"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

torstai 11. huhtikuuta 2013

Ihana maastolenkki kaksin Pluusin kanssa :)

Tänään tehtiin Pluusin kanssa 22km:n reipas lenkki kahdestaan. Kirsin ja Ricon piti lähteä mukaan, mutta Rico oli alkuviikosta ontunut ja Kirsi joutui perumaan reissun. No mutta ihan ok mennä yksinkin. Löysin uusia reittejä, tai siis muistan kerran käyneeni Woodyn kanssa samoissa paikoissa tyyliin 5 vuotta sitten. Mentiin siltojen alta ja päältä sekä melko pelottavasta tunnelista...Sain OIKEESTI rynkyttää Pluusin läpi lännen-fiiliksellä. Sen verta pelottavaa tuntui olevan. Löysin ihanan pehmeän alle kilsan pituisen tienpätkän, jossa päästelin montea melko reippaasti. Laukkaa ei menty tänään ollenkaan. Pluusi pysyi hienosti ravilla molempiin suuntiin ja huippunopeudeksi tuli noin 40km/h. Ei siis ihan täysillä ravattu, mutta hyvää vauhtia kummiskin.

Alusta oli yhtä pehmeä kuin ravirata ja tuntui kyllä tosi hyvältä. Vieressä kulki iso tie ja hiukan autoilijat katteli, kun me vedetään kunnon tikutusravia siinä vieressä, hih :) Oli kyllä tosi hauskaa. Käveltiin vaan alkukäynnit ja isoimmat/liukkaimmat mäet + pätkä Peroontietä. Mulla oli Sportstracker päällä pihasta asti eli kilsan alkukäynnit tuli mukaan keskinopeuteen, joka oli lopulta 13.3km/h. Matkaa kertyi siis 22km tasan ja tulin ravilla tallille. Vein hepan sisälle, löysäsin satulavyön ja kipitin hakemaan Kirsin laatikosta sykekahvan. Muutama minuutti tässä varmaan vierähti, mutta Pluusin syke oli siis 54. WHAAAAAT?! Viimeksi tallille tultaessa se oli 78. Laski tosin nopeasti silloinkin. Nyt kummiskin vauhti oli suunnilleen sama ja syke silti noin alhaalla. No mutta se on hyvä vaan. Eipähän tartte kisoissa kauaa odotella lääkärillemenoa. Kisoissa mun täytyy vaan mennä hitaammin, koska on seuraluokka kyseessä. 8-12km/h vauhtia saa mennä. Luulen, että menen tooooosi rauhallisesti, koska Pluusilla on todennäköisesti startti Teivossa kisojen jälkeisenä tiistaina. Matkiksien ja startin väliin jää siis vain kaksi päivää. Teen kisoissa vaan mukavan leppoisan maaston, minkä tekisin muutenkin :)

Olipas kiva lenkki, kun pohjat oli niin hyvät. Parhaat pohjat tähän mennessä viiteen vuoteen noissa maisemissa! Huomenna ratsimaan Taikaa ja viikonloppuna hoidellaan varsa-paholaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti