"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 15. marraskuuta 2013

Katastrofireissu Teivoon...

Torstaina on radalla valot klo 20. asti, joten mennään silloin Teivoon, oli mun viisas ideani ;) Silloin siellä ei varmaankaan tapahdu mitään, kun on nää kurjat syyskelitkin...niinpä niin! Alakatokset oli melkein täynnä ja hevosia radalla noin kymmenkunta. Just joo. Traktori äesti rataa, okei. No onhan Pääsky niitä nähnyt, kun on kerran radalla ajettu ekat kaksi kuukautta. Nää oli niinku ne ajatukset ennen kuin alkoi tapahtua...Liikkuvan traktorin ohi oli melkein päästy, kun yhtäkkiä varsa lähti. Otin tietysti napakasti kiinni, minkä jälkeen alkoi uskomaton pukittelu ja potkiminen. Sitä kesti siis noin 200 metriä ja joka askeleella tuli niitä jalkoja niin pirusti. Kun se vihdoin rauhoittui, oli mulla kädet ihan krampissa kovasta kiinnipidosta ja pukkien aiheuttamasta nykäisyistä ohjissa.

Mentiin puoli kierrosta suht rauhaksiin, kunnes molemmilta puolilta hölkkäsi hevonen ohi. Siitä alkoi seuraava pukkisarja. Huusin Juhalle, että ota toinen ohja, en pysty enää pitämään, kun sattuu. Siinä me sitten maattiin selällään kärryissä potkuja väistellen, toisella toinen ohja ja toisella toinen! Sitten Juhan ohja eksyi jalan väärälle puolelle mahan alle, koska pukit oli niin korkeita. Tässä vaiheessa tiesin, että peli on menetetty. Yhdellä ohjalla säätäen hypättiin kärryjen kanssa jorpakkoon ja sieltä takaisin radalle. Takaisin tultaessa kärryt kaatuivat ja me humpsahdettiin Juhan kanssa päällekkäin tantereeseen. Sattunut ei yhtään, mutta ei oo kauheen mieltäylentävää kattella varsan laukkaamista irtonaisena, kun kärryt ovat väärinpäin perässä...Jonkun vartin se juoksi pientä ympyrää Teivon portilla, joka tietty oli kiinni tässä vaiheessa. Hullunkiilto silmissä se reppana törmäsikin porttiin muutaman kerran :( Ratamestarin auto oli radan sisäpuolella Teivonlinnan seinustalla parkissa. Pääsky rykäisi auton ja seinän väliin, minkä seurauksena kärryt pomppasivat auton takakontin päälle ja katon kautta ympäri ja taas ne olivat hevosen perässä väärinpäin...voi helvet...!!!! Siinä se sitten laukkaili toiset 15 minuuttia ja sitten se tuli mun "syliin" ilmeellä: Auta! Riisuttiin risat kamppeet ja moni ihminen tuli auttamaan.

Talutin läpimärän varsan katoksille ja ajattelin, että nyt tämä elukka lähtee. En kattele enää! No nythän mieli on jo tietysti muuttunut tässä muutaman päivän sisällä :) Pääsky oli jotenkin reppana, kun se seisoi valjastuskatoksessa ja puuskutti. Annoin B/E vitamiinia suoraan suuhun ettei tule lannehalvausta tms. Hyvältä se näytti, ei ollut naarmuakaan koko hevosessa. Uskomatonta!

Kärryt ovat korjattavana, samoin oma pää täytyy selvittää ennen seuraavaa ajoa. Nyt täytyy pikaisesti ajaa se kertaalleen onnistuneesti radalla ja otan narumiehet mukaan, että saadaan varsalle mukava fiilis  ilman tämmöttisiä kokemuksia. Aika pian kannattaisi varmaan käydä, ettei jää varsalle pitkäksi aikaa huonoa fiilistä radasta. Olisin niin toivonut, että oltaisiin päästy heti radalle tapahtuman jälkeen, mutta kärryt oli paskana ja ylläri pylläri kukaan ei halunnut lainata meille omiaan kyseisen tapahtuman jälkeen. Miksiköhän :D

Tämmönen päivitys tällä kertaa ja itseasiassa on melko harmillista ettei ole kuvia, koska tässä tapahtumassa olisi oikeasti ollut jotain kuvattavaa!!!!!!! Nyt jo naurattaa, torstaina ei naurattanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti