"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

maanantai 27. tammikuuta 2014

Hiihtoratsastusta, jeeeee!

Lauantaina siis hiihtoratsastusta Juhan, Mikan ja Johannan kanssa. Ensin vedin Pluusilla Juhaa ja sitten Oskulla Mikaa. Olipas oikeesti tosi hauskaa!!! Pellolla pääsi hyvin menemään, kun lunta ei ollut liikaa. Molemmat äijät selviytyivät kunnialla ja pysyivät pystyssä :) Valjaat ostettiin puoliksi Hööksiltä. Hyvin toimivat! Ihan hauskaa vaihtelua mennä Osterilla, joka olikin ihan erilainen kuin Pluusi. Pluusi ajattelee aina ja koko ajan eteenpäin. Osteoporoosi sen sijaan oli ainakin lauantaina vähän tahmea ja sain ratsastaa sitä eteen. Oskulla on kyllä kivat askellajit ja se on muutenkin mukava heppuli. Hyvää vauhtia menivät molemmat kantturat ja onneksi tosiaan lunta ei ollut enempää. Sehän olisi väkisin syönyt vauhtia...Kiitos Jossulle ja Mikalle kuvista ja kaikille muutenkin mukavasta peltoretkestä. Jiiiihaaaa! TÄTÄ LISÄÄÄÄ!

Pluusi on väsymätön :)



Siis miten toi etujalka oikein on?

Osteoporoosi :)

Osku on kyllä sievä poni

Pluusi tuulispäänä

Marianna ja Simo vauhdissa


 Minä, Juha ja Pluuserströmberi

https://plus.google.com/110140096212671481411/posts/Exok8coezKy

Sekä minä, Mika ja Osku

https://www.youtube.com/watch?v=60dkknxIMnE

Tänään eli maanantaina tein Pluusilla pitkästä aikaa kunnon maaston. Keksin ihan yllättäen lähteä Takamaalle ratsain katsomaan Pääskyä. Mentiin Takamaan koulun kautta ja jalkakäytävää pitkin Mäkelä-Haavistontielle ja takas tultiin toista kautta eli ison sillan yli. Mentiin reipasta haipakkaa koko reissu. Pluusi hikosi tosi paljon, joten en uskaltanut kävelyttää sitä juurikaan ettei ala palelemaan, koska pakkasta oli kuitenkin reippaasti yli 10 astetta.

Keskinopeudeksi ilman alku- ja loppukäyntejä tuli 16,7km/h ja kävelyjen kanssakin 15,4km/h. Hyvää vauhtia siis mentiin. Enimmäkseen reipasta hölkkää, koska Pluusi meni sitä tänään tosi kivasti löysällä ohjalla. Laukassa se sitten kuumui joka kerta ihan pirusti ja jouduin kiskomaan aika kovaa vielä ihan loppumetreilläkin. Enimmäisnopeus tällä kertaa oli 32,2km/h, vaikka yritin kyllä mennä paljon hiljempaa koko ajan. Nopeimman kilometrin väliaika oli 26,5km/h. Suurin osa kilometreistä mentiin kuitenkin 15-20 kilsan tuntivauhtia. Nyt olis ollu kivaa, jos olis ollu se sykekahva tallilla. Mullahan on se kotona koko ajan. Pluusi ei paljoa puhaltanut missään vaiheessa. Eihän se puhalla kovin edes startin jälkeen. Se vaan jaksaa ja jaksaa. Vauhti ei hyydy ja jos yhtään antaa saumaa, niin se lähtee heti pinkomaan täysillä. Vielä en ole onnistunut sitä väsyttämään ;)

Kiva lenkki eikä pakkanen haitannut. Satula on paska näillä pitemmillä maastoilla. Hankaa ja on kylmä sekä kova...MUTTA...Podium-matkasatula on tulossa. Tilaus Italiaan lähtee näillä näppäimillä, jeeeeeee! En malta odottaa...Kerran kokeilin Kirsin Podiumia maastolenkille ja se oli siinä! Olin myyty! Nyt omaa odottelen. Mika ystävällinen sielu mittasi ja kuvasi Pluusin selän satulaa varten. Iso kiitos Mikalle! Itse en todellakaan olisi osannut, vaikka kuinka ohjeita katsoin. BLONDI!! Onneksi meidän tallilla saa apua tarvittaessa.

Tässä kuva Inan pihasta. Otin selästä kuvan Pääskystä ja pikkuvarsoista :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti