"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Esteitä ja montea, jippii :)

Torstaina ajattelin hypätä Pluusilla sillai jumppamielessä ennen perjantain hiittiä. Noh, rakensin suhteutetun ristikko + pysty hässäkän. Välissä siis kolme laukkaa. Ristikko oli noin 50cm ja pysty alkuun ehkä 55cm. Kokeilin askelten sopivuuden moneen kertaan ennen kuin pyysin Saimaa ja Hannaa nostamaan pystyä. Nostettiin sitä sitten aina parin hypyn jälkeen ja jossain vaiheessa sanoin, että nyt voidaan mitata, epäilen että on 90cm. Ja juu, niin oli just sen 90. No sitten mulle tietty tuli tää perinteinen "tasaluku-neuroosi", joten sanoin, että pakko se on nyt nostaa siihen metriin :) ja sitten tultiin! Sen verta mua jänskätti, että otin ekalla kerralla pidätteen esteiden välissä liian myöhään ja Pluusi meni ohi. Korjasin tokalla kerralla niin, että otin pidätteen heti ristikon jälkeen ja Pluusi teki tosi hyvän hypyn pystylle. On se vaan aika metukka :) Tähän asti suurin este on ollut sen 70-75cm ja nyt sit yhtäkkiä tuupataan metri eteen. Ihana tyyli sillä. Se nousee hyppyyn sillai siitä edestä, eri tavalla kuin Woody. Se hyppää sillai korkealle ylöspäin, kun W hyppäsi korkealle ja kaukaa. Pluusilla on kyllä tosi hyvä tekniikka, kun kuvia katsoo. Sai taas kisoissa kehuja tyylistään, ihan ammattilaiselta :) Tuntuu mukavalta ja mua ei hirvitä ne hypyt yhtään. Eilenkin tuntui, että voisin hypätä vaikka kivitalon yli. Mie siis voisin hypätä kuinka isoja vaan, ku olis hevonen jolla pystyy. Voisin maksaa omaisuuden siitä, että pääsisin hyppäämään jollain hienolla estehevosella jonkun GP-esteen! No mutta, haaveita saa aina olla :) Olen joka tapauksessa todella tyytyväinen Pluusiin ja itseeni myös. Seppokin kysyi kentän ohi mennessään, että kuka täällä tommosia esteitä hyppää??? Mää sanoin, että tallin ainut ravihevonen tietysti :) :) :) Ei kait meidän kentällä kauhean usein metrisiä hypitä... Se on jännä miten se metri on meidän kentällä niin iso verrattuna muualle. Oon hypännyt Woodylla monessa paikassa metrin ja ylikin, mutta vain omalla kentällä se on näyttänyt jättiläiseltä. No Niihaman maneesi on niin iso ettei siellä mikään miltään näytä. Samoin oli Aitoniemen kenttä. Vahannan maneesissakin se näytti ihan siedettävältä, mutta en tiedä miksi meidän kentällä se näyttää todella isolta.

Tänään oltiin Teivossa montehiitillä. Ilma oli mitä parhain ja hevonenkin tuntui hyvältä. Paljon paremmalta kuin Mäntässä viikko sitten. Nyt ei ollut tavallista satulaa edes mukana vaan päätin jaksaa läpyskällä sekä lämmittelyn että varsinaisen hiitin. Ohjat jäi kotiin, joten lainasin Mäkiseltä Miran monteohjia. Ne oli itseasiassa tosi hyvät, vaikka hiukan liian pitkät Pluusille. Lämmittelin kolme kierrosta Saiman kanssa, kun Saima ajoi yhtä lämpöstä Mäkisen tallista. Menin Saiman selässä, ettei Pluusi painaisi niin paljon. Pluusi kyllä heräsi hyvin siinä toisen perässä. Kerran tuuppasi Saiman kärryjen pyörääkin etusella, sen verran oli menohaluja toisen niskaan :) Jaksoin hyvin könöttää sen kolme kiekkaa, jee! Kilsan kävely ja huilille. Sitten noin 20 minuutin tauko ja uudestaan radalle. Nyt kävelin/hölkkäsin volttipaikalle ja lähdin siitä suoraan vauhdilla. Ekaan kurviin P taas hyppäsi, en tiedä miksi. Jotenkin epätasapainossa se oli taas, kun sisärata oli tosi pehmeä. No sain hyvin alas ja sit myö lähettiin painamaan. Ravasi hyvin loppuun asti, vaikka ei kovin lujaa mentykään. Mulla alkoi hiukan jalat väsyä tokalla kiekalla, mutta jaksoin onneksi maaliin. Pluusi hiljenteli välillä ihmeellisesti ja painoi kädelle ulkoradoille ja oli siis lopettamassa kesken...en tiedä! No tokan kierroksen ajaksi tuli 1.42 eli ei niin hääppönen, mutta tää oli tosiaan vasta kolmas kerta selästä radalla. Paranee koko ajan. Tänään ei tullut kuin yksi laukka, viimeksi kaksi ja ekalla kerralla kolme. Suunta on siis oikea :) Kyllä ne laukat harmittaa ja vauhtia pitäisi saada lisää, jos meinaa montea kisata...

Mistä mie saan sen lämpösen itselleni monteen?????? Nyt täytyy oikeasti alkaa verkostoitua. Sarkolan Seppo kyseli Pluusista, kun niin hyvin meni selästä...no jaa, kai se sit näytti. Sanoin Sepolle, että tartten lämpösen montekaakin ja se lupasi pitää mielessä :) Pääsky menee varmaan syyskuun alussa sit Sepon oppiin.

Ja sitten muutama kuva...



Saiman kanssa perä kanaa

Verkassa vähän pystympi asento, ei oo niin rankkaa


Saiman selässä on hyvä mennä, tuumaa Pluusi :)    


Pluusista ja Norpasta tuli laidunkaverit eilen. Tältä pariskunta näytti tänä aamuna :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti