"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 9. tammikuuta 2014

Pääsky on niiiiin ravuri :)

Lyhyt raportti tämän päivän kärrylenkistä Pääskysen kanssa. Ex-tempore keksittiin, että ajetaankin tänään, kun keli on vielä hyvä ja kengättömälläkin voi ajaa ennen kuin kaikki jäätyy taas. Ajettiin 40 minuutin ja noin 7 kilsan reipas hölkkälenkki Pääskyn kanssa ja olipas se taas fiksu kuin mikä. Se on täydellisen toimiva kärrien edessä. Kaikki sujuu...paitsi tietty jos keksii jotain, mutta noin niinku muuten. Sitä saa ajaa löysällä tuntumalla ja se on tosi herkkä suustansa ja toimii kuin junan vessa :) Tiedän, että minä tahansa päivänä saattaa taas tapahtua, mutta meillä on nyt ollut monta ihan täydellistä lenkkiä eikä mitään ongelmia...kop kop ;) Se kääntyminen mua eniten ihmetyttää...miten se osaa niin hienosti ja niin pienessä tilassa eikä yhtään ärsyynny vaikka aisa painaisi kaulaan?!

Tänään annoin sen tulla kotiinpäin melkein sen omaa vauhtia eli reipasta hölkkää tultiin :) Ihan ei uskalla löysiä antaa, saattaa vaikka innostua pukkilaukkailemaan...pikku hiljaa opetellaan vauhtiakin. Kun Pääsky juoksee irtona kentällä tai tarhassa, se laukkaa mieluummin kuin ravaa ja nostaa laukan hyvinkin pienestä ravista, mutta kärryjen edessä se ravaa reipastakin tosi tasaisesti ja rytmikkäästi eikä hae tasapainoa yhtään saati sitten yritä laukata. Tänään tuli sellainen olo, että hui, siitähän taitaa tulla ravihevonen :) :) :) Melkein kaikkihan nuo taitavat irtona mieluummin laukata, suokit siis. 

Peruuttaminen sujuu jo tosi hyvin ja Pääsky on oppinut hienosti toimimaan kärryjen kanssa ahtaassa tallinpihassa. Kaikki muukin käytös on parantunut hurjasti. Jalat ei viuhu eikä hampaat kalise. Se on kasvanut paljon myös korvien välistä, hih! Nyt se saa taas odotella pakkasten yli, josko se sitten taas laitettaisiin kenkään, jos pakkaset jatkuu. Nyt ei oo järkeä kengittää, jos taas ensi viikolla sataa vettä. Tarhaan ne kengät tuntuu aina jäävän eikä niitä edes löydä sieltä kuravellistä :( Aina joutuu ostamaan uudet kengät ja tilsakumit. Ei kiitos! Jos tulis hyvä karkea lumi maahan, niin voisi ajaa ilman kenkiä jatkossakin. Tänään se sepelillä hiukka arkoi kavioitaan, mutta onhan se selvää, kun on pitkään ollut kengässä.

Hyvä Pääsky <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti