"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 30. toukokuuta 2013

Montea, esteitä, uittohommia, selkäännousuharjoituksia...

Onpahan taas kaikkea tullu suhrattua Pluusin kanssa. On käyty uittamassa ja esteitä on hypitty satulan kanssa ja ilman, montea tuli kokeiltua ihan oikeilla varusteilla ja samoin hyppäämistä selkään maasta ilman satulaa. Viimeisin oli yllättävän vaikea näinkin urheilulliselle ihmiselle kuin minä nykyisin. Ketterä tai notkea en ole kyllä koskaan ollut, vaikka muuten liikunnallinen kylläkin. Onneksi lopulta pääsin kyytiin suht helposti, kun tajusin tekniikan...kesän lopussa aion mennä selkään ihan heittämällä. Harjoitus tekee mestarin.

Pluusi hyppäsi tällä viikolla taas tosi hyvin. Sen kanssa on niin kiva ja helppo hypätä. Sen laukka pyörii ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...ilman ikuista sähläämistä. Woodylla oli kiva hypätä, mutta nyt tuntuu, että Pluusilla on paljon rennompaa ja mukavampaa se homma. Ilonan kanssa pompittiin paria estettä. Korkeus vain noin 60cm.

Monte ei ollut ihan niin hurjaa jaloille kuin luulin, mutta juu oli se silti aika tappoa. Jos siis miettii, että pitää pidempää matkaa mennä, ni huh huh. Nythän menin vain joitakin satoja metrejä ja aina istuin välissä, kun käänsin Pluusin tiellä yms. Miran satula on ittelle tukeva ja hyvä, mutta Pluusille kapea. Se on siis rungollinen penkki eli pitää sovittaa erikseen. Tänään sain Ihamuotilasta Eevalta Zilcon sovitukseen tai siis kokeiltavaksi. Se painaa 0,5kg ja on siis uskomaton lärpäke. Mutta käy kaikkien selkään. Pitääkö mun siis ostaa Zilco??? Jos ostais vaikka sen 1,5 kiloisen, ei olis ihan niin lipare tai sitten sen 3,5 kiloisen. Se olis sit jo ihan niinku SA-TU-LA :) Yllättävän hyvältä tuntui se Zilco istua tai siis seisoa, kun tänään kokeilin. Mutta siinä ei kyllä pysy, jos heppa alkaa painaa tai hyppää laukalle tms. Voihan hittolainen sentään. Pluusi tekee noita kumpaakin... Huomenna koitan Zilcoa tosi toimissa!

Uittoreissut on edistyneet tosi hyvin. Kaksi ekaa kertaa Pluusi ei halunnut mennä ja jouduttiin taistelemaan, mutta eilen käveli suoraan veteen, vaikka olin yksin liikenteessä. Nyt päästiin jo niin syvälle, että mullakin reidet vähän kastui. Kohta uidaan ihan oikeasti, jee! Se kyllä tykkää, mutta sitä jännittää hurjasti syvälle meneminen. Raippa on ollut hyvä merkinantoväline, ni ei tartte potkia. Riittää, kun naputtelee pyllylle just sen verran, että se huomaa :) Kiltti ja kuuliainen kun on, niin haluaa tehdä ihmisen mieliksi vaikka pelottaakin...

Martta-shettis sai viime yönä hienon ja ison orivarsan Ihamuotilassa. Kuusiset on innoissaan ja tietty kaikki muutkin. On se shettisvarsa kyllä jotenkin liikuttava näky. Martti siitä taisi tulla, ainakin työnimeltään, hih :)

Nii...ja suloinen lintuseni tulee aina vaan laitsalla luokse, kun huudan. Muita ei niin jaksa kiinnostaa, mutta Pääsky on uskollinen. Tulee ravilla syliin ja joka kerta. Putsasin silmän eilen vedellä, kun oli tulehtunut tai sit joku oli purrut sitä silmään tms. Tänään oli jo parempi :) Ihanaa, kun varsojen laidun on siinä Sepon vieressä. On niin kiva käydä Pääskyä morjestamassa. Muutkin pääsi eilen laitumelle, siis Sepon tallilla. Tänään jäivät ekaa kertaa yöksi ulos, jiihaa! Huomenna taidan tyhjätä Pluusendaalin karsinan...

Valmistautumista...


Tässä on aika hyvä asento :)






APUA! Tuolla on kanootti!!!!!





1 kommentti:

  1. Melkosta tappohommaahan tuo on reisille ja pohkeille pidemmän päälle. Ite tykkään kunnon satulasta just siks, että saa vähän tukea sitten "hätätilanteissa", kun ei NIIN hyvää rutiinia kuitenkaan oo, että lärpäkkeellä hallitsis hevosen tarpeeks hyvin :D Metsäteillä monteilu on ihan kivaa, kun välillä tulee pakostakin joku kävelytauko, mut ratahiiteillä en yleensä tunne edes jalkojani.. nimittäin edes lämmittelyn jälkeen enää :D Mutta niin kivaa se onneks on, että aina se on sujunu, vaikka ilman tuntoa :) Tuohon lajiin jää kyllä koukkuun, joskaan mun heikoilla hermoilla ei ajettais kilpaa :)

    VastaaPoista