"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Jäällä, jäällä ja jäällä

Eilen, tiistaina menin Tähden kanssa jäällä kolmen vartin reissun. Tähti oli fiiliksissä ja olisi halunnut lähteä moottorikelkan perään, joka meni kauempana, hih :) Tuuli oli ihan karsee, mutta lämpimänä pysyy, kun on koko ajan liikkeessä.

Pääsky-poniini sai tänään ekaa kertaa suitset päähän ja kuolaimet suuhun, jee! Laitoin suitset karsinassa, kun ketjuissa on hankalaa ja ajattelin, ettei sit revi ketjuja, JOS sattuu tulemaan joku tilanne. No juu...ei tullu tilannetta! Pääsky pureskeli kuolaimia ja alkoi syödä heinää karsinassa olevasta kasasta. Se siitä. Sitä ei kyllä mikään hetkauta suuntaan eikä toiseen. Woodyn cob-kokoiset suitset oli sille ihan täydelliset, kun säädin ne kaikkein pienimmälle poskihihnoista. Kuolaimet on arviolta 10,5 ja nekin oli tosi hyvät. Tehtiin sit vielä ketjuissa meidän normaalit kuviot. Pääsky tulee pihatosta tosi mielellään, mutta sinne takas mennessä se jumittaa ovelle. Ilmeisesti siitä on kivaa touhuilla mamman kanssa. Se seuraa mua minne vaan. Välillä kävelen pihatossa edes takas huvikseen ja P seuraa mua kuin emoa.


 Tänään käytiin Kirsin kanssa jäällä ja mentiinkin oikein kunnon lenkki. 12 kilometriä kertyi matkaa jäällä ja siihen päälle vielä parin kilsan loppukäynnit tiellä. Mulla oli ratsuna meidän tallin Tinkeri, Bonny. Säpäkkä tapaus tämäkin. Mulle vaan aina sattuu nää torspoilijat rodusta riippumatta! No ehkä mä aina hingun alleni kuumia tapauksia...kumma juttu :) Bonny painoi kädelle aika kovaa alkumatkasta ja halusi mennä kovempaa kuin oli tarkoitus. Rauhoittui kyllä sitten, kun päästiin vähän menemään. Ihan järjettömän lujaa ravia se pääsee, tommottinen karvajalka!!!! Sehän veti ku ravuri konsanaan. Hauska laukka sillä on. Semmonen raskas ja iso, ei mitään sipsuttelua. Laukattiin pitkää pätkää jäällä ja Bonny vaihteli itse laukkoja säännöllisin väliajoin. Ehkä se väsyi toiselta puolelta ja halusi siksi vaihdella tai sit se vaan halus viihdyttää itseään ja mua :) Kovin lujaa se ei pääse, siis häviää kyllä vauhdissa esim. Pluusille, mutta toisaalta onhan Pluusi starttikuntoinen ravuri eli eihän se nyt samoja vauhteja voi mennäkään. Kivaa oli ja mielellään menen karvajalalla toistekin :)




Kirsi ja Rico

Minä ja Bonny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti