"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 24. tammikuuta 2013

Kristus sentään, että soijaa pukkaa!

Nonni...aikasmoinen heppailupäivä tänään. 6h tallilla, ensin Sepolla, sitten Ihamuotilassa. On se onni, että tallien välimatka on vaan vajaa 3 kilsaa. Ratsastin Pluusilla kentällä ja koska kenttä oli hyvässä kondiksessa, päätin hypätä vähän. Tein vaan kaksi estettä, laiska kun olen. Pitkälle sivulle ja diagonaalille. Laitoin tosi pienet esteet, kun talvikeli on aina talvikeli ja ponilla kokonaiset kolme hyppykertaa (ever) alla. Lopussa pysty oli sen 60cm eli hyvä korkeus Pluusille ulkokentällä tässä kohtaa.

Pluusi oli ihan hullun kankea ja kulki "aisat perässä" niin että oli vaikeeta saada sitä edes taipumaan uran suuntaisesti kulmissa. No mut mentiin uraa pitkin sisulla, vaikka se halus koko ajan punkea sisäpuolelle lapa edellä. Hyppääminen oli tosi hauskaa ja Pluusi oli tänään parempi ku aiemmin. Yksikään puomi ei tänään tippunut...siis whaaaat? Sehän aina kolistelee...mutta ei tänään. Hienoja, sporttisia hyppyjä sekä ravissa että laukassa. Jäi tosi hyvä mieli. KISOIHIN!!!!!!

No sitten pääsinkin hikoilemaan, kun menin toiselle tallille ja otin oman kapulan pihatosta. Pääsky oli tosi kiva harjatessa ja jalat nousivat esimerkillisesti. Sitten lähdettiin taaplaamaan rataa ympäri. No mutta..."minähän en kävele, haista ämmä v****!!!" Alkumatka ihan ok, mutta sitten alkoi jumittelu. Välillä liikuttiin ja välillä jumitettiin. Sittenhän P riemastui, kun tajusi, että meinaan hinata sitä perässäni vielä toisenkin kierroksen rataa ympäri. Sitten alkoi puskeminen, tökkiminen, painaminen, vetäminen, työnnetään täti hankeen yms. No minähän reippaana tyttönä taistelin hampaat irvessä ja annoin raipalla pieniä merkkejä lavoille, ettei tartte päälle tulla. Ei se raipasta mitään ymmärtänyt eikä välittänyt, mutta riimunnaru turvan ympärille tehosi taas :) Sitten kuljettiin naru turvan päällä henki koristen, mutta äkkiä se tajusi, että naru kiristyy, kun alkaa kiskoa tätin edelle tai päälle! Kiersin vielä puolikkaan kierroksen ja kyllähän se alkoi sujua. Juostiinkin mukava pätkä rinnakkain. Toki tätä kaikkea telmimistä vaikeutti se, että Juho ajoi samaan aikaan rataa ympäri yhdellä kilpurilla ja joka kerta ohituksessa piti vähän teputella. Hiki tuli, olin aivan läpimärkä, mutta sainpahan mitä halusin. Taistelun ja voiton :) Piia 1 - Pääsky 0, hih!

No sitten vielä Tähden kanssa maastoon. Lähdin puoli kuusi, joten pimiää oli. Mentiin Mustanlahdentien päähän ja takas. Aivan huikeeta, kun siellä ei ole mitään valoja. Lumi valaisee just sopivasti ettei tartte vieraalla tiellä sokkona mennä. Woodyn kaa menin aina sokkona, mutta tuttuja teitä ja tutulla hevosella. Tähti oli tosi reipas, mutta ei pöllö. Mentiin reipasta ravia ja muutamat laukkapätkät. Sillä on tosi kivat askellajit, verrattuna Pluusiin. Mentiin sitten vielä radalla useampi kierros ja siellä näki tosi hyvin, kun autotien valot heijastaa. Vitsit mä nautin humputella reipasta tahtia kaksin hepan kanssa pimeässä...siinä on just se hohto, siis että on yksin ja saa nauttia täydestä hiljaisuudesta :) Oon onnekas, kun mulla on heppoja joilla ratsastaa nyt kun omalla ei voi. Ja vielä onnekkaampi olen kivoista, suurpiirteisistä omistajista, jotka antavat mun mennä oman harkintani mukaan ja luottavat, että asiat hoituvat. Kiitos siis Saulille ja Jonnalle sekä Suville ja Päiville!

Aivan huikea päivä etten sanois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti