"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Minustako raviohjastaja?!

Taas on viikko vierähtänyt. Viime viikolla Pluusi rokotettiin, joten ratsastelut olivat kevyitä ja vapaitakin kertyi muutama päivä. Viikonloppuna en paljoa tallille ehtinyt, kun vietettiin kaksi päivää Maman 2-vuotis-synttäreitä. Hevosmessuilla tuli sentään käytyä ja mukaan tarttui tiimiämpäri eli mikäs muu kuin keltainen?! Torstaina ratsastin Taikalla tunnin verran Jannen radalla. Päivi ja Suvi tarttevat liikutusapua, joten menen Taikalla nyt sitten kerran viikossa, kun enempään en taida millään revetä.

Tiimivarusteita...

Kirppikseltä löytyi sopiva reppukin


Maanantaina eli eilen alkoi sitten se kuuluisa c-ajolupakurssi eli ilta kului rattoisasti Teivossa Pluusin, Juhan ja Mari-Nellan kanssa. Koppi on vuokrattu Jokelan Miralta Teivosta ja se on meillä nyt sitten koko kurssin ajan. Pluusi käyttäytyi normaaliin tapaansa erittäin mallikelpoisesti koko reissun ja sai radalla kehuja toimivuudestaan. Valjastus meni hienosti, samoin ajo radalla. Rata oli kurainen ja koska mulla ei ollut ajolaseja tietenkään mukana, ajoin puolet ajasta silmät kiinni kuraa pärskien, jeeeiiii!!!

Niemisen Tonin vaimo, Veera pitää meille kurssin toisen henkilön kanssa (en muista nimeä). On oikein mukava ihminen. Mukavaa porukkaa muutenkin. Yhteen tutustuin hyvin jo nyt. Hyvällä fiiliksellä siis mennään :)

Tunsin itseni niiiiiin raviohjastajaksi, kun peräkkäin jolkoteltiin radalle. Pluusi painoi aika paljon jossain vaiheessa, mutta muuten ok. Jouduttiin ekan kierroksen jälkeen pois radalta, koska yksi hevonen pääsi irti, kun kuski tippui kyydistä. Siellä se hepo sitten juoksi villinä yksinään kärryt perässä...ja ukko luonnollisesti jalkaisin perässä...no mutta pian päästiin takaisin. Ajoin Pluusilla muutaman kierroksen hölkkää ja semireipasta, koska rokotuksesta oli vasta 5 päivää. Ei siis mitään kunnon hiittiä vedetty, ettei tule mitään. Loppuun asti kaikki sujui mallikkaasti. Tallilla mulla olikin sitten aika homma kuraisten valjaiden ja kärryjen kanssa, kääk!

Ihan huippu reissu ja seuraavaa odotellessa :) Nyt onkin sitten teoriaa pari viikkoa ennen ajoharjoituksia.

Juhan puhelin tilttasi, mutta saipahan pari kuvaa :) Kiitos!






3 kommenttia:

  1. Hyvä te!! Tsemppiä matkaan!!! Mua niin harmittaa skipata toi kurssi, pakko taas vuosi eteenpäin sinnitellä lainakuskien epävarmojen lämmitysten varassa, mut kun lapsenvahtia ei ole noin montaa kertaa mahdollista saada noin tiuhaan tahtiin, on vain nieltävä tappio. Ens keväänä äitini onkin eläkkeellä joten mitään tekosyitä ei silloin huomioida vaan olen varannut korttikurssilapsenvahdin jo nyt ;)

    Mut voi vitsit, siis heti joku karkuuttanut hevosen... NYT mä ymmärrän miksi se käsittelykoe on olemassa! :D Saiko se kyydistäpudonnut silti luvan käydä sen kurssin, mikä tilanne siellä oli että kyydistä pääsi putoamaan? Miten muuten radan kunto, kurainen okei, mutta onko jo läpisulanut eli semiturvallinen hiitinajoon vai onko vuorotellen jäistä ja sulaa?

    VastaaPoista
  2. Ootko lukenu koskaan Veeran kirjoittelemaa blogia, tosi hauska :)
    http://www.ravia.fi/toni_paivakirja.php?vuosi=2013

    Lisäksi Veeralta ilmestyy kuulemma kirja syksyllä.

    VastaaPoista
  3. Hanna: Voi harmi, kun et päässyt kurssille. Meillä on helpompi tuo lapsenvahti-asia, kun oon vaan tuo yksi. Mies hengailee sen kanssa mukana tuolla radalla, kun mulla on harjoituksia :) En tiedä pääsikö se tyyppi mukaan, kun en sitä miestä enää sitten nähnyt, mutta sen hevonen siis pukitteli ja teutaroi alusta saakka ja sitten vaan jossain vaiheessa ukko kellahti kärryiltä. Rata oli mun mielestä ihan läpisulanut ja näytti hyvältä, mutta tosiaan märkähän se eilen oli. Suvi: En ole lukenut Veeran blogia, mutta täytyypä tsekata :)

    VastaaPoista