"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Monipuolista liikuntaa tälläkin viikolla :)

Alkuviikosta rynkytin reippaan maaston ilman satulaa ja totesin, että täytyypä alkaa enemmänkin mennä ilman satulaa, kun kerrankin on semmoinen selkä, jossa meikäläisen omituisen törröttävä häntäluu LEPÄÄ! Torstaina sain kaverikseni Salon Johannan ja rakennettiin sama estehässäkkä kuin viime viikolla eli ristikko ja pysty kolmen laukan välillä. Ristikko pysyi samana, mutta pystyä nostettiin metriin saakka. Nyt mulla oli Juha kuvaamassa, ku eihän kukaan muuten usko, että me hypellään metrisiä, hihii :) Pluusi oli vetelä ja sitä piti vähän ratsastaa eteen, siis enemmän kuin viimeksi. Otin suht lyhyen alkuverkan ja hyppyjä tuli suhteessa vähän, koska en halunnut prässätä kiimassa kiemurtelevaa lapamatoa :) :) :)

Kyllä mulla on opeteltavaa sen kanssa. Se tarvitsee apua ihan eri tavalla kuin Woody. Siellä ei todellakaan voi vain keikkua kyydissä. Kuusi vuotta on tottunut tietynlaiseen, ni kyllä on nyt tehtävää tosiaan!!! Pluusin kanssa asiaa helpottaa, että sen laukka pyörii ja säilyy sekä on hyvin säädeltävissä jo nyt. Sillä saa ottaa pidätteitä ilman että se häiriintyy ja ne menevät vielä läpikin, toisin kuin eräillä ;) (kuolleista ei saa puhua pahaa, mutta tykkään kyllä nykytyylistä enemmän kuin entisestä). R.I.P W. Pluusin laukassa on ihana istua. Tuntuu, että mun istuntanikin on parantunut heti, kun hevonen vaihtui...tiedä häntä, mutta kuvien perusteella näyttäisi siltä. Pluusin kanssa tuntuu siltä, että tältä sen estehyppelyn kuuluukin tuntua. Laukka rullaa ja hypyt on vain isoja laukka-askelia, jeeee! Yksi tökki tuli, kun en saanut askelia ekalle osalle kunnolla, jolloin toinenkin meni "pilalle". Kaikki muut hypyt meni hyvin ja Pluusi on kyllä aika kone tuohon hommaan! :)

Kuvia hyppelyistä...




Pluusilla on tässä mukava ilme :)




100cm

HUIIIII



Ja sitten...lauantaina eli tänään oli meidän kesän ainoat matkakisat. Sastamalaan taas mentiin niin kuin viimeksikin. Nyt oli kyllä sata kertaa parempi reissu!!! Pohjat oli superit, hevonen oli tänään tosi kiva ja lunki, mulla oli kivaa matkaseuraa ja parempi fiilis nopeammasta temposta ja alueluokasta. Mentiin suurin osa matkasta kolmistaan Riitan ja Platinon sekä Marjutin ja Exportin kanssa. Mukavaa seuraa ja tulivat reipasta haipakkaa mun perässä, vaikka käsitin että menevät kait yleensä hiukan hitaammin. Mutta olipas kivaa mennä porukassa. Lopun 5-6 kilsaa tulin itekseni, kun en halunnut kävellä hyvillä pohjilla. Laukkasin siis niin pitkälle kuin pystyin ennen "pakollista kävelyä" eli huonoa polkua. Huonoja tai siis kävelypätkiä oli alussa ja lopussa mutaiset/kantoiset polut sekä keskivaiheen asfaltti-pätkä, joka oli noin kilometrin mittainen?! Lisäksi käpöteltiin kaikkein jyrkimmät alamäet, joskin aika paljon ravailtiinkin alamäkiä. Tosi paljon tuli mukavaa reipasta kuntolaukkaa :) Tosi reippaasti sain kyllä mennä, että sain keskivauhdiksi 13,7km/h, koska käyntipätkät hidastivat menoa selkeästi ja Pluusi käveli tänään ihan etanavauhtia, kun yleensä se on tosi reipas. Se oli tänään muutenkin aika löysä, kiima lopuillaan, joten sain kyllä ihan ratsastaa sitä eteen aika ajoin???!!! Oli kyllä kivaa, kun ei tarvinnut sahailla ja kiskoa niin kuin viime kerralla tein koko matkan. Tänään sain ratsastaa suurimmaksi osaksi mukavan rennolla ohjastuntumalla :)

Maalissa pyysin Juhaa lainaamaan sykekahvaa, mutta keltään ei löytynyt, joten mietin, että mennäänkö arpapelillä tarkastukseen. Onneksi Salla tuli ottamaan sykkeet stetoskoopilla ja saatiin suuntaa-antavat arvot. No ei kummiskaan uskallettu vielä mennä mittaukseen ja odottelua tuli lähes 20 minuuttia, jonka jälkeen syke olikin jo 48 eli olis voitu aiemminkin mennä...No sinänsä mitään vahinkoa ei tapahtunut, koska luokassa ei ollut mitään pisteytystä tms. vaan tarkoitus olikin saada hyväksytty tulos ja kvaalit seuraavaan luokkaan. No nehän me saatiin ja oli kyllä kiva, kun eläinlääkäri kehui Pluusia kovasti. Se on kyllä mukavan treenatun näköinen ja hyvässä lihaksessa tällä hetkellä ja sitä kelpaa esitellä muailmalla ;) ;) ;) Eläinlääkäri sanoi, että eihän sillä tunnu tämmöset lenkit missään, mukava treenilenkki ravihevoselle :) Onneksi se on pysynyt tuommosena, ettei tartte hävetä, kun Saul tulee reissusta! Lupasin, että se pysyy kilpailukuntoisena, vaikka onkin yötä päivää laitumella, hihii! Ehtiihän se vielä turpoamaan, kun lähden kesälomareissulle viikon päästä, heh!

Oli kyllä kivat kisat ja ekaa kertaa matkiksissa oikein nautiskelin menosta ja ihastelin maisemia!!! Syksyllä vois taas tuupata jotkut matkakisat, mutta seuraavaksi esteitä tai raveja. Tosin ihan just nyt kaipaan ainoastaan lomaa kaikista kisoista. Aika härdelliä ollut tämä kesäkuu, kun joka viikonloppu on hiisattu Pluusi kopilla jonnekin. Ekaks oli estekisat Hämeenkyrössä, sitten montelähtö Mäntässä, sitten hiitillä Teivossa ja nyt vielä matkikset Sastamalassa. Kiva kuukausi, mutta ihanaa, kun ei mitään kisoja ole tiedossa/lyöty lukkoon! Huomenna varmaan köpötellään kevyt lenkki ilman satulaa.

Kuvia...










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti