"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Hoitoja hoitoja...

Maanantaina tein Pluusin kanssa 16 kilsan lenkin vajaa 14km/h vauhdilla. Laukattu ei askeltakaan vaan mentiin hölkkää ja otettiin hyviä reippaita ravipätkiä. Pluusi meni tosi hyvää ravia ja oli kivaa. Keskiviikkona kiikutin sen Teivoon vesimatolle ja sen jälkeen Nisosen Merja teki kranio-sakraalihoitoa, joka olikin varsin mielenkiintoista. Löytyi sitten senpäiväiset jumit Pluusilta...Etu- ja takapää "ei kohtaa" vaan hevonen on ihan "selätön". Siitä johtuu osittain teputusaskeleet. Pään kekotus johtuu jumeista kaularangassa ja niskassa. Ei siis pysty suoristamaan. Pitkät selkälihakset ovat kuin "puuta" kuulemma, niin kivikovat siis. Kääk! Ratsastus on kuulemma tehnyt hyvää ja monipuolinen liikutus pitää hepan kuitenkin suht terveenä, ettei kipeydy ihan mahdottomasti esim. starttien jälkeen. Lihaksisto on hyvä ja kunhan saadaan paikat auki, niin luultavasti tulee apua raviinkin. Merja arveli 4krt riittävän.

Olipas ihan törkeen kiva nähdä, kun hevonen nautiskeli hoidosta. Se vaipui ihan koomaan alkujännityksen ja kipeiden paikkojen löystymisen myötä :) Kraniohoito uudelleen noin kuukauden kuluttua. Vesimatolla oltiin tänään vain 20 minuuttia ennen hierontaa. Vesikin oli hiukka normaalia alempana. Vedin Pluusin taas yksin Teivoon ja nyt on kyllä ihanaa, kun saa tulla ja mennä miten haluaa eikä ole kenestäkään riippuvainen. Oon jo aika hyvä kopin kanssa, hih ;) Pluusi saa luvan opetella menemään yksin koppiin ja niin, että mun ei tartte koppiin astua. Päästän vaan irti ja olkoon sitten irti siellä kopissakin. Nyt se siis osaa jo tulla yksin pois. Otan puomin irti ja sanon, että peruuta, niin se peruuttaa. Kerran näytin sille ja se oppi heti :) Tää on sama kuin se, että Pluusi sano AAA, niin saadaan hampaat raspattua :) :) :) Tää on kyllä uskomaton elukka, kun en keksi mitään maan ja taivaan välillä, mitä en voisi sen kanssa tehdä. Kaikki onnistuu!!!

Ei päästy mukaan ensi tiistain starttiinkaan, oli niin paljon tunkua...17 valjakkoa karsittiin pelkästään meidän sarjasta...siis WHAT!? En oo ikinä nähnyt tommosta määrää karsittuja yhdessä saakelin sarjassa. Eivät sitten perustaneet toista lähtöä rinnalle...ihme! Nyt on kaksi viikkoa sitten karsiutunut. Saas nähdä pääseekö seuraavaankaan?! Jos ei, jätän tauolle ja 3kk päästä yritetään taukopisteillä uudestaan. Luulis pääsevän niillä pojoilla sitten. En vaan haluaisi nyt tähän mitään fucking taukoja, kun ittellä on draivi päällä. Enää ei startit niin jännitä ja alkaa jo tuntua helpommalta kaikki. No mut kattellaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti