"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pluus, edellä muita :)

Otsikko on Mikan ihan huippu letkautus, josta on tullut meille lentävä lause :) En tiedä mitä se tarkoittaa eikä varmaan kukaan muukaan, mutta se on sairaan hauska aina vaan ;) ;) ;) Eilen tehtiin Pluusin kanssa spontaani päätös lähteä Ihamuotilan radalle tekemään laukkatreeni! Soitin tietty Jannelle, että sinne saa mennä. Mikäs siinä, kun pimeällä menen...eihän siellä oo ketään muita hulluja pilkkopimeässä, heh! Puolet radasta oli toooosi pimeänä. En muistanutkaan, että se on niin pimeä, kun viime talvenahan oli lunta valaisemassa. Rataa on muutettu, eikä se kulje enää pihan läpi. Pohjakin oli uusittu ja se oli ihanan pehmeä. Uudet kankaat ja hiekka päällä. Ihan huikeeta!

Köpöteltiin siis jalkakäytävää pitkin Jannelle ja siellä treeni oli siis seuraavanlainen: Reilut 3 kierrosta laukkaa oikeaan kierrokseen, sitten käyntiä 1 kiekka. Seuraavaksi reilut 3 kiekkaa vasempaan kierrokseen ja taas kierroksen kävely. Sitten koko höskä uusiksi viimeistä kävelyä lukuunottamatta. Kävely kotiin paikkasi tämän. Pluusi oli taas ku höyryveturi. Painoi melkoisesti ohjalle ja ihan loppuun asti! Välillä oli helpompia pätkiä, mutta pääosin jouduin pidättämään tosi reilusti. Jos löysäsin, niin vauhti kiihtyi melkoisen nopeasti ;)

Hiki tuli molemmille, mutta luulen että Pluusin kanssa täytyy tehdä pitempiä treenejä, kun virtaa on niin pirusti. Ei olisi malttanut kävellä väleissä ollenkaan ja kotimatkallakin piti vielä teputella. Ensi kerralla vedetään treeni vissiin tuplana ;) Mukavaa, että virtaa ja kuntoa piisaa, mutta onhan se pidättäminen hiukka tietty rankkaakin. Tarkoitus on kuitenkin mennä kuntolaukkaa eikä täyttä kiitoa, ainakaan pimeällä radalla!

Hyvä treeni kummiskin ja sehän näkyi heti seuraavana päivänä kentällä. Pluusi oli ihan älyttömän kiva. Kulki lähes koko tunnin mukavan pyöreänä ja ihan kivassa muodossa. Se oli rento ja hyväntuulinen ja halusi tehdä kaiken hyvin, mitä pyysin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se oli todella keskittynyt minuun eikä edes kuumennut mistään. Tein pohkeenväistöjä ekaa kertaa ja toinen suunta oli pirun vaikea, kunnes tajusin kokeilla väistämistä suoran sijaan ympyrällä. Sitten se loksahti. Isonnettiin ja pienennettiin ympyrää molempiin suuntiin pelkällä pohkeella ja Pluusi asettui oikein kivasti oikeinpäin! Laukat on kehittyneet ihan huimasti molempiin suuntiin ja nyt oli toinen kerta, kun vasen laukka nousi suoraan oikein ilman, että ekaks nostaa vastalaukan. Ihan huippufiilis! Nää on näitä pieniä asioita ;) Pluusi on ihana, kun sen ravirytmi säilyy ja säilyy. Tahti ei katoa, vaikka kääntelisin sitä sinne tänne edestakas. Woodyn rytmi rikkui aina, ihan loppuaikoinakin vielä. Pluusin tahti säilyy ja tasapaino kestää jo todella paljon, verrattuna aiempaan. Enää ei pää pönötä taivaissa vaan se itse tykkää hakea eteen alas.

Tänään tuli Pluusin kanssa ekaa kertaa sellainen olo, että taas on yhdestä ravurista tullut ratsu! Onhan se ollut tosi hyvä jo kauan esim. esteillä, mutta toki haluan kehittää perusratsastusta koko ajan. Kyllähän tulevaisuudessa siintää halu kenttäkisojen testaamisesta. Kunhan Pluusi joskus lopettaa raviuransa, luulen sen tulevan miulle tosi kivaksi kisaratsuksi, tai siis varmaan jo ennen sitäkin :) Voi olla että ensi kerralla ollaan taas itkupallo kurkussa, kun se teputtaa pää kenossa paineissaan, mutta ainakin tiedän että eteenpäin on menty hurjasti ja hevonen on kentällä pääosin rento ja tyytyväinen. HYVÄ PLUUSI!!!! Tänään keskityin myös omaan asentooni. Ilman penkkiä mun on helpompi istua kuin satulassa. Vedin kyynärpäät taakse, selkä suoraksi ja leuka ylös. Yritin pitää asennon koko ajan. Se kyllä auttoi. Hevonen muuttui vieläkin paremmaksi. Kun tallilla ei ole muita, on tosi kiva keskittyä omaan tekemiseen ja itte oon kyllä ratsastajana parempi silloin kun ei ole katsojia, koska keskittymiskykyni on niin surkea. Aina keskittyy johonkin vääriin asioihin, paitsi sillo kun on pollen kanssa kaksin.

Tänään siis näin ja huomenna Pluusilla on ansaittu vapaa. Taidan ilmoittaa sen 21.1. starttiin Teivoon. On aika hurja ylisarja, mutta nyt tarttee saada itselle ajokokemuksia ja Pluusille kans startteja alle. Katotaan nyt pääseekö mukaan. Se 3. sija näkyy taulussa vielä tämän kerran. Sitten pisteet romahtaakin täysin :(  Onneksi noita sarjoja nyt kummiskin on aika hyvin tässä keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti