauhalliselta, taas. Aina se vauhti tuntuu kovemmalta. Tultiin kerrankin tosi hyvin kaikille esteille ja ennen kaikkea keskelle. Kun esteet on pienempiä, niin ehtii keskittymään kaikkeen muuhun. Ei tartte niin jännittää yksittäisiä hyppyjä erikoisille esteille. Kuvissa ja videolla kantapäät on alhaalla eikä hartiatkaan ole lysyssä. Olen siis tosi tyytyväinen omaan suoritukseeni (mikä on siis harvinaista herkkua) :)

Woody on vaan niin kiva hyppyheppa silloin kun se ei ole kipeä. Parasta on reipas vauhti ja se tunne, että pepun alla on ISO moottori.  Mä nautin Niihaman esteradasta ihan niinku Laakson kisoista kesällä :) Kun vaan voisi pitää ikuisesti saman hevosen...tai voisko sille vaihtaa jalat??? Joskus oon kyllä halunnut vaihtaa sille toisen pään, mutta nyt olis hyvät jalkojenvaihtoviikot :):):)

Kuvasaldoa tältä päivältä. Kiitos Juhalle kuvista ja Johannalle videoinnista!!!

Mun lempparikuva, koska W näyttää ihan ponilta :)


Vauhdikasta

Olen ylpeä tästä kuvasta...ai miksi? Koska katse on just siellä missä pitääkin, seuraavassa esteessä :)

Tässä tää jättiloikka, johon en ihan ehtinyt mukaan


1 kommentti:

  1. Hienoja hyppyjä, voin kun mäkin voisin koittaa tammuskalla...pitäis olla yhdet jalat varalla esteille ja toiset ravaamiseen.

    VastaaPoista