"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tammat uimassa


Pluusi on nyt kaksi kertaa käynyt Viljakan Annan altaassa Äkönmaalla, Pinsiössä. Nyt tokalla kerralla se ui 400m eli altaan mitan 8x suuntaansa. Annettiin välillä sykkeiden laskea, josko ne nyt kauheesti nousikaan missään vaiheessa. Mittari oli ekaa kertaa käytössä ja hyvä olikin tähän kohtaan. Alkuun sykkeet oli korkeammalla ekojen vetojen jälkeen, mutta taisivat olla jännityksestä, koska viimeisten vetojen jälkeen sykkeet oli tosi alhaalla. Vikan reissun jälkeen syke oli suoraan vedestä noustessa 55 eikä Pluusi edes puhaltanut yhtään. Seuraavalla kerralla uitetaan pidempi pätkä ilman huilia, jotta se pystyy sitten uimaan veneen perässä ilman huilia tietyn matkan.

Eilen sanoin Juhalle, kun tultiin allasreissulta, että pitäis ny saada se vene. Mullahan ei kauaa kestä, kun jotain keksin. Katoin Tori.fi myytävät paatit ja soitin heti. Käytiin kattoos ja tehtiin kaupat punaisesta soutuveneestä. Oli edullinen ja kaupan päälle saatiin telakka ja parit pelastusliivit. Myös airot olivat hyväkuntoiset :) No tänään sit vedettiin Lassen traikulla venho Sepon rantaan, josta se on helppo soutaa Kuuselaan ja heppuli veneen perään. Kuulostaa helpolta ja kivalta, mutta saas nährä miten käy ;) ;) ;)  Ensi viikolla kokeillaan! Ajattelin, että ekalla kerralla Saima vois istua veneen perässä Pluusi liinassa ja mie oon itte vedessä/selässä sen kanssa. On sit ohjista helpompi käännellä, jos päättää ottaa ritolat kohti rantaa. Pluusi on siis kuulemma kerran ollut veneen perässä ja kiskonut sen väkisin kuivalle maalle eli jännät paikat edessä...

Tänään käytiin Pääskyn kanssa tutustumassa veteen. Pluusi ja Vilson olivat tukena ja turvana. Pääsky hyppäsi veteen Pluusin perässä ja mennä torsposi kuin vanha tekijä ;) Arvasin, että sen itsetuntoa ei tämmöset reissut paljoa hetkauta. Jalkakäytävää talutettiin autojen ja venetraikkujen seassa ja veneitä lähtikin vesille meidän vierestä. Hyvä, että oppii heti maailman menoa. Eipähän tartte vanhempana mitään ihmetellä! Vähän se on semmonen jyrä, mutta suitsilla ja liinalla toimii suht kivasti. Se meinas ihan ulapalle lähteä. Piti oikein pitää ettei ui Särkänniemeen ;) ;) Pääskystä tulee helppo uitettava. Se nautti selvästi. Se työnsi päänsä veteen silmiä myöten ja sitten puhalsi sieraimista kauheet vesiputoukset ilmaan, hih! Pääskyllä on kyllä uskomaton itsetunto! Se pitää itseään suuressa arvossa ja on ilmeisesti sitä mieltä, että tässä maailmassa ei ole sellaista mahtia, joka voisi häntä hetkauttaa suuntaan tai toiseen. Helppo luonne kilpahevoselle...NOT!!!! Se ei ota ressiä mistään ja on rento joka paikassa :) Kuitenkin se on järjettömän kiinnostunut kaikesta ja tykkää ihmisistä ihan mahdottomasti. Miten ihmeessä tätä ominaisuutta voisi nyt mukavalla tavalla hyödyntää?! Sirkustemppujako me aletaan harjoitella?!

Juha otti meistä kuvia, kun olihan tämä nyt ikimuistoinen ensimmäinen kerta vedessä. Kiitos Saimalle ja Annikalle seurasta!!!

Vene



Pääsky uimassa Pluusin ja Vilsonin kanssa
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti