"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Etuvoltti, takavoltti, juoksurata, takamatka, valmisteleva voltti...jne...jne... A-PU-A!!!

Maanantaina hyppäsin Pluusilla esteitä omalla kentällä, joka on sulanut ja hyvä. Pluusi oli taas tosi hyvä. Ei kattellu mitään ja oli sopivan innokas :) Ensin lähestyttiin ravissa ja sitten laukassa. Pluusin laukka pysyy hyvin yllä sekä ympyrällä että suoralla ja myös koko kentän mitalla, mikä on ilahduttavaa ja hienoa ajatellen esteratoja. Tuntuu hassulta, kun hevonen esteen jälkeen vaan jatkaa tasaista laukkaa ilman super hyper kuumumista ja epämääräisiä tasapainotuksia ravilla ja peitsillä (Woody alkuvuosina ja vielä joskus myöhemminkin). Kylläpä tuntuu mukavalta!

Illalla olin sitten teorialuennolla Teivossa...voihan vinetto tuota volttausjärjestelmää!!!! Paperilla tuntui ihan ufolta ja henkilö, joka sitä yritti opettaa ei ollut mikään opettajatyyppi todellakaan. Meillä on siis vaikka ketä tuolla luennoimassa. Veeraa ja Teroa en ole pääsykokeen jälkeen nähnyt. Ehkä ne tulee sit ajoharjoituksiin, hopefully! Teivon yksi kilpailutuomari on hyvä opettaja! Miellyttävä kuunnella ja osaa vääntää rautalangasta :) Kotona illalla perehdyin Juhan kanssa papereihin ja sain kotitehtävän tehtyä ja luulen ymmärtäneeni idean. Poisjäänti-systeemi on kyllä melko haastava, varsinkin jos poisjäänti tulee lyhyellä varoitusajalla, niin täytyy äkkiä miettiä, kuinka se järjestys nyt sitten muuttuu...Onhan se ihan looginen, mutta jos ei ole mitään käsitystä, niin kyllä siinä muutaman harmaan hiuksen saattaa saada :)

Tänään tein Pluusilla 15km:n lenkin. Aikaa meni tasan tunti eli keskinopeus 15km/h ja siinä tosiaan oli taas alkukäynnit mukana eli hyvää vauhtia mentiin :) Suurimmaksi osaksi mentiin ravia, mutta myös muutama parin kilometrin mittainen laukkapätkä. Ilma oli kiva, onneksi ei satanut. Pluusi oli tosi innokas taas. Huomenna Saiman kanssa maastoilemaan hiukan kevyemmin.

Tänään Teivossa päästiin kurssikaveri Hannan kanssa lähtöauton kyytiin ihan oikeassa kilpailutilanteessa ja olipahan melkoisen siisti kokemus :) Lämpösten lähtö tietty. Vauhti oli hurja! Lisäksi käytiin tuomaritornissa tutustumassa. Lystiä oli tämäkin. Neljä tuomaria kiikaroi ja selittää juoksun tapahtumia, sihteeri kirjaa ylös tarvittavat merkinnät ja maalikameranvalvoja istuu koneellansa hienot kaaviot edessään. Hieno kokemus kokonaisuudessaan nähdä ravien tämä puoli. Piirtelin volttikaavioita ja sit menin volttauspaikalle kattomaan olenko tehnyt oikein ja olin, joten jiihaa!!! Huomenna voltataan kärryjen kanssa harjoituksissa, siis itse vetäen, jee! Toivottavasti ei sada!!!

Raveista...




Kenenkäs keltsi pipo vilkkuu tuomaritornissa, heh!

2 kommenttia: