"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Takaisin töihin...

Nyt on sitten reilut kaksi viikkoa vierähtänyt eli Pluusia saa alkaa taas ratsia normaalisti. Kyllä alkoikin olla jo hitusen hankalia nuo kävelylenkit, kun eihän se sit enää halunnut kävellä. Pupuili ja hyppelehti sinne tänne jokaista rapsahdusta ja autoa yms. Ei kovin rentouttavaa siis kummallekaan. Pluusi on kyllä suokiksi melkoisen säpäkkä otus, mikä on ehkä syy myös siihen, että tykkään siitä niin paljon. Viimeisellä kävelylenkillä sain sen kävelemään ehkä 1/3 lenkistä. Muu aika teputettiin paikallaan tai sit pikku teputusta eteenpäin :) Myös pukit ja "etupään keveys" ovat tulleet tutuiksi tässä viime viikkoina.

Sunnuntaina oltiin Saiman ja Nirpun kanssa maastossa. Otettiin jo vähän ravia ja laukkaa. Tänään olin Saiman kanssa Mastonmäessä mäkitreeneissä. Mentiin mäkeä ylös alas ja hyvin Pluusi jaksoi. No miks ei olis jaksanut, starttikuntoinen hevonen. Ei se kunto sentään kahdessa/kolmessa viikossa laske. Tekee vaan hyvää tommoselle, joka koko ajan on kuitenkin kilpaillut säännöllisen epäsäännöllisesti ilman taukoa. Pluusi meni tänään tosi hyvää ravia. En oo noin hyvää ja pitkää ravia saanut menemään selästä käsin varmaan ikinä. Yleensä vauhdin kasvaessa se vaan tihenee se tikutus, mutta tänään se alkoi jotenkin kauhoa...kuulostaa uskomattomalta kun tietää mikä tappijalka se on. Liikettä yhtä paljon kuin kärpäsellä...no hyi mua. Taas mie dissaan sen askellusta, hih! Mutta siis tänään kun annoin löysää ja nousin kevyeen istuntaan, ni se niinku lähti, oikeen pidentään askelta. Ajattelin mennä ensi viikolla Teivoon hiitille, tosin kevyelle. Jos sais uudet kilpakärrit kuosiin siihen mennessä. Eilen ostettiin Hevarin autosta käytetyt Multi-Masterit HAL-VAL-LA! Siis oikeesti noin halpoihin kärrilöihin en oo viel törmännyt ja ne on ihan ok. Potkurauta tulee ensi viikon lastissa Teivoon, kun oli nyt unohtunut Heinolan varastolle. Otin tommoset millä voi sit turvallisemmin ajaa Pääsky-potkuponin kanssakin. Potkikoon sitä rautaa sitten!!!

3.1.2014 katoin, että olis hyvä startti Porissa. Täytyy ilmoittaa se sinne :) Pääseepähän vähän muuallekin ajelemaan. Olen viimeksi ajanut Porin raviradalla kesällä -95, joten hauska palata tuttuihin maisemiin. Silloin aisojen välissä oli 4-vuotias lv-tamma Marvel Pup, Pajusen Askon humma siihen aikaan. On meinaan vajaat 20 vuotta vierähtänyt siitäkin, huh!

Joulu lähestyy. Kohta päästään joulumaastoon ja otetaan porokuvia :)

Itsenäisyyspäivän lettipäinen sotaratsu ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti