"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

maanantai 6. tammikuuta 2014

Loma loppuu, kääk!

Huomenna siis töihin takas. Kylläpäs tää loma taas meni nopeeta. Nyt sit aletaan laskea päiviä hiihtikseen ja sit kesälomaan ;) Eilen maastoiltiin Saiman ja Norpan kanssa ihan mukavan reipas tunnin lenkki. Reippaampi selkeästi kuin yleensä meidän yhteiset lenkit. Ravia ja laukkaa mentiin, käveltiin vain vähän. Molemmat kävi kyllä taas niin kierroksilla että välillä toivoin että olisin vaan laittanut sen satulan. Se on siinä reippaassa laukassa hiukka huono pidättää ilman satulaa, kun ei oikein saa tukea mistään. No, oma valinta. Ei auta kitistä. Kehittyypähän tasapaino. Lenkin jälkeen mentiin vielä kentälle. Pluusi oli tosi kiva ja rento :) Ei teputtanut ja myötäsikin edestä välillä tosi kivasti. Mutkiteltiin ja taivuteltiin kaikissa askellajeissa sillai pikaisesti. Hikinen poni!

Otin Pluusille täysihoidon, koska en kertakaikkiaan jaksa ressata joka päivä niitä hommia. Ruuat voi tehdä moneksi päiväksi etukäteen, mutta se helkutin karsina...en ilkeä aina pyytää muita!!! Nyt ei tartte miettiä. Jos ei pääse tai jaksa mennä, niin ei tartte. Mulla oli Woodyn kanssakin monta vuotta täysihoito. Nyt se vaan oli jotenkin jäänyt...

Eilen irtojuoksutettiin Pääsky kentällä, jotta se olisi tänään vähemmän paineissaan ajolenkillä. Se juoksikin tosi kivasti ja heitteli takapäätään. Tänään kärrylenkillä se olikin sitten kuin ihmisen mieli. Unohdin laittaa korvat kiinni, mutta ei se menoa haitannut. Moottorisaha ja traktorikaan eivät Pääskyä tänään häirinneet. Kuinka moni aikuinenkaan hevonen käyttäytyy YKSIN noin mallikkaasti??? Saati sitten pieni varsa. Krissen ratsutallin pihassa oli joku nainen suokin kanssa lähdössä ratsilenkille ja minäpä pyysin sen meille vetohevoseksi, jotta nähdään miten Pääsky toimii kaverin kanssa. Sitä kun ei ole muiden kanssa vielä ajeltu. No mitäpäs Pääsky. Jolkotteli menemään tamman hännässä kiinni ja näytti hiukan hämmentyneeltä. Eipä Pääsky sanonut siihenkään mitään, vaikka tamma sitten kääntyi kesken kaiken toiseen suuntaan yhdestä risteyksestä. Korvat hörössä jatkui meitin matka, vaikka toinen jäi pois kelkasta. On se kyllä ihme kaakki ;) Kunnes taas joku kaunis päivä se näyttää todellisen luonteensa ja antaa paukkua. No siitä vaan sitten. On kyllä niin mukavaa ajella tommosta, kun se on ohjilla koko ajan. Uskomattoman kevyt ajaa. Kaikki tapahtuu ajatuksen voimalla ja löysillä naruilla saa päästellä. Vähän eri ku Pluusin kanssa...

Tänään jouduttiin kääntämään keskellä tietä ympäri ku oli edessä ihan jäinen mäki ja Pääskyllä ei oo nyt kenkiä sattuneesta syystä (puolet tippuneet kuraiseen tarhaan ja loput otettu tarkoituksella pois). Ei ollut tiellä mitään levennyksiä ja ojat molemmin puolin, mutta kun Pääskypä osaa kääntyä ihan paikallaan. Se astuu niin hienosti ristiin ettei edes Pluusi pysty samaan, vaikka on kuinka kokenut. Pääsky myös peruuttaa erittäin taidokkaasti nykyisin. Sekä kärrien kanssa että ilman. Tuntuu kuin se oikein imisi oppia päähänsä joka reissulla mitä me sen kanssa tehdään. Siitä on kasvamassa hieno hevonen. Voin sanoa, että jos se joku päivä ravaa hyväksytyn koelähdön, niin itku tulee. Starteista puhumattakaan! Hienolta on tuntunut Woodyn ja Pluusin kanssa yhteinen opintie, mutta kyllä taival pikkuvarsan kanssa on vielä vähän enemmän. Tuntuu uskomattomalta, että me ostettiin Pääsky, kun se oli 6 kk vanha. Emänsä tissiä imeskeli, kun kattomassa käytiin :)

 Ja nyt se on tässä <3




Tässä pari videota. Pluusi tammailee Simolle kaltereiden läpi ja Pääsky irrottelee Inan kentällä, jossa siis ihme kyllä oli eilen LUNTA :)

http://www.youtube.com/watch?v=4LsAtB2uDW4

http://www.youtube.com/watch?v=BT3IdMOCtVU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti