"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

tiistai 4. syyskuuta 2012

Matkakisat Punkalaitumella 28.7.2012

Jo vain tuiskautettiin Kirsin kanssa alueluokkaan, koska alue- ja seuraluokissa on niin vähän eroa. Vain vauhtivaatimukset ovat erilaiset eli alueluokassa ihanneaika on 10-15km/h, kun seuraluokassa samalla matkalla aika on 8-12km/h. Matka oli tällä kertaa 32.5km. Ilma TODELLAKIN suosi ja fiilikset oli hyvät. Eläinlääkärin tarkastus meni läpi heittämällä ja matka alkoi, Jee!





Jiihaa, lähtölinja ylitetty ja ihanat maastot taas tiedossa...Koska oli helle, oli meillä tietty paljon juomaa hevosille. Niinpä niin, mun kopukkani ei suostunut koskemaankaan juomiin huoltopisteillä. Rico taas veti niin paljon, et napa paukku. En ollut huolissani ekalla huoltopisteellä, mut toisella pisteellä alkoi posket punoittaa, ku poni ei suostunut syömään edes omenoita ja ruiskun kanssa oli tosi vaikeaa. Tilannetta ei tietenkään helpottanut, kun toinen joi ja toinen ei. No mä sit siinä itkupallo kurkussa yritän "pakkojuottaa" omaani ruiskulla, kun joku kanssakilpailija ratsastaa viereen ja kertoo että pakkojuotto on kiellettyä. Siinä vaiheessa meinas tulla äitiä ikävä! Paljonkaan paskemmin ei enää voisi mennä, nyt tietty tulee hylsy jne...mä ajattelin, mutta koska kyseistä sääntöä ei löydy kirjattuna, sain anteeksi tämän kamalan teon. Ei siis pakkojuottoa tulevaisuudessa. No mistä tuonkin olis taas voinu tietää???


Matka jatkui, mutta ei montaa sataa metriä, kun Rico tico tico löi hihnat kiinni ja päätti, että puusilta on väärässä paikassa väärään aikaan. Neuvottelujen ja turhien yritysten jälkeen, totesimme Kirsin kanssa, että minä jatkan maaliin. No eipä ollut kovin juhlallista jättää kaveria ja jatkaa yksin, mutta vaihtoehdot tosiaan olivat melko vähissä :( Jatkettiin reippaasti W:n kanssa kaksin ja saatiin pian muut kiinni. Maaliin tultiin isolla porukalla.


Jännitin jälkitarkastusta taas, mutta hyvin meni. Saatiin ihan kivoja tavarapalkintojakin :) Paras oli sponsorihuopa kisojen vanhimmalle hevoselle. Hieno PolyPad huopa komeilee alapuolella.



Maaliintulon jälkeen Woody söi ja joi tosi hyvin. Kotona vietti ruhtinaallisesti aikaa vesikupilla, kun kuuntelin. Eihän nyt kesken töiden aleta syömään ja juomaan. Vasta kun työt on tehty, miettii Woody "tosikkoainatehdäänkaikki200prosenttisellavakavuudella" hevonen :D Kiitos ratsiseurasta Kirsille sekä kiitos ihanat huoltajat Juha ja Anni + tietysti muu tukiryhmä ja hovikuvaaja Aittokallio :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti