"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ohjastan ensi tiistaina kahdessa lähdössä, kääk!

Taas on viikkoon mahtunut yhtä sun toista...Viime perjantaina eli 7. päivä vietiin Pääsky Sepon tallille ja irtojuoksutettiin kentällä Pluusin kanssa. Tytöt pärjäs tosi hyvin yhdessä eikä Pluusi edes paljoa komentanut varsaa. Lastaus oli haasteellinen Inan päädyssä, mutta Sepolla sitten jo helpompi. Meillä on onneksi hyvä systeemi Juhan kanssa ja pärjätään parhaiten ihan kahdestaan :)

Tässä meidän tytöt kaksin <3

https://www.youtube.com/watch?v=IRJ9wbSSxhk

Lauantaina käytiin ajamassa Pääskyllä reipas lenkki Merkun ja Tommin "hiittisuoralla", joka on siis kolmen kilsan päässä tallista. Pääsky oli aika laiska ja mutkitteli minne sattuu. Aika paljon sai pyytää eteenkin...paitsi kotiin päin se tulla viiletti hienosti!

Sunnuntaina ajettiin taas Pääsky, mutta mentiin vaan käyntiä, koska vasen takanen oli lämmin ja inasen turvoksissa. Liikkeet oli puhtaat sekä käynnissä että ravissa, onneksi! Lähdettiin Pääskyn jälkeen kohti Teivoa Pluusin ja Norpan kanssa. Tää oli taas näitä mun ex-tempore keksintöjä...Menin montehiitin, jonka Juha kuvasi. Tehtiin siis se Facessa pyörinyt haastevideo samalla. Saima tuli Norpalla perässä. Yllättävän hyvin jaksoin pönöttää 4 kierrosta "asennossa" väsymättä ja nilkka kesti hienosti :) Sen jälkeen valjastettiin Pluusi ja Juha ajoi muutaman kiekan radalla ekaa kertaa. Juha on reipas! Aika harva lähtisi radalle ajamaan kilpakärreillä pullaavan suokin kanssa, jos koko elämän ajokokemus olisi luokkaa NELJÄ KERTAA OHJAKSISSA ever millään hevosella tai millään kärryillä. Silloinkin mie oon aina istunut vieressä...Toisaalta...voisinko olla naimisissa nöhverön kanssa?! EN! Juhalla on oikea asenne :) Jos haluaa tehdä, se on vaan tehtävä!!! Sitten ei tartte inistä! Pluusi painoi kuulemma niin paljon, että Juhan piti kahden kiekan jälkeen tulla pois. Lähetin sen takas radalle ja saatesanat oli jotain, että "Mee kilpailusuuntaan ja anna palaa, ni ei tartte pidellä!" No sehän meni ja hyvinhän se sujui. Vajaan kierroksen Juha siis ajoi reippaammin.

Tässä mun montevideo ja se haaste siis samalla :)

https://www.youtube.com/watch?v=cVz_43T2-_8











Pluusi oli ihan epänormaali, kun sillä oli kaveri mukana radalla. Se huusi ja hillui Norpan perään rasittavuuteen saakka! Sitä oli vaikea taluttaa, kun se kiskoi minne sattuu. Lisäksi se potki ja temusi katoksessa. Viuhui sekä etuset että takaset ja eräskin herrasmies ilmoitti vievänsä oman orinsa kauemmas tästä orista... ;) Niinpä niin...no mutta sainpahan ihmetellä oikein kunnolla. Onneksi ei ole liian ennalta-arvattavaa tämä touhu! Reissu meni muuten hyvin ja seuraavana päivänä Pluusi huilasi.

Tiistaina ja keskiviikkona menin kentällä ja maastossa. Pluusi oli kentällä älyttömän hyvä. Parempi kuin koskaan. Kulki pyöreänä ja rentona ja oli tosi hyvin kuulolla :) Jäi toooosi hyvä mieli kyllä! Torstaina ajettiin Juhan kanssa Pääsky. Käytiin taas Tommin ja Merkun lenkillä. Pääsky oli alkuun laiska ja häntä pyörähteli, kun käskin eteenpäin. Sitten yhtäkkiä alkoi meno maistua ja sain oikein pidellä sitä :) Tiellä oli routamonttuja ja Pääsky otti yhdestä kuopasta kiepit ja lähti pukkilaukkaa. Minä nousin seisomaan ja kääntelin vuoronperään oikeaan ja vasempaan. Äkkiä se siitä rauhoittui. Perse ei kovin korkealle nouse, sen verta tiukalla on potkuremmi. Tänään mentiin niin hyvää ravia, että oikein hirvitti...siis että mitäs jos siitä tulee ihan oikea juoksija???! Kahden minuutin kilometriaikaa mentiin pätkittäin eli tosi hyvä noin pienelle, mitä ei varsinaisesti ole vielä edes treenattu.

Perjantaina laitettiin kenkään ja kävin kärryttelemässä. Ihan hölkkää mentiin ja pari reippaampaa vetoa. Pluusi oli tosi kiva eikä painanut juuri ollenkaan. Ihana lenkki. Mie vaan nauroin kun ryttyytettiin mettätiellä ja kärryt pomppi sinne tänne. Ihan huippua :) :) :) Huomenna taidetaan vaan käydä kävelemässä ja maanantaina on vesimatto Teivossa.

Tiistaina ajan siis kilpaa kahdessa lähdössä Teivossa. Pluusi on ekassa lähdössä ja Milla kolmannessa, hui! Tosi hienoa, kun molemmat pääsivät mukaan :) Jännittää vähän se lämpösten lähtö, kun vauhti on kovempaa ja lähdössä on paljon nuoria, kokemattomia hevosia. Kivaa kuitenkin, jee!!! Alkaa olemaan aika pro-meininki, kun on heppoja useammassa lähdössä ajettavana. No ei vaan...mutta tosi kivaa, kun saa ajaa. Mulla on ihan hirrrrvee hinku ajaa kilpaa :)

Pääsky muuttaa huhtikuussa takaisin Ihamuotilaan, niin ei tarvitse enää surra pohjia eikä miettiä miten ajetaan. Tallit ovat mukavan matkan päässä toisistaan, joten ehdin hoitaa kummatkin putet samana päivänä. Ihanaa!!! Oliskohan tää nyt taas tällä erää tässä?! Jatketaan starttien tiimoilta ensi viikolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti