"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 9. elokuuta 2013

Paljon tapahtumia, hirveesti asiaa...KÄÄK!

No siis mistä mie nyt aloitan??? Pakko tehdä todella pintapuolinen raapaisu kahdesta viime viikosta. Ollaan oltu Pluusin kanssa kahtena keskiviikkona Tyttelin tunnilla omalla kentällä. Ihan perusratsastusta siis. Tavoitteena saada Pluusi ensi kesäksi kulkemaan niin, että saan sen läpi kenttäkisojen koulukokeesta! Prosenteilla ei oo mulle mitään väliä, kunhan pääsen rataesteille ja maastoon. Hyvää harjoitusta mulle ihan jo Pääskyäkin ajatellen. Rataesteet ja maasto ovat Pluusille varmasti ihan helppo nakki, mutta tosiaan tuo kouluosuus täytyy laittaa kuntoon. Olen yhden ravurin kanssa taistellut ilman apuja vuosikaudet ja toiste en sitä tee. Kaikki muutkin ottaa tunteja, ni miks mun pitäis tahkota yksin???

Tyttelin tunnit on olleet tooooosi hyviä ja tuntuu että olen saanut hurjasti apua jo kahdesta tunnista. Nyt vaan täytyy alkaa itte harjoitella opittuja juttuja. Taas puhuttiin Tytsän kanssa siitä, että nuorta hevosta  on niin paljon helpompi alkaa opettaa, kun sillä ei ole aiemmin opittuja "vääriä" tapoja, joista täytyy oppia pois ennen uuden oppimista. Väärällä tietty tarkoitan ravipuolen vastakkaisia opetuksia, joita on siis yllättävän paljon. Obersekki vetää pään juurikin päinvastaiseen asentoon kuin ratsun kuuluisi. Laukka on aina ollut kiellettyä ja yhtäkkiä sitä pyydetään. Ohjista vetäminen ja nykiminen tarkoittaa lisää vauhtia, nyt tehdäänkin yhtäkkiä puolipidätteitä täysin eri tarkoituksessa. Hevonen kulkee aisojen välissä, joten sen ei kuulu taipua, mutta yhtäkkiä siltä vaaditaankin asettumista ja taipumista. Jos ei näistä vastakkaisuuksista mene poniparan pää sekaisin, niin mistä sitten? Silti mää haalin näitä ravureita lähelleni, vaikka helpommallakin voisi päästä :) Tässähän olis varmaan tuupattu kenttää jo koko kesä, jos olisin sen puoliverisen ostanut, minkä ensin aioin...Mutta sillä ei olis voinut päästää ravia kilpaa, joten ei. Nyt sitten odotetaan, että Pääsky kasvaa ja Pluusi toimii täydellisenä harrasteputtena sillä aikaa ja toivottavasti vielä sen jälkeenkin :)

Pluusi juoksi tiistaina Teivossa uuden autoennätyksen, 1.30,0. Vanha ennätys oli 34,5 eli tosi hienosti meni. Tasaista ravia koko matka, ei haparointeja, jeeeee! Mun pitäis sit ajaa taas 20.8. Katotaan nyt sitten miten menee. Se on taas volttilähtö ja pitkä takamatka. Pääasia, että pääsee ajamaan kilpaa :)

Oltiin Ässätiimin kanssa Mikkelin Anttolassa Johanna Valtokarin (Valtsun) mökillä torstaista sunnuntaihin. Johanna ja Mika, Ilona, Kirsi ja minä. Kirsin koirat Nemo ja Rölli olivat mukana myös. Olipas hassun hauska reissu todellakin. Ratsastettiin, uitiin, syötiin, juotiin ja taas juotiin ja ratsastettiin jne...Rolle (Johannan heppa) oli toisena ratsuna ja toisena Heikki-niminen arabi, joka oli Rollen laidunseurana. Heikki oli tosi pieni sirppana ja tuntui hurjalta kiivetä niin pienen selkään. Rolle on tosi kiva maastoheppa, kun se etenee itse reippaasti, on mukavalla tavalla vähän säpäkkä, mutta tosi kevyt edestä. Nautin kyllä menosta. Rolle myös ui reippaasti. Se meni oikein syvälle. Kiva mennä välillä muillakin hevosilla kuin Pluusilla. Tekee hyvää myös ratsastuksellisesti, koska Pluusilla on niin tasaiset askellajit. Kaikki muut tuntuvat sen jälkeen "vaikeilta" istua. Huippureissu kaiken kaikkiaan ja pidemmittä puheitta kuvia kehiin :) Kiitos koko seurueelle reissusta ja Mikalle tietty kuvista!















Ensi tiistaina Pluusi juoksee Porissa ja seuraavana tiistaina ajan itte kilpaa Teivossa, jos polle pääsee mukaan. JEEEEE!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti