"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

No tokkopa miusta tuli raviohjastaja ihan virallisesti :)

Video ajokokeesta tähän alkuun :)
 

 
NONNI! Nyt se on sitten siinä. Korttikurssi on saatu onnistuneesti päätökseen ja fiilis on ihan huikea! Kirjalliset oli vaikeat niinku tiedettiinkin, mutta luin hyvin ja sain tulokseksi 47/50 pistettä. Tosi hyvin siis. 42/50 oli raja, että pääsi läpi. WUUUUUUHUUUUU :) Ajokoe mentiin samalla tyylillä kuin harjoituksetkin, paitsi että kaikki osasivat hyvin. Kukaan ei möhlinyt, Whaaaat? Maanantaina touhu oli ihan älytöntä ja nyt yhtäkkiä kaikki loksahti kohdilleen. Hieno juttu! Jari Ansio kehui kovasti ja meidän parijono oli kuulemma paras mahdollinen piiiiitkään aikaan hänen urallaan. Voltattiin vain viisi kertaa eri numeroilla ja sitten ajettiin kierros parijonossa, loppusuoralla kilpaa. Loppusuoran alussa mun molemmilta puolilta pyyhkäisi lämpöset ohi suhahtamalla, joten Pluusi parka yritti tikittää ja sitten tuli laukka. Sain onneksi aika pian alas ja sitten ravilla maaliin.

Pluusi on selvästi väsynyt. Sunnuntain startti, maanantain ajoharjoitukset ja tämän päivän ajokoe ovat olleet vähän liikaa. Tai sitten se on todella jumissa, mutta laukkoja on tullut nyt tavallista enemmän. Meinaa hypätä koko ajan. Mistään muustahan ei väsymystä näe, kun sehän jaksaa ja painaa ja jaksaa ja painaa...No toivottavasti ei ole startteja nyt hetkeen, ni saa ponski vähän huilata. Kävelen ja jolkottelen sen kanssa ainakin viikon ennen ku hypin esteitä tms.

Kyllä voi pieni ihminen olla innoissaan uusista saavutuksista, ihan huikeeta koko toi ravitouhu. Onneksi lähdin mukaan, on se vaan niin vauhdikasta ja mukavaa! Kivaa tutustua uusiin ihmisiin ja ravi-ihmiset on suurelta osin mukavan suurpiirteistä porukkaa. Siellä ei oo kaikki nii justiinsa ja ihmiset ei pelkää hevosiaan vaan niiden kanssa tehdään kaikkea. Yleistää ei tietenkään voi, mutta hevosen käsittely ja sen suuntainen tietotaito on kyllä paremmin hallussa kuin ratsupiireissä, ei voi mitään! Onneksi siellä on paljon miehiä, koska ratsupiireihin verrattuna vaihtelu kyllä siinäkin suhteessa virkistää :)

Meillä oli hyvä porukka kurssilla ja kivat opettajat. Hevosjalostusliiton Anu on kans ihan super. Ikävähän noita kaikkia tulee! Nyt vaan aletaan etsiä startteja ja lähdetään tykittämään Pluusin kanssa, jeeee!

Muutama kuva tältä päivältä, kiitos rakas Juha!















Pääsky-poniini pääsee huomenna laitumelle. Neljä varsaa on viety jo ja kolme on vielä pihatossa, koska Pääskyllä on antibioottikuuri. Kimmo tuli rokottamaan viime viikolla, mutta Pääsky olikin kuumeessa, joten rokotus siirtyi. Tulehdusarvot olivat niin korkeat, että Kimmo määräsi viikon kuurin. No sittenhän minulle selvisi, että Pääsky olikin rokotettu tietämättäni samaan aikaan muiden varsojen kanssa ja tauti johtuikin ehkä rokotuksesta eikä näyttelystä. Kiva kiva! Olis ollut kiva tietää, että P rokotetaan, kun oli sovittu, että hoidan sen itse. No ei voi mitään...nyt sitten on truuttailtu lääkettä suoraan suuhun kaksi kertaa päivässä. Onneksi ei oo itte tarttenu käydä ku kerran päivässä. Huomenna loppuu kuuri, joten loputkin kantturat viedään laitumelle siihen Sepon tallin viereen eli voin näätäillä Pääskyn kuulumisia koko kesän melkoisen läheltä käsin :)

Lauantaina tallipippalot meillä, jee! Ankaraa biletystä ja kerrankin mulla on oikeita syitä juhlia!

1 kommentti: