"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Varsan kopitusta osa 2 ja muuta hauskaa :)

Kivaa heppailua taas ollut. Tällä viikolla oon ratsinut vaan kerran, kun tuntuu ettei ehdi millään. Lauantaina pidin Juvelan Annille "ratsitunnin" Pluusin kanssa meidän kentällä. Nyt meni aika kivasti. Tehtiin puomeja ja tötsiä. Sunnuntaina harjoiteltiin kopitusta Pääskyn kanssa...tai siis talutin varsan koppiin ja ulos. Kopitus kesti aika tarkkaan 2,5 minuuttia. Poni siis käveli melkein suoraan mun perässä koppiin. Kopissa odotti herkut ja sit peruutettiin pois. Loistoponi on tuo Pääsky. Vajaa viikko aikaa näyttelyyn, hui! Yritin taas furminoida varsaa, mutta kyllä sen karva on vielä aika kamala. ShowShine taitaa olla meidän ainoa toivo...

Illalla oltiin Päivin, Suvin, Sannan, Ellan, Juhan ja Maman kanssa Niihamassa irtohypytys-tapahtumassa, jonka Tytteli ohjasi. Tähti ja Taika oli molemmat hyppäämässä. Tytöt hyppäsivät hyvin, vaikka Taika oli jo ehtinyt riekkumaan lämmityksessä oikein kunnolla ja molemmat etuset vuosivat verta, kun oli polkenut hokeilla. Junioria kauhistutti, kun seniori jäi koppiin ja siitä sitten seurasi kunnon riekkumista. Selvittiin hyvin kummiskin.

Talutin hepan aina kujan alkuun, josta se päästettiin joko paikaltaan tai käynnissä lähtemään. Ei siis mitään juosta tarvinnut. Hevosen piti odottaa niin kauan kunnes päästin eli ei torspoilua. Molemmat tytöt toimi tosi hyvin. Tähti varsinkin, joka hirnumista lukuunottamatta oli ihan kuin olisi aina tehnyt tätä. Tytteli on kyllä hyvä ohjaamaan, kun on niin rauhallinen aina. Tytsällä oli kunnon juoksutusraippa, jota se löi kuuluvasti maahan hevosen takana/sivulla ja maiskutti. Olipas kiva oppia tämä irtohypytyskin ihan virallisesti. Osaa tästä lähtien paremmin. Kujan on tärkeä olla kiinni loppupäässä ja siellä ihminen herkkujen kanssa. Säästytään isolta vaivalta, kun ei tartte "jahdata" hevosta hyppyjen jälkeen. Kujalle meneminen ja sieltä poistuminen tapahtuivat kummatkin kaikessa rauhassa, ilman sähläystä. Ekalla kerralla talutin hevosen kujan läpi maapuomien yli käynnissä, jotta se tietää mitä tuleman pitää. Hyvä vinkki tämäkin. Ei siis suoraan irtona ainakaan sellaista hevosta, joka ei ole ennen mennyt. Säästytään taas turhilta sätkyilyiltä. Varsan kanssa tärkeää toimia kerralla oikein. Nyt voin irtohypyttää Pääskyä Tyttelin ohjeiden mukaan varmaan jo syksyllä, jeeeee!

Hauskaa on tiedossa huomennakin, kun PP-team (PiiaPluusi-team) lähtee taas Teivoon ajoharjoituksiin. Maltankohan odottaa????!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti