"Ravi on kuin pääskysen lentoa...kevyttä, nopeaa, iloista, rentoa"

perjantai 21. syyskuuta 2012

Yömaastoilua pimeydessä :) 21.9.2012

Me ollaan Woodyn kanssa käyty öisin maastossa monta vuotta, ihan alusta asti. Toisin kuin voisi luulla, hevonen on öisin todella rauhallinen eikä pelkää pimeää. Päinvastoin :) Tämä taisi olla 7. yömaasto tänä vuonna. Yömaastoja voi tehdä vuodenajasta riippumatta. Toki kesäisin näkyvyys on parempi kuin muulloin, mutta pimeyteenkin tottuu! Kaikilla talleilla ei todellakaan olisi tällainen yöratsastelu edes mahdollista, mutta ihanaa, että meillä kaikki onnistuu :)

Viime yönä oli helpompaa kuin aiemmin, syy: Otsalamppuun oli vaihdettu patterit. Kannatti! Yli puolet lenkistä oli kuitenkin pilkko pimeydessä, ei mitään valoja, joten lamppu oli kyllä tarpeellinen. Mun ja Woodyn yömaastot on siitä kivoja, että voi ratsastella paikoissa, joissa päivällä ei voi syystä tai toisesta. Pidän reitit salaisuutena, koska osa paikoista on ratsastuskiellossa. Mielestäni yöllä voi ratsastaa melkein missä vaan, koska muusta liikenteestä ei tarvitse välittää. Lisäksi olen ottanut periaatteeksi siivota kakat, jottei siitä tulisi sanomista. Woody on nero, se kakkaa aina vaan mettään, missä ei oo mitään väliä :D Viime yönäkin!

1,5h lenkki, josta n. 4km putkeen leppoisaa ja rentoa laukkaa hyvällä pohjalla :) Toki hölkkäiltiin vielä sen lisäksi. W kävi aika kuumana laukkapätkällä ja jouduin oikeasti ottamaan sitä kovasti kiinni. Sitä ei haittaa laukata lujaa pimeyteen...luulisi että pimeys vähän hillitsisi menoa, mutta ehkä se on jo niin tottunut. Mua vähän jännittää, että muistanko kaikki mutkat oikein, hih :) Se auttaa pimeässä menoa, että tietää mihin polku seuraavaksi kääntyy, kun ei sitä kunnolla ehdi näkemään. Ihan huippureissu, kun kerrankin oli kunnolla vaatetta itselläkin. Woody ei taaskaan pelännyt mitään, vaan oli tosi kiva. Parit autoilijat ohittivat isolla tiellä ja ilmeet olivat taas näkemisen arvoiset: "Kuka hullu ratsastaa yöllä ja onkohan toi hevonen pöllitty?" -ilmeet huvittivat mua taas kovasti ;) Ihana Woody <3 Tähtiä oli taivaalla enemmän ku ikinä ja nähtiin yksi tosi hieno tähdenlentokin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti