"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Millan kanssa Teivossa hiitillä

Koska omat pollet on laidunlomalla, täytyy mun keksiä toisten heppoja liikutettavaksi. Torstaina siis haettiin Lucky Camilla eli Milla Valkeakoskelta hiitille Teivoon. Pitkä päivä, kun ajettiin kahteen kertaan Tarttilaan ja takas. Tais tulla kilsoja about 230 ja 6 tuntia meni reissuun kaikkinensa. Mutta kivaa oli! Inka tuli Inkerillä mukaan ja hyvä että tuli, kun onhan toi Milla vähän tahmea kans yksin. Milla on lihonnut viime näkemästä bautteerallaan kaksi sataa kiloa, joten mitään superhiittiä ei tietenkään voitu vetää. Hissukseen ajettiin Inkan kanssa vierekkäin eka lämmittely neljä kiekkaa ja sit pienen tauon jälkeen mentiin voltista 2100m sillai 1.35 vauhtia eli hölkkää näille hevosille. Vierekkäin oli mukavaa mennä ja Milla oli yllättävän virkeä ja hyvä kokoonsa nähden ;) Juha otti meistä kuvia ja mulla oli kypäräkamerakin toisella keikalla. Lyhensin videota niin, että näkyy vaan loppusuora. Toi kamera on kyl hauska. Starttiin se on joskus pakko ottaa. Se on sit huippua kun saa kaik valjakot siihen kuvaan mukaan :) Maastoesteet on toinen missä se on varmaan tosi kiva toi kamera! Näitä odotellessa.

Reippailin parina iltana ja rasvasin sekä Pääskyn valjaat että Pluusin kilpavaljaat. En oo järin aktiivinen valjaiden huollossa, mutta nyt aattelin, että pakko! Hyvät niistä tuli :) Vielä kun jaksais puunata kaikki neljät kärryt...

Pääsky ja Helmi ovat ystävystyneet hienosti, kun ovat olleet kaksin ulkona yöt. Siellä ne pönöttää kaksin vieri vieressä, kun Pluusi lähtee sisälle. Pääsky on saanut Progutia ja kivennäistä lähes joka ilta ja suolakiven toimitin laitumelle heti. En oo aiemmin ollut kovin tarkka muusta ruokinnasta laitumen lisäksi, mutta pienen kasvavan elukan kanssa täytyy vähän kattoa mitä se saa.

Pääsky juoksi irtona keskiviikkona kentällä ja olikin mukavan pörheänä :) Pluusin kanssa tehtiin reilun tunnin maasto lauantaina, kun Terhi meni Simolla. Pluusi on ihan kesämoodissa. Kävelee pitkällä ohjalla ilman mitään. Ei ole ihan normaalia tälle hevoselle. Katsotaan muuttuuko se paljon, kun alkaa kilpailuhommat taas...yleensä ne kyllä muuttuu! Mukavaahan sen kanssa on mennä, kun malttaa niin hyvin kävellä (aluksi ei oikein malttanut). Huomenna varaan sille kontrollin ja se olis sit varmaan seuraavalla viikolla.

Video: Millan kyydissä Teivossa

https://www.youtube.com/watch?v=VbuCucJ_BFk












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti