"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kärryttelyä, startti sekä vesimatto Pluusin kanssa+Pääskyn liinausta vol 2 ja 3+Ässän selässä vol 1+Pikku-e

Kyllä on taas viiteen päivään mahtunut tavaraa, voi hyvänen aika ;) Perjantaina kävin Pluusin kanssa ihka ensimmäisen kärryttelylenkin kotosalla...niinpä niin, en oo ikinä vielä ajanut sillä muualla kuin radalla :) En edes oikein tiedä miksi! Tiet on niin kovat, ettei kunnolla viitsi päästellä ja liikenne sotkee menoa. Ratsain on helpompi liikenteen seassa. Pluusi oli ihan SUPER! Mentiin ison tien yli Myllyn lenkille. Heti, kun poni alkoi käydä kierroksilla, otin sen käyntiin ja vauhdin pois. Nyt päätin, että opetan sille kotiajoon erilaisen kulttuurin eli voidaan mennä mukavasti ja hissukseen. Olisi kuitenkin kiva, että ajolenkit olis molemmille mukavia ja meno leppoisaa. Alku ainakin on lupaava!




Perjantaina käytiin irtojuoksuttamassa ja liinaamassa Pääsky Juhan kanssa. Pääsky toimi ihan kivasti :)

Lauantaina Pluusi pääsi vesimatolle Ekohepoon. Alkuun se käveli ihan vinossa ja toinen kankku nousi ihan eri tasolle kuin toinen, mutta loppua kohti olemus suoristui ja kankut nousivat samalle tasolle. Uskomatonta!!! No kaikki tämä näkyi sunnuntain startissa, jossa Pluusi meni koko matkan hyvää puhdasta ravia ja tuli lopun niin hyvin, että hävisi voittajalle KAKSI KYMMENYSTÄ, perkules! Sijoitus oli vasta 7. , koska meitä tosiaan oli 7 valjakkoa yhtä aikaa maalissa. Että mua syletti, kun rahasija meni turvan mitalla. Pluusiin olen supertyytyväinen. Se kun ei mennyt tyhjäksi vaan paukkuja jäi, koska pussissa juostiin loppusuora, hittolainen! Kerrankin sillä olis ollu paukkuja, mutta en mahtunut tulemaan mistään...No mutta tästä innostuneena se on nyt sekä sunnuntaina Porissa että tiistaina Teivossa. Jiihaa! Väliin mahtuu maanantain Tepan tunti, jonne oon nyt ekaa kertaa menossa. Tepa Sillantie on siis kouluratsastaja ja -valmentaja, joka käy Joenmaalla pitämässä tunteja. Ollaan oltu FB-kavereita jo pitkään ja kommentoitu toistemme juttuja jo kauan, mutta livenä ei olla nähty...siis ennen maanantaita, jolloin täräytin Joenmaalle sanomaan Tepalle käsipäivää :) No nyt sit maanantaina tunnille Pluusin kanssa. Ja ai niin, mun viisaita ideoita taas todistettiin lauantaina, kun haettiin heppakopin kanssa Mama hoidosta Lentävänniemestä mun äidiltä. Sanoin Juhalle, että tehdään äidille killeri ja otetaan Pluusi kopista ja pannaan äidin oven taakse ja sit soitetaan ovikelloa...Juha oli että ei taatusti oteta, mutta minä tietty pidin loistavasta ajatuksestani kiinni ja talutin Pluusin rivitalon pihalle äidin oven taakse. Saattoi olla sydänkohtaus lähellä, kun äiti avasi oven ja siinä se seisoi: Auringonkeltainen Suomenhevonen :) Pluusilla oli kirkkaankeltainen loimi päällä. Naapurit mahtoi olla ihmeissään moisesta episodista idyllisessä rivitalolähiössä...Hih!







Sunnuntaina ennen starttia käytiin Juhan kanssa irtojuoksuttamassa ja liinaamassa Pääsky, joka toimi taas hyvin. Nyt on ollut pitkään seesteistä...odotan innolla seuraavaa kilahdusta ;) ;) Pluusin kanssa startti tosiaan ei tällä kertaa niin jännittänyt, koska auton takaa on niin mukava lähteä ja jotenkin alan jo vähän tottua. On se pirun mukavata hommaa :) :) :) En ymmärrä, mikseivät ihmiset aja itse kilpaa hevosillaan?! On se vaan niin hauskaa!







Maanantaina menin kentällä koulua ja Pluusi oli tosi rento ja kiva. Tiistaina kävin semireippaan maaston Kirsin Podiumilla, joka on siis satuloiden eittämätön kuningas :) Oma tulee vasta, en edes tiedä milloin...No mut odottamaan vielä joudun.

Tosiaan suunnitelmat ovat seuraavanlaiset. Sunnuntaina startti Porissa. Ryhmäajo enint. 3500€ ja lähtörata 5 eturivistä. Hmmm, nyt en osaa oikein lähtöä arvioida...Tiistaina Teivossa tasoitusajo, 20m:n takamatka ja rata 2. Hyvä paikka siis. Lämmitykset on ainoat mitkä jännittää, koska viimeksi lämmitin Crescendo-kuolaimella, mutta painoi ihan peevelisti silti. Startin ajoin kolmipalalla ja oli tosi hyvä. Ei painanut edes esittelyssä, koska pääsin hyvin kasin selkään. Mutta kolmipalalla en lämmittelyä aja! Meinaa itku tulla joka kerta. Aion ajella Porissakin hiittisuoralla mukavaa hölkkää useamman kerran edestakas. Saapahan siinä lämmiteltyä ja sitten vaan pari kiekkaa radalla. Teivossa ajelin sunnuntaina pari kertaa mettälenkin ja tallialueen ympäri ennen ratalämmitystä. Oli ilmeisen hyvä lämmitys, koska hevonen toimi niin hyvin. Me kokeillaan Pluusin kanssa nyt vähän uusia kuvioita, jos vaikka saatais ura vielä nousuun...hih!Maanantaina Tepan koulutunti Joenmaalla ja torstaina Tyttelin estetunti Vahannassa. Katsotaan nyt, miten heppa reagoi ja ennen kaikkea miten jalat reagoivat. Nyt on olleet kuivat ja viileät jalat vaikka on liikutettu tosi hyvin. Ensi viikosta tulee rankka joka tapauksessa. Sen jälkeen huilatkoot hiukan. Tepan koulutunti on jaloille ja kropalle tosi helppo, mutta siinä Pluusi taas joutuu "aivotyöhön" ihan eri tavalla kuin starteissa. Tyttelin estetunti on hyvää jumppaa sekä kropalle että päälle, joten eihän siinä varsinaisesti rankkaa liikuntaa ole kuin ne kaksi starttia kolmen päivän sisään. Katsellaan! Aina voi jotakin perua, jos siltä näyttää.

Maanantaina kävin suorittamassa Pikku-e ajokokeen, joka sujuikin kuin tanssi. Nyt saan itse vetää kaakkeja paikasta toiseen. Jee! Iso apu, kun ei aina tartte Juhaa vaivata!

Tänään keskiviikkona kävin Tarjalla ja Eskolla Pirkkalassa, kun oli puhetta että täytyisi jonkun nuoren lämpösen selkään nousta ekaa kertaa. Minä ilmoitin tulevani mielelläni. Ihanaa, nää on näitä mistä minä tykkään!!! Windfarm's Ace eli Ässä oli oikein eläväinen 4-vuotias ori, jolla on ollut satula selässä, mutta ei ihmistä. No tänään kiipesin kyytiin ja herrasmieshän sieltä kuoriutui, vaikka liinan päässä se sekoili aika tavalla ennen ratsastusta. Liikuttamatta ollut pitkään, sitähän se oli. Hillui liinan päässä ylös ja sivuille, mutta ei uhmannut minua, joten se oli siis lähinnä huvittavaa. Kun menin selkään, se ei tehnyt mitään ylimääräistä. Oikein kiva nuori herra <3 Menen siis uudestaankin :) Kiva myös nähdä Tarjaa ja Eskoa pitkästä aikaa :) Hiukan ori kiemurteli, mutta sehän kuuluu asiaan, kun uutta kokeillaan. Ja mun mielestä satulaa täytyy katsoa, näytti epäsopivalta. Hauska reissu joka tapauksessa. Olikohan tää nyt tällä erää tässä?! Lauantaina vesimatolle ja sunnuntaina startti :)

2 kommenttia:

  1. Heip! Voi nääs, kun pitäis myös tuo pikku-e käydä "hakemassa". Paljonko kustansi? Ilmeisesti siinä oli kirjallinen koe myös?

    VastaaPoista
  2. Moi! Se oli jotain 100-150€, en oikein muista. Ekaks käydään tekee kirjallinen koe ja kun se on läpi, niin ajokoe. Kirjallinen on helppo, mutta kannattaa tulostaa netistä niitä valmiita kysymyksiä, koska on siellä muutamia ihan kinkkisiäkin :)

    VastaaPoista