"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 7. marraskuuta 2013

Lämpösen ohjaksissa harjoitusraveissa :)

Tänään tosiaan ajoin ekan startin lämpösellä, Hukarin Hannan Lucky Camillalla. Olipas hauskaa. Milla on aika iso tammaksi. Arviolta 165cm... Kilpakärryt on eri malliset kuin Saulin ja tuntui että olen todella lähellä hevosta. Sit kun ne valtavat takajalat porskuttaa siinä mun naaman edessä ja viuhuu 5 sentin päästä mun omia jalkoja, ni juu, kyllähän se on omanlaisensa tunne :) Milla levittää takasia oikein kunnolla, on hiukka eri fiilis kyydissä ku suomenhevosen kanssa. Hauskaa vaihtelua muutenkin. Olihan se paljon helpompi ajettava kuin Pluusi. Ei paina ohjille ja menee just niinku pyydetään. Meillä oli vähän tilanteita, kun oli vaan yhdet kärryt kahdelle hevoselle ja hevoset peräkkäisissä lähdöissä. Hanna tuli Ruusun kanssa radalta ja äkkiä kärryt pois ja Millan perään. Kun lähdin yläkatoksilta, tuli kuulutus, että minuutti lähtöön. No voi helvetti! Toiset pyörii saakeli jo voltissa, kun meitsi kaahaa vasta portista radalle...Onneksi ne näki, että tulen ja odotti. Autolähtö oli siis muuttunut volttilähdöksi, koska ei ollut tarpeeksi osallistujia. Olin nelosradalla eli veemäinen paikka lähteä, kun joutuu kääntämään ympäri melkein paikallaan. Milla lähti silti ihan hyvin.

Startissa en oikein tiennyt, että kuinka paljon uskallan käskeä kun on vieras hevonen eikä tiedä sen luonteesta mitään. Eka kierros meni hölkötellessä, vauhtihan oli määrätty 1.25.0 eli sitä vauhtia sitten mentiin. Tokalla kiekalla olin melkein viimeisenä ja jotenkin musta tuntui, että heppa vaan jolkottelee. Vedin korvat auki takasuoran puolen välin jälkeen ja maiskautin kerran. No sehän lähti! Yhtäkkiä siihen vaan tulikin vauhtia ja kun maiskautin loppusuoralla uudestaan, niin tamma ottikin mukavan loppukirin ja tempaisi kahden valjakon ohikin heittämällä :) Hauska tapaus kerrassaan. Se ei annakaan kaikkea pyytämättä. No tää on kait yleisempää kuin Pluusin tyyli. Ensi kerralla tiedän mitä tehdä!

"Voittaja" tuli viimeisen puolikkaan 1.13.0 eli tosi reipasta tämmöselle kurakelille. Rata oli tosi raskas viimeisessä lähdössä, kun lämmittelyssä se vielä oli ihan ok. Sainpahan aidon mutanaamion, hih! Vaatteet oli kans aika kivassa kuosissa radalta tullessa....Hannan 3-vuotias Ruusu hölkötteli kans mukavasti omassa lähdössään.

Hauska ilta kelistä huolimatta. Nytpähän on sit Milla testattu. Jos vaikka pääsis sillä ihan totoraveihin asti tässä piankin :) Kiitos Hannalle hevosen lainasta! Kuvia ei ole, koska Juha oli pissattamassa Mamaa startin aikoihin...niinpä niin :) :) :) No jos ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti