"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 4. toukokuuta 2013

Ensimmäinen varsanäyttely Pääskyn kanssa :)

Perjantaina oli sitten vuorossa Pääskysen lentoa vimosen päälle...Eli siis pesuoperaatio ja ShowShine-kiillotus! No kyllähän ne onnistuivat, mutta olis siinä heikkohermoisimmilta hymy kyllä hyytynyt, sen verta oli sähäkkyyttä ilmassa varsinkin kiillotuksen yhteydessä. Se suihkupullo on vaan niiiiin kamala. Suihkutin kylmän viileästi puoli pulloa ainetta koko heppaan päätä ja jalkoja lukuunottamatta. Harja ja häntä selvisivät hyvin ja niistä tuli tosi upeat :)

Pääsky jäi Donnan karsinaan yöksi ettei mene koko kova työ hukkaan. Hyvin oli mennyt yö karsinassa. Pääsky ei paljon stressaa! Siellä se aamulla seisoi tuijottamassa ikkunasta ulos kaikessa rauhassa, vaikka muut oli jo viety pihalle!!! Kuinka moni aikuinen hevonen kykenee samaan???

Pääsky käveli mun perässä koppiin pysähtymättä. Olimme siis ajoissa Teivossa, koska lastauskin meni niin nopeasti. Kävelytin Pääskyä ympäriinsä ennen mittausta, joka oli ekana. P oli samanlainen kuin kaikki muutkin. Hirnui ja askel oli kepeä, muttei mitään kummempaa. Hukarin Hanna siis esitti Pääskyn nyt ekalla kerralla. Hanna tuli aika myöhään, mutta ehti hyvin vielä talutella varsaa ennen esitystä.

Esittäminen sujui hyvin, mutta ravi olisi voinut mennä paremmin. Pääsky ei ensin meinannut ravata ja sitten kun maiskuttelin takana, ni alkoi tulla pukkeja. Ravi oli siis melkoisen rytmitöntä, kuten tuomari sanoi. Jospa se ensi kerralla ravaisi jo hyvin vieressä. Tietysti voi olla, että jos tuttu ihminen esittäisi sen, niin voisi olla helpompaa. Kyllähän Pääsky melkoisen leimautunut on minuun, kun emon tilalle tammikuussa tulin. Seuraavalla kerralla aion joka tapauksessa esittää sen itse, koska nyt tiedän miten se tehdään. Kotiinpaluu sujui myös ongelmitta. Pääsky taas vaan käveli mun perässä koppiin ja kyllä tuli pihattoon elämätä kun Pääsky sinne lennähti vuorokauden tauon jälkeen. Varmaan muut ihmettelivät, kun varsa tuoksui ihan ShowShinelta eikä pask....ja kuse... niinku yleensä, hih ;)

Pääsky sai arvostelun III+, mikä on ihan ok, vaikka olisihan se parempikin voinut olla. Mua harmittaa, kun sai 6 siitä ravista, kun pomppi sinne tänne. Muuten oli tasainen 7 rivi ja yksi 8. Ensi kerralla siis lähdemme metsästämään arvosanaa 2- tai 2. Harjoitus tekee mestarin, vai miten se nyt meni?! Ensimmäinen ruusuke plakkarissa, jee! Säkäkorkeus on nyt 144cm ja lautaskorkeus 148cm eli hyvin on tyttö kasvanut. Olen kyllä tosi tyytyväinen Pääskyn toimivuuteen ja käytökseen uudessa paikassa. On se fiksu tyyppi :)

Olipas hauska päivä ja tosi kiva, kun niin moni tuli kannustamaan. No meidän tallilta ei ollut kyllä ketään, mutta Päivin ja Suvin lisäksi tuli Terhi ja Salon Johanna sekä Peltosaaret (Pääskyn kasvattajat) Raumalta. Kiitos ystäville ja erityiskiitos Hannalle esittämisestä! :) :) :)

Sitten kuvia...Nämä on kaikki nyt Tarun ottamia, koska Juha otti vain videoita.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti