"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Klinikalla kontrollissa Pluusin kanssa

Keskiviikkona käytiin Pluusin kanssa klinikalla jalkakontrollissa. Hankositeen ulkohaara tuntuu siis edelleen paksummalta, mutta ei aristavalta. Ulkohaaran yläosassa näkyy hyvin selvästi tumma juoste. Muilta osin haara näyttää hyvältä ja rauhalliselta. Muutos toukokuun kuviin näyttää siis sellaiselta, että ulkonäöllisesti ultrakuva ei välttämättä tule paljoa muuttumaan, vaikka vaiva olisikin täysin parantunut. Joskus "tummat juovat" jäävät näkymään kuviin muuttumattomina. Nyt kuitenkin halutaan pelata varman päälle ja seurataan jalkaa tarkasti. Jos oireilee, palataan kävelyyn. Muuten lisätään rasitusta asteittain. Syyskuun alussa Mari katsoo vielä ultralla ja jos edelleen juova näkyy samanlaisena, saa alkaa treenaamaan. Nyt siis ravataan ja laukataan, mutta kevyesti. Esteitä ei, nyyh!

No eihän tää nyt ihan putkeen mennyt, vaikka alkuun ajattelinkin uutisten olevan ihan ok. Tää kesä meni nyt tässä, mutta minkäs teet? Hevosurheilua parhaimmillaan: toinen on laidunlomalla ja toinen saikulla, mutta rahaa palaa koko ajan saman verran :( Ja nyt mulla olis aikaa. No veetuttaahan se. Se on ihan selvä! Mua hirvittää rasittaa sitä Pluusin jalkaa, jos se ei olekaan parantunut...Nythän tämä jäi vähän epäselväksi eikä lääkäri ollut ihan varma. Nyt mun siis täytyisi huomata pienimmätkin muutokset hankositeen ulkohaarassa, ettei mitään pääse käymään. Sitä tulee suht vainoharhaiseksi, kun kyttää jalkaa koko ajan :(

Eipä tässä nyt auta valittaa, vaan toivoa että syksyllä päästäisiin hyppäämään ja ajamaan kilpaa...Välillä aina mietityttää väkisinkin, että olisiko tämän voinut välttää?! Että onko hankkari rasittunut ihan rata-ajossa vai onko se ottanut itseensä kovista pohjista? Missä ihmeessä tuota hevosta liikutetaan jatkossa, kun joka paikassa on kovat pohjat? Pitäis päästä ajamaan reipasta ravia ja laukkaa, muttä missä? Teivossa, Jannella, Puuvuoressa yms. Mutta näihin kaikkiin täytyy viedä kopilla...on mulla tässä pähkäiltävää...Täytyy sopia Sepon ja Jannen kanssa, että vaihtelen hevosia päittäin treenitarpeen mukaan. Kun Pluusi tulee kuntoon, sen kanssa on kova työ palata varsinaiseen kisakuntoon ja siinä täytyy päästä ajamaan juosten tai vetämään vastuskärryä käynnissä. Normaalilla kenttä/maasto-hynyttelyllä se ei ravikuntoon tule. Pääsky taas täytyy saada syksyllä ainakin kuukaudeksi jollekin, joka ehtii ajaa monta kertaa viikossa ja jolla on vaihtelevat ajomaastot, koska Pääsky kyllästyy nopeasti ja sitten se on tosi laiska.  Ihamuotilassa on kesällä pelkkä rata, mutta talvella toki hyvät ajotiet. Jos siis tulee talvi?!

Nooh, on tässä mietittävää taas kerrakseen...Kun täältä suvannosta joskus noustaan, niin pienetkin asiat tuntuvat taas juhlalliselta. Loma on puolivälissä eli jos nyt vielä pystyis olemaan ajattelematta töitä ;)

1 kommentti:

  1. Mitähän mie tein, ku kommentit katos...kannattais varmaan välillä nukkua ;)

    VastaaPoista