"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 10. toukokuuta 2013

Autolähtöharjoitus sun muuta

Tiistaina hyppäsin Pluusilla pikku esteitä jumppamielessä, kun seuraavana päivänä oli tiedossa super-rankat ajoharjoitukset raviradalla. Pluusi oli toooosi reippaalla tuulella ja suorastaan kiisi esteiden yli! Ekaa kertaa ajattelin, että nyt yritän saada sen asettumaan oikein päin ja oikeesti taipumaan. En ole tehnyt sen asian eteen juuri mitään ja ollaan vaan höntsäilty kuukausi kaupalla. Kyllä se kesti ja poni vastusteli, mutta kun sinnikkäästi jatkoin, niin yhtäkkiä se alkoi antamaan periksi. Pää oli edelleen ylhäällä, mutta haloo, näin silmäkulman ja sieraimen ja vähän enemmänkin, jee! Pieneen voi ihmislapsi olla tyytyväinen :) Nyt täytyy vaan alkaa taivutella sitä, koska se on ihan uskomattoman vino ja selvästi jumissa. Taivuttelu auttoi, koska P oli keskiviikkona radallakin parempi eikä kulkenut niin vinossa.

Ajoharjoitus aloitettiin normisti lämmittelemällä. Vedin Pluusilla kolme kierrosta semi-reipasta ravia, jonka jälkeen aloitettiin autolähtöharjoitukset. Mulla oli lähtönumero 6, joten eturivistä melko ulkoa lähdettiin. Pluusia jännitti ja mun oli vaikea saada sitä auton siivekkeen lähelle. Sitten tuli vielä laukka. Eihän sillä reppanalla ole kuin kaksi autolähtöä ajettu ja niistäkin on aikaa. Toisella kerralla sain sen hyvin melkein kiinni porttiin ja se lähti hyvällä sykkeellä ja puhtaalla ravilla matkaan. Ihan törkeen hauskaa!!!









Seuraavaksi harjoiteltiin pari kertaa linjalähtöä. Sitä käytetään siis silloin, kun autoa ei ole käytössä jostain syystä. Se on mulle vieläkin mysteeri, siis että miten se oikeasti menee :) Sen jälkeen aloitettiin volttaus. Pekka (lähettäjä) oli tänään jotenkin huonolla tuulella tai sit sitä harmitti, kun kaikki ei osaa vieläkään lähteä oikein. Se huusi yhdelle kurssilaiselle pää punaisena megafoniin ja touhu oli tänään jotenkin muutenkin aika hektistä. Mekin Pluusin kanssa myöhästyttiin yhden kerran, kun oltiin takavoltissa ja jäin tupeksimaan. Hyvin meni muuten. Pluusi oli tänään taas hyvä normaali itsensä, kun mulla oli sekki. Ei tullut laukkoja muutoin kun siitä auton takaa ekalla kerralla. Sekki oli nyt löysemmällä, mutta kyllä se sen tarttee tasapainottamaan! 1h45min. meillä taas meni ja kilometrejä tuli kiitettävästi. Lopussa ajettiin vielä ns. ravilähtö ja nyt osattiin mennä mukavasti parijonossakin.

Hevoset alkoivat väsymään loppua kohti ja ei ihme, kun ilmakin oli niin painostava. Koko ajan mennään ja suuri osa ajasta lujaa, niin kyllä tuo aika rankkaa menoa on. Keskinopeudeksi tulee aina yli 20km/h. Pluusi oli tosi väsynyt, kun vein sen riisuttavaksi. Sitten mentiin pesulle. Lauantaina on matkikset ja aion mennä hissukseen, koska maanantaina on taas ajoharjoitukset.








1 kommentti:

  1. Tosi hyvältä Pluusi näyttää monessa kuvassa!! :) Vitsit, olis ollut niin hienoa olla kans mukana. Ens keväänä, vaikken sais edes lapsenvahtia, mun muksut on jo niin isona et olkoon sit keskenään sen aikaa mut tää äiskä kyllä tulee ajamaan sen kortin itselleen taas, 15v viime kerrasta niin onhan siinä varmasti paljon opittavaa :)

    VastaaPoista