"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lomatohinoita vol 1

Työkaverit kysyivät ennen lomaa, että mitä aion tehdä lomalla...No mitäköhän?!! Yllättäen loma täyttyy hevosista, hevosista ja hevosista. Viikonloppuna ajettiin Takamaalla Inan tallin maisemissa sekä Pääsky että Pluusi. Metsässä oli ihanan hiljaista ja lumi oli koskematonta molemmilla metsäautoteillä, joten saatiin poneille hyvät hankitreenit samalla kertaa. Siinä kun nuoskalumessa vetää koppakärryillä kahta aikuista, niin luulisi voimaa tulevan persuksiin. Molemmat toimi tosi kivasti ja saatiin oikein nautiskella menosta. Suomenhevoset <3 Pääsky olikin valjaissa ekaa kertaa puoleentoista kuukauteen. Ei kyllä huomannut mistään tätä taukoa. Liinattu on nyt useaan kertaan ja ihan yksinkin muutaman kerran. Lauantaina Pluusi oli Ekohepossa taas vesimatolla. Sunnuntain ravit Porissa peruuntuivat, joten vedin Pluusin Inalle ja ajeltiin siellä. Otettiin Pääsky perähevoseksi ihan hupimielessä. Pääskyä jännitti tosi paljon ja se vähän yritti kiivetä kärryillekin, kun ei oikein ymmärtänyt. Pluusi luottoputte kävellä lontusteli pitkällä ohjalla ja Pääsky tulla touhotti narun päässä kärryjen perässä. Eka harjoitus tästäkin lajista :) Pluusin kanssa käytiin maastakäsin lenkkikin perjantaina :)



Lisää kuvateksti










Maanantaina olin Pluusin kanssa Johannan ja Osterin seurana Joenmaalla Sillantien Tepan koulutunnilla. Tää oli meidän eka Tepan tunti ja menin paikalle ilman satulaa, koska meidän satulassa ei ole hyvä jumputtaa koulua...Pluusi oli alusta asti yllättävän rento ja kiva. Välillä se kulki kauniisti pyöreänä ja välillä vähän pystymmässä, muttei yhtään semmosta jännittynyttä kekotusta. Laukat oli huonot, siis huonommat kuin mitä ne on olleet ennen talventuloa. Oikea varsinkin, joka asettui aiemmin oikeinpäin jo ihan mukavasti. Toki asiaan vaikutti mun satulattomuus ja tasapaino tästä johtuen. Kuitenkin olin tyytyväinen meidän tuntiin ja Pluusi oli mun mielestä tosi kiva tasoonsa ja olosuhteisiin nähden. Mehän ollaan menty vaan Vahannan maneesilla esteitä ja siellähän toi elukka käy aina ihan turkasen kuumana!

Tiistaina sitten startti Teivossa. Odotukset oli kovat, koska viikko takaperin meni niin nappiin. Lämmitin poikkeuksellisesti radalla neljä kiekkaa, koska tallinmäki oli jäässä ja käyttökelvoton harjoitusajolle. Yleensähän hölkkäilen hissukseen metsässä tai tallinmäellä. Pluusi ei ollut lämmityksessä ihan yhtä pimee kuin viimeksi. Startti piti olla ihan ok, koska 2 rata 20m takamatkalta on aika mukavasti siellä porukan keskellä. Pluusi lähti normaalista poiketen aika haipakkaa ja eka laukka tulikin sit heti siihen alkuun. Laukan jälkeen ampui muiden perään tosi lujaa ja ajattelin, että vielä me täältä tullaan! Saatiin hyvin porukka kiinni, mutta sitten tulikin se toinen laukka...siinähän se sitten olikin :( Vaikka loput 1,5 kierrosta ravattiin hienosti, niin eihän sieltä nyt enää mihinkään tulla, tietenkään! Tää on niin tätä! Kaksi kaakkia vielä ohitettiin loppusuoralla ettei jääty ihan viimeiseksi. Kyllä harmitti ihan älyttömästi! Mietin, että näinköhän se Tepan koulutunti oli Pluusille liikaa näin oudokseltaan. Se kuitenkin hikosi vähän "erikoisista" paikoista tunnin aikana. Ehkä se tosiaan vähän kipeytyi/jumiutui oudokseltaan. Vapaapäivä olisi varmaan tehnyt terää tässä kohtaa. Esteiden jälkeen tätä ongelmaa ei ole ollut. Sehän on ravannut välillä tosi hyvin hyppytreenien jälkeen. Täytyy rauhoittaa kouluväännöt tms. pois muutamaa päivää ennen starttia. Vaikka enhän taaskaan voi olla varma onko niillä edes yhteyttä toisiinsa. Täytyy kuitenkin kokeilla erilaisia juttuja. Ei ole järkeä hakata päätä seinään ja tehdä samalla tavalla, kun ei se näytä toimivan.

Sain naapurikatoksen herralta suklaapatukan...tuottamaan onnea! Se kysyi, että missä mie pidän tallia? ;) Sanoin vaan, että ei mulla ole ravitallia, ihan vuokrapaikalla ollaan ja vielä ratsujen keskellä :) Hih! Aika moni kävi taas tarinoimassa. Eskokin oli tullut kattomaan meidän lähdön ja Ässäporukka pönötti etusuoralla vip-paikoilla :) Hauskaa, kun on yleisöä!!! Nyt ei enää harmita yhtään, mutta eilen otti päähän ihan oikeasti. Ilmoitin Pluusin ensi viikollekin, mutta se karsiutui. Hyvä! Tää siis oli mun taktiikka että karsiutuu nyt ja saa seuraavalle viikolle hyvityksen. En tiedä miten noi hyvitykset menee virallisesti, mutta 11.3. on siis enint. 2500€ ryhmä, joten sehän on meidän unelmasarja ja auton takaa vielä :) Pluusi ei näillä pisteillä (20) pääse mukaan ellei saa hyvitystä karsiutumisesta. Toivotaan siis parasta. Huomenna torstaina on Tyttelin estetunti ja sitten Pluusi saa vähän huokaista. Alkuviikosta ajelen kärryiltä käsin ja ensi viikolla on myös se kranio-sakraalihoito Ekohepossa. Katsellaan nyt miten alkaa mennä. Etuset oli tänään inasen lämpimät, mutta ei mitään hälyyttävää mun mielestä. Tänään kävin vaan kylmäämässä etujalat ja Pluusilla oli siis vapaa. Tarha on niin koppurainen, että välillä pelottaa niiden jalkojen puolesta, kun reuhaavat siellä iltaisin.







Kiitos Suville ihanista kuvista :) Tänään keskiviikkona ajettiin taas Pääsky. Tunnin lenkki tehtiin ja pääosin mentiin käyntiä kovien teiden takia. Hiukan uskallettiin hölkätä pientä munahölkkää. Pääsky toimi taas kuin junan vessa. Odotan että koska sillä naksahtaa, kun nyt on mennyt taas kauan niin hyvin ;) Pääsky ja Pluusi tiputtaa ihan hulluna talvikarvaa, molemmat. Otin tänään Pääskystä pari kuvaa, kun potkuremmin alta karvat vaan pöllysivät. Ne tuli sit luonnollisesti mihinkäs muuallekaan kuin meidän suuhun ja silmiin kärryille...



3 kommenttia:

  1. Mäkin näin teidän startin :) Hyvältä näytti P laukkojen jälkeen! Mitä juttelin joku aika sit teivon kilpailusihteerin kanssa niin se sanoi ettei karsintapistejärjestelmä oo enää käytössä vaikka se heppajärjestelmässä edelleen roikkuukin. Olin tosi hämmästynyt mutta en voinut muuta kuin uskoa kun kerran kilpailusihteeri näin sanoo.......

    VastaaPoista
  2. No voihan...miten ne sitten karsitaan tms. ? Täytyypä selvittää!

    VastaaPoista
  3. Siis tottakai noi "normaalit" karsintapisteet on edelleen, mut ratakohtaiset karsintapisteet jotka ennen hyvitettiin, on olleet monta vuotta jo pois pelistä. Ja luulis handikaapparin tietävän mitä puhuu. Ei löydy ravikilpailusäännöistäkään enää sanaakaan ratakohtaisista hyvityksistä.

    VastaaPoista