"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

lauantai 28. joulukuuta 2013

Pääskyn kanssa ajelulla

Tänään ajettiin kolmatta kertaa onnettomuuden jälkeen. Fiilis alkaa oleen kohillaan :) Annoin mennä pätkittäin reipasta hölkkää, kun kerran virtaa tuntuu olevan. Yleensä mennään pikku hölkkää, mutta tänään mentiin tosiaan pätkittäin reipasta, hih! On kyllä hyvä ja tasainen tahti varsalla. Ei haitannut edes epätasainen tie. Kyllä on rytmikästä tuo Pääskyn ravi hittolainen ;) Ei yhtään tahtirikettä koko reissulla, vaikka tie oli tosi töyssyinen mettässä ja kärryt heitteli vähän sinne tänne. Hyvä on tasapaino varsalla. Eilen sen meno näytti mun mielestä jotenkin raskaalta siellä maneesilla, mutta kärryjen edessä sen meno on todella kevyttä ja helppoa. Tietty se pitkäjalkaisen puoliveri-varsan askellus hämäs eilen aika paljon ja noi putet näytti tappijaloilta siinä rinnalla. Adilla on kyllä upeat liikkeet. Siitä tulee hieno ja estesukuhan sillä onkin. Vaikka kyllä tulee olemaan kouluradoillekin liikettä sillä varsalla :) Ihana viipyvä ravi.

No mut takas Pääskyyn...Mentiin siis reipasta ravia ja puoli kilsaa ennen kotia yhtäkkiä alkoi pomppia. Pari pukkia ja samaa yritystä kuin Teivossa. Nyt en jäänyt toppuuttelemaan, vaan nykäisin ensin kaikki vasemmalle. Kaula kenossa kohti mettää ja just ennen ojaa hanat oikealle. Siihen perään kunnon sahaukset molempiin suuntiin muutamalla perkeleellä höystettynä ja siihen loppui tonttuilut tällä kertaa!!! Yllättävän nopeasti sitä reagoi itte, kun se tilanne tulee. Nyt oli helppoa, kun tiesin tarkkaan mitä teen. Jotenkin oon nyt tosi helpottunut, että se teki tänään, mitä teki. Tavallaan ne temput ei oo siellä jossain piilevinä ja jännittävinä, vaan kun ne tulee esiin, niin niihin alkaa osata suhtautua ja reagoida. Otettiin vielä ravia ja sit loppukäynnit. Potkuremmi oli tosi napakasti kiinni ja sekki on nyt aika hyvä pukkien kannalta. Ei saa päätä niin alas että lähtisi kunnon voimalla takapuoli taivasta kohti. Tänään en edes nähnyt kunnolla takakavioita, eikä jalat paukkuneet kärryjen rautoihin niinku viimeksi, jee!

Pääsky on nyt ollut tosi kiva käsitellä. Ei oo purrut tai mitään muutakaan ja esim. pallot saa laittaa korviin ilman tänttäröintiä. Lisäksi se on oppinut peruuttamaan. Tänään se peruutti ekaa kertaa kärryjen kanssa sillai nätisti ja suosiolla, ilman että tartti ihmisen painaa tai työntää. Pelkkä kehoitus riitti. Hyvä Pääsky <3 Tänään käännettiin ympäri ekaa kertaa oikean kautta. Aina on käännytty vasemman kautta. En edes tiedä miksi?! Hyvin sujui tähänkin suuntaan. Se ei enää tartte edes apua suupieleen käännöksissä, vaan pääsee itse ympäri tosi pienessä tilassa, vaikka aisat on suhteellisen pitkät. Se osaa hienosti astua ristiin eikä välitä vaikka aisankärjet vähän hieroisivat kaulaa. Nää on tärkeitä juttuja kaikki ja ihanaa että sen kanssa asiat sujuu, vaikka sitten toisaalta onkin tuo takapää melko kevyt ;)

Nyt ollaan vajaan viikon sisään ajettu kolme kertaa ja käyty kerran kopin kanssa maneesilla hillumassa, joten Pääsky pureskelkoot näitä nyt muutaman päivän tai vaikka kokonaisen viikon ja katsellaan sitten taas uudestaan ensi viikon lopulla. Nyt alan keskittymään perjantain starttiin Pluusin kanssa. Lähdetään Poriin iltapäivällä ja tosiaan vasta 10. lähdössä ajetaan kilpaa. Sitä odotellessa...Suht kevyt viikko Pluusilla tiedossa ennen sitä. Huomenna maastoillaan Saiman ja Norpan kanssa, jiihaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti