"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 23. tammikuuta 2014

Pakkastouhuja :)

On taas hetki vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Aina ei vaan ehdi. Taas mahtuu kaikkee mahdollista näihin viikkoihin. Viime viikolla Pääsky kävi kasvurajamittauksessa jne. klinikalla Teivossa. Kaikki meni loppujen lopuksi ihan hyvin, mutta aina kun ehdin miettiä, että Pääsky on kasvanut ja viisastunut, niin se tekee jotain tyhmää. Tällä kertaa se keksi, ettei haluakaan kuljetuskoppiin. Se hyppäsi pystyyn, kääntyi salamana ja lähti! No mulla oli pelkkä riimu ja naru ni ei ollu paljon tehtävissä taas...Sit se pääsi pelleilemään useamman kerran sillalla, kun mulla luisti jalat, eikä Juha uskaltanut oikein olla apuna. Se hyppi ja pukitteli ihan miten sattuu puolelta toiselle. Haettiin Ina avuksi kolmanneksi ja kolmistaan saatiin kanttura koppiin liinojen avulla. Teivossa sama show tullessa, mutta nyt meillä oli Juhan kanssa selkeä ajatus asiasta. Ja on jatkossakin! Mieluummin kaksin laittaa sen, kun molemmilla on selkeä kuva, miten tehdään. Ei tule sitten ongelmia erilaisista ajatuksista itse tilanteessa...

Pääskyä rauhoitettiin klinikalla aika tavalla, siis kolmeen kertaan. Röntgen oli sen mielestä hiukan pelottavaa ja hampaidenraspaus tosi ikävää. Mitään ei löytynyt jaloista...paitsi vahvat luut niin kuin eläinlääkäri asian ilmaisi :) Hampaissa oli jo terävät piikit, joten raspaus oli paikallaan. Pääsky on edelleen ilman kenkiä. Nyt täytyis kyllä taas päästä ajelemaan. Keväällä se menee taas Sepolle joksikin aikaa treeniin. Joskus loppukeväästä kait.

Sitten tää mun silmäteräni...Pluusi on maastoillut, hiitannut ja tiistaina oli startti Teivossa. Maanantaina kengitettiin ja vuoltiin yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Oli jo päässyt hiukka pitkäksi nuo kaviot. Esteitä en oo uskaltanut hypätä aikoihin juuri tästä syystä. Lammi kävi kenkäämässä, kun Saulin polvi on edelleen rikki. Vedettiin kavio normaalia lyhyemmäksi esteiden takia. Nyt uskallan hypätä taas hyvillä mielin. Jännitti vaan ihan pirusti, että ravaako Pluusi askeltakaan kunnolla oudokseltaan "uusilla kavioillaan". No ravasi kyllä! Kaksi laukkaa tuli startissa, mutta en usko kavioiden olevan niiden syynä...tai mistä sen tietää?! Hyvää ravia se meni ja ekaa kertaa ikinä, se ei kopsinut kertaakaan!!! Aina se yleensä jossain kohtaa kopsauttaa takasilla eteen, mutta nyt ei kopsahtanut kertaakaan. Ehkä tää lyhyempi kavio sopiikin sille :) Uutena asiana startissa oli myös Crescendo-kuolain, jolla ei oo kesän jälkeen ajettu. Olipas kiva ajaa, kun ei omat kädet ollu ihan hapoilla. Torstain hiitissä Pluusi vierasti kuolainta, mutta nyt se tuntui aika hyvältä sen kanssa. Aion totuttaa sen siihen, koska oma mukavuus on niin eri tasolla sen kanssa!

Pakkastahan oli se -18 suunnilleen meidän startin aikaan ja voin kyllä sanoa, että se alkaa olla siinä rajoilla, että viitsiikö juoksuttaa hevosta tai itse palella?! Nyt pärjättiin kuitenkin hyvin. Kai nää on tottumiskysymyksiä :) Pluusi palautui hyvin ja jaksoi hyvin koko juoksun ajan. Vähän ylisarjahan tämä oli, mutta melko hyvin olis pärjätty ilman laukkoja. Kierros ennen maalia Pluusi oli pakko kääntää toisen radan selästä kolmannelle, kun tuntui olevan vauhtia niin paljon. No mut sit tulikin se laukka. Tää oli kyllä taas itselle tosi hyvää kokemusta, koska alkulaukka ei mennyt pitkäksi niin kuin viimeksi vaan nyt pääsin ulos ajoissa ja sit vaan laukka heti alas. Aika pienestä välistä ajoin ulos reipasta laukkaa, mutta ihan ok se näytti olevan, kun videolta katsoin. Nyt oli jotenkin kiva voltata pitkästä aikaa...seuraavaksi onkin taas ryhmäajo. Kyllä silti lähden mieluummin auton takaa kuin voltista.

Olipas kivaa käydä Teivossa startissa, kun se on niin ihanan lähellä ja sieltä selviää järkiajassa takaisin kotiin! Tää oli nyt mun kuudes startti Pluusin kanssa ja sit on se yksi harkkari-ajo sillä Millalla. Mua ei jännittänyt enää niin paljoa. On tää vaan niiiiiin pirun mukavaa hommaa :) :) :)

Sit kuvia...

Peltolaukkaa



Teivossa startin jälkeen

Kuuraparrat juoksun jälkeen, -18 astetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti