"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viikonloppuna Teivossa x 2

Lauantaina kävin aamulla jakamassa todistukset oppilailleni. Nii...ja sain taas iiiison kasan mukavia lahjoja :) Sitten lähdettiinkin Teivoon Pluusin kanssa. Uudet pinkit varusteet testiajossa, jee! Hienot on :) Tiesin, että kuumana käydään paussin jälkeen. Menin kolme kierrosta hölkkää ja sen jälkeen ajoin katoksille korjaamaan kärryjen säätöjä. Takajalat tuli liian lähelle potkupuomia. Uusi yritys ja vedin mailin matkan täpöillä. Tosi epävarmaa ravia ja koko ajan tuntui että se hyppää. Ja niinhän se sitten hyppäsikin. Otin intervalliharjoituksia eli ajoin lujaa puoli kilsaa ja sitten kävelyä ja nöpöhölkkää puoli kilsaa. Tätä siis toistettiin nelisen kertaa. Sitten kunnon loppuverkat eli kaksi kertaa tallialueen ympäri kävellen ja pesulle. Loppua kohti ravi parani kummasti! Kait se vierasti uusia kärrejä, joissa on painopiste vähän erilainen kuin vanhoissa. En tiedä ovatko ne sopivat, kun ne on nyt niin alhaalla kuin mahdollista ja vieläkin penkki on suorassa eikä taaksepäin kenossa niinku olen tottunut...outoa! Ajan ensi viikolla uudestaan ja jos on sama ongelma niin täytyy sitten miettiä uudestaan. Kärryt saa kyllä palauttaa, niin mulle luvattiin.

Sunnuntaina eli tänään olikin sitten vuorossa Pääsky. Viisi viikkoa ollut ajamatta, kun vasta keskiviikkona saatiin talvikenkään. No ei siinä mitään, mutta viime reissuhan oli tämä tragedia Teivonmäellä. Nyt sitten otettiin varman päälle kahden apumiehen kanssa. Minä ohjaksissa kärryillä ja Saima sekä Juha sivuilla liinojen päässä. Pääsky oli alkuun tosi jännittynyt ja ei ihme kun muistellaan viime kerran kauhunhetkiä. Tilannetta ei helpottanut, että myös kaikkia kolmea meistä ihmisistä jännitti. Tottakai, ketäpä ei? Onneksi oon itte oppinut, että jos mua jännittää niin teen kaiken normaalia rauhallisemmin niinkuin hidastetusta filmistä. Juttelen niitä näitä ja hengittelen syvään ;) Mua ei koskaan sillai pelota hevosen kanssa, jännitys on eri asia. Jännityksen kanssa pystyy toimimaan normaalisti. Se ei sillai vaikuta toimintaan, kun se on semmosta pientä kipristelyä.

Radalla Saima sanoi, että Pääsky näytti hurjan vakavalta, kun sitä siitä sivusta katteli. Se teputteli eikä olisi halunnut kävellä. Kaksi kierrosta Saima ja Juha kävelivät sivuilla molemmin puolin. Pääsky viskeli hermostuneena päätäänsä ja sekki oli normaalia tiukemmalla (silti tosi löysä). Portin kohdalla joku lämpönen porhalsi meidän edestä portista ulos ja Pääsky oli sitä mieltä että hän kans, joten siinä tuli pari pikku keulintaa, mutta ei mitään korkeita ja matka jatkui. Seuraavat kaksi kierrosta istuttiin kärryillä kyydissä kaikki kolme vierekkäin ja mentiin pientä hölkkää. Kaikki hyvin. Sitten lopetettiin. Katokseen peruuttaminen oli hiukka hankalaa, mutta kolmen ihmisen voimin saatiin varsa suht ripeästi katokseen. Kun Pääsky pääsi katokseen ja pistettiin ketjut kiinni, se oikein huokasi ja roikotti päätään...reppana! Eniten sitä tää homma jännitti ja vielä siinäkin vaiheessa siltä tuli ihan löysä läjä katokseen. Se on pikkuinen varsa, vaikka onkin välillä uhmakas junttura ja sen koko hämää kovasti.

Olen ylpeä Pääskystä. Se toimi hyvin, vaikka sitä pelotti. Olen myös kiitollinen apujoukoille, koska tässä kohtaa täytyy olla varovainen. Jos pääsee tapahtumaan useampi ikävä juttu, niin raviura voi olla sitten siinä. Nyt täytyy varmistaa, ettei mitään vastaavaa enää sattuisi. Pääsky turvautui selvästi narumiehiin ja huomasi, että kaikki sujui hyvin. Se ei yhtään välittänyt, vaikka hevosia oli hiitillä ja niitä viuhui ohi molempiin suuntiin. Se oli tänään normaali mallikas itsensä :) Kuljetus ja valjastus yms. menivät kaikki tosi hyvin. Ei valittamista! Hieno Pääsky! Kyllä siitä vielä hevonen tulee :)

Teivosta mentiin Saiman kanssa Sepolle ja lähdettiin neljän ratsukon voimin maastoon. Tunnin lenkki tehtiin ja ei kyllä taas yhtään näkynyt Pluusista eilinen hiitti. Kyllä teputti ja torspoili melkein koko matkan. Ja mie olin taas tietysti ilman penkkiä. Mastonmäessä käytiin ja Antaverkka kierrettiin. Bonny ja Pluusi (teputtaja-pari) ei malttaneet montaa askelta teputukseltaan kävellä ja Norpalla oli ihan omat kuviot. Vain Oili-poni käyttäytyi normaalisti, mitä nyt Mastolla pukitti ratsastajan selästään. Pääosin järki kädessä kummiskin :) Hasardimaasto, sanois joku ;) Hauskaa oli, vaikka tosiaan melko kuumana kävi koko kööri tänään. Vettä satoi, mutta mua ei pätkääkään haitannut, koska iso kivi tippui sydämeltä Teivon reissun myötä :) Siivosin innostuksissani Pluusin kaapinkin ja vein huopia pesuun.


Kuvia lauantailta ja sunnuntailta...










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti