"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 22. helmikuuta 2013

Kaviosta kahdesti

Tosiaan tänään sain kaksi kertaa takakaviosta suunnilleen samaan paikkaan eli nivuseen. Taluteltiin Päivin kanssa Tähteä ja Pääskyä peräkkäin Jannen radalla. Mentiin kai liian lähelle Tähteä, joka alkoi "ojentaa" nuorempaansa ja pukitti taaksepäin varoittamatta...noh...osui tietty muhun eikä varsaan. Tuntui kyllä ilkeältä ja laitettiin siihen heti kylmää ettei menisi kauhean pahaksi. Sitten lähdettiin uudelle yritykselle. Jossain kohtaa Pääsky veti kunnon naksut, hyppäsi pystyyn, huitoi etusilla, pukitti/potkaisi mua ja lähti...siis ei mennyt kuin pari metriä, jonka jälkeen päätti hypätä hankeen radalta. Muuten ihan hyvä idea, mutta maa laskee jonkun verran radalta ja sitähän varsa-parka ei tiennyt. Melttoamisesta siis palkintona pää edellä sukellus hankeen. Siis oikeesti siitä hevosesta ei näkynyt hetkeen kuin pehva ja takajalat...Sit se kömpi sieltä ojasta suht pöllähtäneenä, mutta ei antanut ihan heti kiinni. Seisoi ja puhisi siinä radalla, eikä kummiskaan lähtenyt mihinkään.

Kun päästiin tarhojen luo, seuraavat naksut tuli siitä, kun Taika juoksi tarhassa. Sit alkoi tulla vähän etustakin mua kohti. Tässä vaiheessa multa paloi oikeasti käpy ja poni sai napakasti raipasta ryntäisiin. Sitten lähdettiin kolmannelle yritykselle, joka onnistui täydellisesti. Varsa ei ottanut yhtään sivuaskelta koko kierroksella ja sitten rapsuteltiin ja höplöteltiin hyvällä fiiliksellä.

Mulle jäi siis hyvä mieli, vaikka oikea jalka vaatiikin käsiapua noustakseen ylös esim. sohvalta. Näitä sattuu ja näitähän mä olen odottanut! Onpahan varsassa luonnetta ja virtaa. Ei ole lapanen, jes! Päivi kertoi, että se vetää hurjaa showta pihatossa parin muun kanssa, siis kunnon railakasta menoa. HYVÄ!!! Jalkojen nostelut ja kahdelta puolelta seisominen onnistuvat aina yhtä hyvin. Se vaan seisoo, eikä tee mitään...ja nauttii harjauksesta :) Nyt vaan täytyy sitä taluttelua ahkerasti harjoitella :)

Pääsky on hoikistunut selvästi...tai siis kasvanut. Jalat näyttää pidemmiltä. Se ei ole enää samanmoinen pötkylä.

Kuvia tammikuulta...Silloin se oli vielä aika pötkylä...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti