"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 7. syyskuuta 2013

Pääsky on reipas pikku koululainen :)

Pääsky-vauva on nyt ollut viikon Sarkolassa ja hyvin on mennyt. Se ulkoilee öisin naapurikarsinan lämppärivarsan kanssa ja harjoittelee päivisin ohjastuntumaa "takaa-ajossa". Pääsky on Sepon ja Maikun sanojen mukaan kovin järkevä ja peloton. Se myös toimii niin hyvin, että meinaavat laittaa sille jo maanantaina kärryt perään. Me mennään Juhan kanssa maanantaina iltapäivällä katsomaan ekaa kärryreissua...hauskaa! Kivaa porukkaa tuolla Teivossa ja kauas asti paistaa semmonen tekemisen meininki :) Sulinin Annan Palopäällikkö on Kamppurin tallissa treenissä ja nyt sitten päästään lähiaikoina varmaan Annan kanssa omien varsojemme rattaille vierekkäin ajelemaan, jee! Otin eilen puhelimella pari kuvaa Pääskystä, kun satuin just sopivasti paikalle ohjasajon aikoihin.



Eilen käytiin Pluusin kanssa Jannen radalla tekemässä laukkatreeniä. Köpöteltiin Ihamuotilaan jalkakäytävää pitkin mukavassa auringonpaisteessa. Rata oli tasainen ja hyvässä kunnossa, joten pystyin laukkaamaan sitä ympäri hiljentämättä edes alamäkiin. Mäet ovat niin pieniä, että ne pystyy kyllä laukkaamaan alas, kun vaan itse nojaa hiukan taaksepäin ja pitää jalat hyvin kiinni. Laukattiin ensin kolme kilometriä eli reilut kolme kierrosta. Sitten käveltiin 10 minuuttia. Sitten laukattiin taas kolme kilometriä ja käveltiin päälle 10 minuuttia. Sitten laukattiin reilut neljä kilometriä ja lähdettiin kävelemään kotiin. Pluusi oli tosi terävänä koko ajan ja sitä sai hiukan pidellä, mutta ei onneksi kovasti. Laukka rullasi hyvin ja sain sen vaihtamaan laukkoja mukavasti, kun toinen puoli väsyi. Hiki tuli molemmille, olihan niin hurjan lämmin kelikin auringossa.

Tallilla annoin limpparit ja kylmäsin kintut, koska treeni oli melkoisen tiukka vauhdillisesti ja Jannen radalla kaarteet ovat tiukat ja rasittavat jalkoja eri tavalla kuin suoralla laukatessa. Oli kivaa, kun pystyi laukkaamaan pihan läpikin hiljentämättä ja Pluusi toimi tosi hyvin koko ajan. Valtterilla kärryteltiin radalla vastakkaiseen suuntaan, mutta ohitin sen silti aina laukassa eikä se onneksi villiintynyt kuin ekalla ohituskerralla :)

Huippu päivä ja uusi satula tuntui taas todella mukavalta, vaikka mulla olikin kaikki lihakset peppu mukaan lukien kipeänä torstaisesta sählystä ;)

Ai niin, meinasin vallan unohtaa...me ostettiin koppi. -97 vuoden Böckmann Classic. Siisti ja hyväkuntoinen ja ennen kaikkea edullinen! Siivikkalasta löytyi eli hurjalla säkällä muutaman kilometrin päästäkin vielä. Painavahan se on, mutta nytpähän saa sitten kuskata vaikka kahtakin kantturaa kerrallaan. Uusi autokin tulossa...kunhan saadaan päätettyä, mikä niistä :) Honda on niin vaikea talvisin, kun ei liiku mihinkään ja kaikkia mäkiä saa aina pelätä. Lisäksi musta tuntuu, että jarrut (tai kytkin) haisevat aina, kun vedetään hevosta, joten eiköhän nyt oo oikea aika hommata neliveto!!! Ihanaa, kun ei tartte miettiä enää kuljetuksia. Aika paljon me kummiskin reissataan, joko Pluusin tai Pääskyn kanssa. Tulevaisuudessa vielä lisääntyy nää reissut, kun aletaan hiisata tallin ja Teivon väliä. Hyvä siis näin ja ihanaa, että on nyt mahdollisuus tehdä nää hankinnat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti