"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 26. syyskuuta 2013

Hevi Pulu "ratsutettavana"

Nonni, Pluusin kanssa ollaan väännetty koulua ja hypätty ja maastoiltu ja ja ja ja...Viime viikonloppuna maastoiltiin Jonnan kanssa niin, että Jonnalla oli Pluusi ja mulla Rolle. Hauska reissu ja hyvin meni :) Keskiviikkona Saul vaihtoi Sepon tallille Pluusin tilalle Hevi Pulun. Pluusi meni siis hetkeksi Saulille kotiin ja Hevi tuli mulle ratsastettavaksi. Kimmo kävi eilen rokottamassa Pluusin, joten pieni "loma" ei tee sille pahaa ollenkaan. Eilen kampesin Hevin selkään yläkerran käytävällä ja reaktio oli sama kuin yleensä ravureilla on eli hiukan ihmetellään, ei muuta.

Tänään sitten varusteet niskaan ja kentälle. Hevi oli jännittynyt, mutta ei tehnyt mitään. Etukäteen arvelin lampaiden olevan ratsastajaa suurempi ongelma. No näinhän se oli. Kenttä pelotti Heviä ja se oli kovin jännittynyt, mutta sinänsä mun selässäolosta se ei ollut moksiskaan. Ei siis ollut mitään nähtävää tässäkään, vaikka vähän yleisöä saatiinkin ;) Hiukan peruuteltiin ja poikitettiin kentän "mörköpäädyssä". Siinä kaikki. Otin raviakin sen verran, että käskyt menivät perille ja heppa sai totutella hiukan kevennykseenkin. Pysähtyminen oli alkuun vaikeaa, mutta hoksattuaan idean, Hevi pysähtyi ja seisoi nätisti. Sillä ei ole mitään ennakkokäsityksiä, joten tavallaan on helppo opettaa asiat alusta ihan niin kuin itse haluaa. Esimerkiksi paikallaan seisominen ja odottaminen ovat ravureille TO-DEL-LA vaikeita asioita eikä niitä yleensä vaaditakaan, koska ravihevosen kuuluu olla koko ajan liikkeessä. Sen EI KUULU pysähtyä sekin kiinnittämistä varten tai kun kuski menee kyytiin. Kaikki tehdään liikkeessä ja korttikurssillakin ensimmäinen ohje oli, että KOSKAAN EI SAA PYSÄHTYÄ!!! Ratsastushommissa taas kuuluu seistä ja odottaa nätisti esim. selkäännousutilanteessa, sillä muutenhan tilanne voi muuttua vaaralliseksi. Eniten onnettomuuksia sattuu juuri selkäännousu- ja alastulotilanteissa. Sekä Woody että Pluusi ovat hyviä esimerkkejä hevosista, jotka eivät osaa/jaksa seistä paikallaan ja laiskuuttani en ole jaksanut opettaa kumpaakaan, koska itse pääsen selkään hyvin vauhdissakin. No, nyt ajattelin että kannattaa opettaa tämä asia heti alkuunsa, koska Hevillä ei vielä ole olemassa ns. ravurin tapoja. Eihän se vielä varsinaisesti ole ravuri, aloittelija vasta.

Hevi oli reipas ja käyttäytyi hyvin. Peruskiva putte siis! Lähiaikoina aion kyllä täräyttää maastolenkin sen kanssa, koska siinä se saa hyvin liikettä ja ratsastuskuviot tulevat tutuiksi vähän niin kuin itsestään. Kunhan nyt saadaan kaasu ja jarru sillai varmoiksi ja toimiviksi niin jepu jee, sit mennään :) Hauskaa vaihtelua, mutta ikävöin jo Pluusia...

Pääskyä en olekaan nähnyt lähes kahteen viikkoon...huomenna menen katsomaan varsulin touhuja Teivoon. Viikonloppuna otamme taas talutusharjoituksia :) Näyttelyyn taitaa olla kuukausi aikaa.

Kuvia ei ole, vaikka piti. Juha myöhästyi Hevi-sessiosta, mutta koitamme joku päivä uudestaan paremmalla onnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti