"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ihana viikonloppu :)

Epäonnisen torstain jälkeen on ollut onneksi tosi ihana viikonloppu. Eilen irtojuoksutettiin varsapaholaista kentällä ja tänään harjoittelin kopin kanssa pikku eetä varten. Eli peruutusta, irtiottoa, kiinnittämistä ja ajoinkin mukavan matkan koppi perässä. Sen jälkeen ratsastin vielä kaksi hevosta. Johanna tuli Kirsin maneesille Versoorian kanssa ja hyppäsin sillä esteitä. Olipas kivaa! Vessu on tosi herkkä ja kiva ratsastaa. Mulla on vielä vaikeuksia sen isojen liikkeiden kanssa, mutta se on jotenkin niin tasainen ja rytmikäs, että askellajit eivät ole ihan mahdottomat. Harjoitusravia en edes kokeillut, keventelin tyytyväisenä :) Laukka on niin ISO ja PITKÄ, että maneesin pitkälle sivulle mahtuu about kolme askelta :) Oli tosi kivaa ja Vessu oli tosi energinen ja innokas. Tykkäsin tosi paljon. Oon vähän jännittänyt, että osaanko enää tavallisella ratsulla hypätäkään, kun niin monta vuotta olen tuuppinut noilla ravureilla, mutta tänään tuli hyvä mieli, kun selvisin ihan hyvin.

Vessulle pitää näyttää hyppypaikka, koska se on aika noviisi estehommissa, mutta tuntuipas helpolta lähestyä estettä, kun heppa tulee takaisin joka pidätteestä ja laukka on oikeasti säädeltävissä. Pluusin laukka on kehittynyt paljon, mutta eihän se tietenkään voi vielä olla tasapainoinen ratsun laukka! Alkuun mie jätin Vessun yksin liian aikaisin ja se kolisteli eikä oikein tiennyt mitä tehdä...onneksi Johanna sitten sanoi, että sille täytyy tosiaan näyttää hyppypaikka. Sitten tuli kyllä tosi hyviä hyppyjä ja opin aika nopeasti tuntemaan, miten se menee. Pluusihan oli alkuun samanmoinen noiden hyppypaikkojen kanssa, mutta nykyisinhän se on kovin itsetietoinen ja katsoo itse paikkansa :) Kiitos Johannalle ja Vessulle mukavasta tunnista!

Puomeista ja esteistä innostuneena rakensin Pluusille samat systeemit kentälle. En oo koskaan mennyt laukkapuomeja Pluusilla ja alkuun se hiukan kolisteli, mutta sitten alkoi sujua. Laitoin kentälle noin 80cm pystyn ja toiselle pitkälle sivulle kolme laukkapuomia. Siinä olikin mukavat tehtävät kuutamoiltaan. Täysikuu teki järven pintaan aivan ihanan valomeren ja tässä vaiheessa tuulikin oli tyyntynyt. Minä ja poni <3 Olipas ihanaa. Tehtiin Pluusin kanssa vielä laukkaympyröitä ja nostoja molempiin suuntiin. Tämä on parasta mitä voi olla...HEVOSET <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti