"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

maanantai 9. syyskuuta 2013

Pääsky ei lehahtanut lentoon, vaikka sai kärryt peräänsä :)

Mallikelpoinen varsuliini sai tänään ekaa kertaa kärryt peräänsä. Olin kameran kanssa vahdissa ovella, siis odottamassa rodeo-showta, jota ei koskaan tullut. Lapanen käveli tallista ulos kärryjen kanssa niinku siinä ei olisi ollut mitään normaalista poikkeavaa ja sama jatkui radalla. Nonni, eihän tässä ole mitään nähtävää! Kolme kierrosta ne ajelivat "kolme päällä" käyntiä ja pikku hölkkää. Koppakärryissä istui siis kolme ihmistä. Kuskin lisäksi apumiehet. Hyvin Pääsky veti ja jaksoi :) Traktorikin tuli tutuksi samalla kertaa, kun radantasoitus oli juuri käynnissä. Muita heppojakin oli radalla. Ohi huristelivat, muttei Pääsky hermostunut siitäkään. Yksi pukki tuli takasuoralla, kun traktori ekaa kertaa lähestyi takaa sekä pienoista kiemurtelua kurvissa, kun traktori huristeli paikallaan ja koira haukkui vieressä. Siinä kaikki! Ei pystyynnousuja, potkimista, maassa makaamista tai muuta panikointia. Fiksu se on ku mikä, ja reipas se oli kuitenkin. Halusi itse hölkätä, vaikka kolme tyyppiä istui koppakärryissä. Pääskynen <3

Tänään oli hauskaa viihdettä myös, kun lyötiin Saiman kanssa viisaat päät yhteen ja keksittiin loistavia ideoita tallinkäytävällä. Piia selkään ekaks 3-vuotiaalle lämppäri-oriille ja sit vielä sama hauskuus 3-vuotiaan suokki-oriin kanssa. Olosuhteet kunnossa eli hevosten selässä ei oltu ennen käyty, eikä niillä tietenkään ollut mitään varusteita päällä riimua lukuunottamatta! Muistelin, etten ole koskaan ratsastanut orilla, mutta sitten muistin Askon hepat Harjavallassa eli olenpas, useammallakin :) No mutta olipas kivaa ja eihän nuo mitään kummallista sanoneet. Lämpönen vähän luimi ja nosteli takasiaan, mutta putte seisoi korvat hörössä, heh!

Illalla vielä intouduin ratsastamaan Pluusilla ilman varusteita kentällä. No juu, oli sillä riimu päässä ja naru, joka oli sit mun kädessä. Pluusi oli suht kummissaan, kun naruja oli vain yksi ja aluksi pyörittiin ympyrää, ku se reppa luuli että narun puolelle pitää kääntyä. Naruton puoli ihmetytti sitä kovasti. Kääntävät pohjeavut ei oo ihan yhtä hyvin hanskassa ku Woodylla, mutta me opetellaan. Kauheen kiltti se oli ja yritti kovasti. Eikä tehnyt mitään tyhmää. Mukava päivä kaiken kaikkiaan :)

Teivossa...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti